مسؤول بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه انرژی هسته ای را نوعی انرژی فنا ناپذیر و تجدید شدنی توصیف و بیان کرد: این نعمت و موهبت مختص فرد یا کشوری خاص نیست و همگان باید از آن برخوردار باشند.
دکتر "خسرو عزیزی" بعد از ظهر چهارشنبه در جمع اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در محل مسجد "حضرت سیدالشهداء(ع)" این واحد دانشگاهی، با اشاره به فرا رسیدن 20 فروردین سالروز ملی فناوری هسته ای اظهارکرد: انقلاب های اقتصادی در طول تاریخ به سه دسته کلی انقلاب صنعتی، انقلاب تولید برق و انقلاب فناوری قابل تقسیم بندی اند.
وی گفت: انقلاب فناوری که که انواع مختلفی از تکنولوژی ها از جمله نانو، زیست محیطی، اطلاعات و هسته ای را شامل می شود، دستاوردهایی به مراتب بیشتر از دو انقلاب قبل داشته و در این میان، فناوری هسته ای از اهمیتی خاص برخوردار است.
عزیزی افزود: انرژی هسته ای از مهمترین منابع تولید در اقتصاد است و بطور نمونه تولید برق در نیروگاه های هسته ای به عنوان کارآمد ترین نیروگاه ها که در آنها از تکنولوژی های برتر (High Tech) استفاده می شود، گواهی بر این مدعا است.
وی تصریح کرد: اقتصاد دانان انرژی و بسیاری از دانشمندان حوزه اقتصاد و انرژی، نگرانی و ترس از آینده ای دارند که در آن بحران انرژی اتفاق بیفتد و یقیناً اگر فناوری هسته ای کشف نمی شد، امروز با جنگ و بحران انرژی دست به گریبان بودیم.
مسؤول بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه انرژی هسته ای را نوعی انرژی فنا ناپذیر و تجدید شدنی توصیف و بیان کرد: این نعمت و موهبت مختص فرد یا کشوری خاص نیست و همگان باید از آن برخوردار باشند.
وی انرژی هسته ای را در چارچوب قانون اساسی، جزئی از اموال کشور برشمرد که در صورت ممانعت بیگانگان از دسترسی، توسعه و اشاعه آن، همانند تصرف خاک کشور است که باید احقاق حق شود و به نوعی ممانعت از تحصیل علم است.
عزیزی یادآور شد: نگاهی به اساسنامه آژانس بین المللی انرژی هسته ای، حاکی از وجود دو تاکید اساسی توسعه انرژی هسته ای در جهت اقتصادی و منع استفاده و اشاعه آن در ابعاد نظامی است.
وی اضافه کرد: متاسفانه همواره کشمکش های سیاسی و پیچیدگی های حقوقی خاصی در این موضوع وجود دارد و همین مساله روند مذاکرات ایران با گروه موسوم به "1+5" را قدری طولانی ساخته است.
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه به طرح این پرسش پرداخت که اگر تمامی فعالیت های هسته ای ایران در چارچوب قرارداد NPT است، پس چگونه از آن بهره مند نشویم؟
مسؤول بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه تاکید کرد: دیپلماسی کشور بر این اصل پایبند است که هیچ جنگی خوب و هیچ صلحی بد نبوده است.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد؛ در دورهای بعدی مذاکرات با گروه 1+5 شاهد آزادسازی اقتصادی و هسته ای کشور باشیم تا نظام اسلامی در مسیر توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر قرار بگیرد.
پایان خبر/