استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: ارزش کار کوهنورد به بلندای کوه است و مهم این است که قله های فتح نشده زندگی را فتح کنیم و گره ای از مشکلات بگشاییم.
به گزارش دیمه نیوز، "خسرو عزیزی" استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه عصر چهارشنبه در همایش بزرگ کوهنوردان فیروزکوهی در محل سالن اجتماعات شهید آوینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، با اشاره به پیچیدگی های کوه و کوهنوردی اظهارکرد: در هم تنیدگی شدیدی بین دو مقوله کوه و کوهنوردی وجود دارد که نشاندهنده مظهر اقتدار الهی بودن آن است.
وی گفت: یک کوهنورد وقتی به کوه قدم می گذارد باید با تفکر و اندیشه و خرد ورزی گام بر دارد که در این صورت کوهنوردی تبدیل به ایده، مرام، ارزش و اندیشه می شود.
عزیزی با اشاره به رسالت کوهنوردان، افزود: در رشته کوهنوردی منش و اخلاق حاکم است و حتی کوهنوردان دست رقیب خود را گرفته و به دنبال خود به سوی اوج می کشانند.
وی ادامه داد: کوهنوردان با انجام کار جمعی و گروهی، پس از رسیدن به اوج قله ها با هم به پایین و مسیر طی شده نگاه می کنند که چه راه طولانی و سختی را پیمودند.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه تصریح کرد: انسان ها باید در زندگی خود به تاسی از کوهنوردان با هم اوج گرفته، از پستی ها بگذرند و به سوی خدا حرکت کنند که یک شاخص و رسالت است.
وی بطور نمونه به نلسون ماندلا (فقید آزادیخواه آفریقای جنوبی) اشاره کرد که قله آزادیخواهی را با تحمل 30 سال رنج و مشقت زندان فتح کرد و گفت: ارزش کار کوهنورد به بلندای کوه است و مهم این است که قله های فتح نشده زندگی را فتح کنیم و گره ای از مشکلات بگشاییم.
عزیزی با بیان اینکه ورزش کوهنوردی یک توتم است که باید از آن درس گرفت، اضافه کرد: بزرگترین استفاده از ورزش کوهنوردی، ترویج و اشاعه مرام و فرهنگ کوهنوردی است.
وی در ادامه، محیط زیست را مساله نخست جهان معرفی کرد که در عرصه های مختلف دعواها و درگیری های فراوانی بر سر آن وجود دارد و با شرایط کنونی استفاده از تکنولوژی در حال از بین رفتن است.
این استاد اقتصاد دانشگاه هشدار داد: بدانیم و آگاه باشیم که هر گونه بر هم زدن اکوسیستم کوهستان اثر نامطلوب بر اجتماع جانداران و جوامع انسانی به دنبال خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: کوه از نظر اقتصاد منابع طبیعی یک منبع مهم اقتصادی است که از محل توریسم و گردشگری بسیار درآمدزا است و می تواند منبع مناسبی برای ارتقای درآمد ملی باشد.
عزیزی در خاتمه بیان کرد: دنیای آلوده و پر ترافیک امروز بشریت را به سمت و سوی مناطق کوهستانی سوق داده است و باید با جهت دادن به این موضوع به خلق فرصت بپردازیم.
پایان خبر/