استاد دانشگاه و نماینده سابق ایران در بانک ترمیم و توسعه با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در توسعه فناوری های نوین، تصریح کرد: رشد اقتصادی ایران اسلامی به پروژه های فناوری بستگی دارد.
پرفسور جابر اهدایی نماینده سابق ایران در بانک ترمیم و توسعه (بانک جهانی) در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر و فعال دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه به ایراد سخنرانی در موضوع نقش پژوهش های علمی در توسعه اقتصادی پرداخت.
این استاد بین المللی اقتصاد گفت: نگاهی به کشورهای توسعه یافته آسیای جنوب شرق و خاور دور نظیر ژاپن، کره جنوبی، تایلند و سنگاپور حاکی از آن است که مهمترین عامل جهش توسعه ای در این کشورها ارتقای سطح کارایی در تولیدات صنعتی آنها بوده است.
وی بیان کرد: کاهش هزینه تولید و افزایش کیفیت محصولات دراین کشورها سبب شده تا بتوانند نسبت به سایر کشورهای هم تراز با رشد بالایی مرحله قبل از توسعه یافتگی را پشت سر بگذارند.
پروفسور اهدایی افزود: مهم ترین راهکار افزایش کارایی، دانش و پژوهش است و دستیابی به تکنولوژی های نوین بدون پژوهش امکان پذیر نیست.
وی هشدار داد: کپی برداری از تکنولوژی های غربی و شرقی هیچگاه کشور را به سطح بالای توسعه یافتگی نمی رساند.
نماینده سابق ایران در بانک ترمیم و توسعه ادامه داد: دستیابی به تکنولوژی های بومی و داخلی با اتکا به مقوله پژوهش می تواند جهش همه جانبه در مسیر رسیدن به توسعه را به همراه داشته باشد.
وی تحقیقات علمی را به عنوان یک مقوله ادامه دار و وابسته به هم و زنجیر وار توصیف کرد که باید همواره و درهمه سازمان های پایدار وجود داشته باشد.
این استاد بین المللی دانشگاه خاطرنشان کرد: نقش پژوهش های علمی در توسعه اقتصادی جوامع انکارناپذیر است.
وی گفت: مطالعات و پژوهش ها نشان داده مهمترین عامل رشد اقتصادی کشورهای توسعه یافته، افزایش نرخ بهره وری در سطح کلان بوده و پس از آن عواملی نظیر سرمایه های مالی، فیزیکی و انسانی قرار داشته اند.
پروفسور اهدایی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در توسعه فناوری های نوین، تصریح کرد: رشد اقتصادی ایران اسلامی به پروژه های فناوری بستگی دارد.
پایان خبر/