استاد دانشگاه پیام نور واحد فیروزکوه گفت: بشر با تمام عقل و علم و دانش خود بی نیاز از پیامبر و امام نیست.
نگارمن که به مکتب نرفت و خط ننوشت
بـه غمـزه مسـئله آمـوز صـد مـدرس شـد
به گزارش دیمه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم طاهری؛ اکثر پیامبران الهی برای اشراف و برتری بر آفاق و انفس، مجهز به ( خارق العادتی ) بنام معجزه بوده اند و همواره خداوند سبحان آنان را بر صاحبان فنّ برتری داده است نظیر برتری طبابت حضرت عیسی (ع) بر طبیبان وقت و ابطال سحر و جادو بر دسیسه گران قوم بنی اسرائیل توسط حضرت موسی (ع) و در نهایت پیامبر رحمت حضرت ختمی مرتبت (ص) زمانی به پیامبری مبعوث می شود که بشر در حال مسافرت به کرات و تسخیر بلندای آسمان و ژرفنای اقیانوس و نفوذ در ذرّات عالم است. یقیناً معجزه او می بایست برتری خود را از این نوع بداند و طرحی نو در اندازد که بر همه آفاق و انفس رجحان داشته باشد.
به قول حضرت سعدی:
چنان عزم در تیه غربت براند
که بر صدره، جبرئیل ازو بازماند
معجزه او نه از نوع معجزه حضرت عیسی (ع) نه از نوع معجزه حضرت موسی (ع) بلکه معجزه او ” علم ” ، ” دانش “، ” قلم “خواندن و نوشتن است.
و این همان معجزه ای است که بر همه دانایان و دانشمندان اعم از متقدمین و متأخرین رجحان دارد. چنانکه حضرت سعدی آورده است:
چو عزمش بر آهیخت شمشیر بیم
به معـجز مـیـان قمر زد دو نیم
ادیب امیر معزی شاعر مدیحه سرای اوایل قرن ششم در خصوص برتری این وجود مقدس و آئین نورانی او بر همه ادیان گذشته ضمن تصدیق دیگر پیامبران و عدم ایجاد شبهه در خاتمیت او در اذهان بهانه جویان در طول تاریخ گفته است:
ورچه آمد مصطفی بعد از همه پیغمبران
قدر او افزون تر است از قدر هر پیغمبری
انسان عصر تکنولوژی با تمام دستاوردهای بشری اعم از علمی، حسی، تجربی و امثال ذالک نتوانسته است خود را بی نیاز از وحی و پیامبر بداند. ناکارآمدی علوم از اقتصاد گرفته تا فرهنگ و ادب همواره انسان امروزی را در رنج و زحمت گرفتار نموده است. از باب نمونه وجود ننگین ” حق وتو ” و سیاست یک بام و دو هوای سردمداران سازمانهای باصطلاح حقوق بشر و مظلومیت ملتهای بی پناه مصادق بارز نیاز بشر به وجود پیامبر است. بشر با تمام عقل و علم و دانش خود بی نیاز از پیامبر و امام نیست. اگر می توانست بدون وجود پیامبر و امام مشکلات خود را حل نماید لزومی نداشت مؤمنین در دعای شریف ” افتتاح ” به پیشگاه خداوند رحیم چنین شکایت برند:
” اللّهّم اِنّا نشکوا اِلیکَ فَقد نبیّنا (ص) وَ غَیبَهَ وَ لیّنا و اِمامنا و کَثرَهَ عَدُوّنا وَ قِلَّهَ عَدَدِنا وَ شِدَّهَ الفِتَنِ بِنا وَ تَظاهُرَ الزّمانِ عَلَینا …”
و چه حکیمانه سروده است حضرت مولانا:
خواند مُزَّمّل نبی را زین سبب
که برون آی از گلیم ای بوالهرب
سر مکش اندر گلیم و رو مپوش
که جهان جسمیست سرگردان تو هوش
هین قم الیل که شمعی ای همام
شمع اندر شب بود اندر قیام
بی فروغت روز روشن هم شب است
بی پناهت شیر اسیر ارنب است
خیز بنگر کاروان ره زده
هر طرف غولیست کشتیبان شده
حضرت حافظ:
سخن عشق نه آن است که آید به زبان
ساقیا می ده و کوتاه کن این گفت و شنفت
پایان/
نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم طاهری استاد دانشگاه های آزاد و پیام نور واحد فیروزکوه و امام جماعت مسجد جامع این شهر