با حضور "غلامرضا افروز" استاد روانشناسی دانشگاه تهران، جشن بزرگ میلاد کوثر و هفته زن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه برگزار شد.
همزمان با خجسته سالروز میلاد با سعادت دخت نبی مکرم اسلام(ص) ام الائمه حضرت زهرای مرضیه(س) و به همت دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه و سپاه ناحیه مقاومت بسیج شهرستان، این جشن بزرگ و باشکوه با حضور آحاد بانوان شهرستان از اقشار و گروه های مختلف و خانواده ها در سالن آمفی تئاتر "شهید آوینی" دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه برگزار شد.
غلامرضا افروز رییس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران سخنران ویژه این مراسم بود که به بیان مطالبی در خصوص نهاد مقدس خانواده، اهمیت آرامش روانی و جسمانی زوجین، تربیت فرزندان بر اساس فطرت آنان، علل و عوامل ریشه ای طلاق، ریشه خوشبختی، سهم والدین در تربیت فرزندان، سیره عملی حضرت زهرای مرضیه در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی و . . . پرداخت.
اجرای سرود و تواشیح، پخش کلیپ با موضوع عفاف و حجاب، پخش گل و کارت تبریک بین بانوان و مولودی خوانی، سایر برنامه های اجرا شده در این جشن بزرگ بود.
گزارش ایرنا حاکی است؛ به همین مناسبت جشنواره بزرگ فرهنگی- ورزشی بانوان به همت اداره ورزش و جوانان شهرستان در سه رشته ورزشی شنا، طناب کشی و والیبال با حضور عموم بانوان شهرستان در رده های مختلف سنی در حال برگزاری است.
برگزاری ورزش صبحگاهی به مدت یک هفته، غارنوردی در غار "بورنیک" و کوهپیمایی در جاده "سلامت" برای جامعه بانوان شاغل شهرستان، دیگر برنامه های پیش بینی شده به مناسبت این روز است که با مشارکت و همکاری سپاه ناحیه مقاومت بسیج شهرستان، امور بانوان فرمانداری، اداره ورزش و جوانان و هیأت های ورزشی والیبال، شنا و ورزش های همگانی برگزار می شود.
به همین مناسبت عصر امروز در حسینیه جامع شهر "ارجمند" نیز مراسم میلاد مسعود حضرت زهرا(س) برگزار می شود.
پایان خبر/
امروز خورشید وجود فاطمه(س) جهان را روشن ساخت. زمین خاکی از ظلمت مادّی برون آمد و نور آسمانی را در خود دید.
فاطمه(س) به دنیا آمد تا کهکشان خلقت بر گرد وجودش بگردد. به دنیا آمد تا رحمت الهی تجلی دوباره یابد. به دنیا آمد تا خلقت بی معنا نماند و انگشتر وجود بینگین نماند سلام و درود خدا بر تنها انگیزه خلقت، زیباترین آیه وحی، فاطمه زهرا(س).
امروز خورشید وجود فاطمه(س) جهان را روشن ساخت. زمین خاکی از ظلمت مادّی برون آمد و نور آسمانی را در خود دید.
امّا تو، با تمام مظلومیّت و درد و رنج، آمدی تا کلاس عشق خدا بی معلّم نماند، تا زنان شیفته رستگاری بی سرمشق نمانند، تا راه خداجویی و معنویّت بی چراغ نماند، تا وادی عفّت و حیا بی خورشید نماند. جان عالمی به فدای تو ای مظلومترین اسوه صبر و عفاف و تقوی.
فاطمه زهرا(ع) بانوی دو سرا در سال پنجم پس از بعثت و در روز 20 جمادی الثانی در مکه به دنیا آمد. چون به دنیا پانهاد، به قدرت الهی لب به سخن گشود و گفت: "شهادت میدهم که جز خدا، الهی نیست و پدرم رسول خدا و آقای پیامبران است و شوهرم سرور اوصیاء و فرزندانم (دو فرزندم) سرور نوادگان میباشند."
حضرت فاطمه زهرا(س)، چهارمین دختر پیامبر اسلام(ص) است. در سالروز ولادت این بانوی بزرگ در بین مراجع شعیه و سنی اختلافاتی وجود دارد بدیهی است روشن ساختن زادروز یا سالروز درگذشت شخصیّتهای بزرگ تاریخ هرچند که از نظر تاریخی و تحقیقی باارزش و قابل بحث است، امّا از نظر تحلیل شخصیّت چندان مهم به نظر نمیرسد. آنچه مهّم و سرنوشت ساز است نقش آنان در سرنوشت انسان و تاریخ میباشد.
نامگذاری فاطمه(س)
در کتابهای شیعه و سنی روایتی میبینیم که پیغمبر(ص) فرمود او را فاطمه نامیدند، چون خود و شیعیان او از آتش دوزخ بریدهاند. قتال نیشابوری ضمن حدیثی از امام صادق (ع)آورده است که چون از بدیها بریده شد او را فاطمه نامیدهاند.
القاب حضرت
زهرا، صدّیقه، طاهره، مبارکه، زکیّه، راضیه، مرضیّه، محدثَّه، بتول، مهدیه، عارفه، تقیه، حبیبه، حرّه، کریمه، عالیه، حورا، حوریه، منصوره، رشیده، رضیه، ریحانه، عزیزه، زهره، ساجده، سعیده، صادقه، صدوقه، طیبه، وحیده، معصومه، انسیه، علیمه، مؤمنه، مبارکه، بتول و لقبهای دیگر، از جمله القابی هستند که محدثان اسلامی، برای دختر پیغمبر نوشتهاند. از این جمله لقب زهرا از شهرت بیشتری برخوردار است، و گاه با عنوان (فاطمه زهرا) و یا بصورت ترکیب عربی (فاطمهُ الزَّهراء). زهرا که در تداول بیشتر بجای نام او بکار میرود در لغت(به معنی) درخشنده، روشن و مرادفهایی از این گونه است و این لقب از هر جهت برازنده این بانوست. او چهره درخشان زن مسلمان، فروغ تابناک (تابان) معرفت و نمونه روشن پرهیزگاری و خداپرستی است.
فاطمه (س) مصداق آیات قرآنی
براساس اسنادی که در دست و مورد قبول و اتفاق فریقین است فاطمه (س) مصداق آیات متعدد قرآن است که ما را توان آن نیست همه آنها را احصاء کرده و به شرحش بپردازیم.
"مصداق آیه قدر"
انا انزلناه فی لیلة القدر
امام صادق (ع) در تفسیر و معنی آیه "انا انزلنا فی لیلة القدر"، فاطمه (س) را معنی آن دانسته و مصداق کسی میداند که در شب قدر نازل شده.
"مصداق خیر کثیر، سوره کوثر"
انا اعطیناک الکوثر
خدای در قرآن او را کوثر یا خیر کثیر نامید و اساس نزول آن کوتاه کردن شر سخن مشرکان از سر پیامبر بود. او مصداق آیه انا اعطیناک الکوثر است و شماتت کنندگان پیامبر مصداق ابترند، فاطمه خیر کثیر است و مجسمه خیر، استوانه برکت است و اسطوره بالندگی
"مصداق آیه تطهیر"
انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیراً
او مصداق آیه "انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیراً" در قرآن است در کتاب صواعق المحرقه، تفسیر طبری، و کتب دیگر از رسول خدا نقل شد که این آیه درباره من و علی (ع) و حسن و حسین و فاطمه (س) نازل شده است و طبری در تفسیر خود 15 روایت به سندهای مختلف در این باره ذکر میکند.
مقام حضرت زهرا (ع) و جایگاه علمی ایشان
فاطمه زهرا (ع) در نزد شیعیان اگر چه امام نیست، اما مقام و منزلت او در نزد خداوند و در بین مسلمانان به خصوص شیعیان، نه تنها کمتر از سایر ائمه نیست، بلکه آن حضرت همتای امیرالمؤمنین و دارای منزلتی عظیمتر از سایر ائمه طاهرین (ع) است.
اگر بخواهیم مقام علمی فاطمه (ع) را درک کنیم و به گوشهای از آن پی ببریم، شایسته است به گفتار او در خطبه فدکیه بنگریم؛ چه آنجا که استوارترین جملات را در توحید ذات اقدس ربوبی بر زبان جاری میکند، یا آن هنگام که معرفت و بینش خود را نسبت به رسول اکرم آشکار میسازد و یا در مجالی که در آن خطبه، امامت را شرح مختصری میدهد. جای جای این خطبه و احتجاجات این بانوی بزرگوار به قرآن کریم و بیان علت تشریع احکام، خود سندی محکم بر اقیانوس بیکران علم اوست که متصل به مجرای وحی است.
از دیگر شواهدی که به آن وسیله میتوان گوشهای از علو مقام فاطمه (ع) را درک نمود، مراجعه زنان و یا حتی مردان مدینه در مسائل دینی و اعتقادی به آن بزرگوار میباشد که در فرازهای گوناگون تاریخ نقل شده است. همچنین استدلالهای عمیق فقهی فاطمه (ع) در جریان فدک به روشنی بر احاطه فاطمه (ع) بر سراسر قرآن کریم و شرایع اسلامی دلالت مینماید.
بیان عظمت فاطمه از زبان پیامبر (ص)
رسول اکرم (ص)، بارها و بارها فاطمه (ع) را ستود و از او تجلیل نمود. در مواقع بسیاری میفرمود: "پدرش به فدایش باد" و گاه خم میشد و دست او را میبوسید. به هنگام سفر از آخرین کسی که خداحافظی مینمود، فاطمه (ع) بود و به هنگام بازگشت به اولین محلی که وارد میشد، خانه او بود.
عامه محدثین و مسلمانان از هر مذهب و با هر عقیدهای، این کلام را نقل نمودهاند که حضرت رسول میفرمود: "فاطمه پاره تن من است هر کس او را بیازارد مرا آزرده است." از طرفی دیگر، قرآن کریم پیامبر (ص) را از هر سخنی که منشأ آن هوای نفسانی باشد، بدور دانسته و صراحتاً بیان میدارد که هر چه پیامبر میفرماید، سخن وحی است. پس میتوان دریافت که این همه تجلیل و ستایش از فاطمه (ع)، علتی ماورای روابط عاطفی مابین پدر و فرزند دارد. پیامبر اکرم (ص) نیز خود به این مطلب اشاره میفرمود. گاه در جواب خردهگیران، لب به سخن میگشود که خداوند مرا به این کار امر نموده و یا میفرمود: "من بوی بهشت را از او استشمام میکنم."
شهادت
سرانجام روز سوم جمادیالثانی سال یازدهم هجری فرا رسید. فاطمه (علیها السلام) آب طلب نموده و بوسیله آن بدن مطهر خویش را شستشو داد و غسل نمود. سپس جامهای نو پوشید و در بستر خوابید و پارچهای سفید به روی خود کشید؛ چیزی نگذشت که دخت پیامبر، بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، دنیا را ترک نموده و به شهادت رسید؛ در حالیکه از عمر مبارکش بنا بر مشهور، 18 سال بیشتر نمیگذشت و بنا بر مشهور تنها 95 روز پس از رسول خدا در این دنیا زندگی نمود.
پایان/
عملیات کربلای 9 در تاریخ 30/1/1366 توسط یگانهای ارتش جهوری اسلامی ایران در منطقه عملیاتی سرپل ذهاب – قصرشیرین بمنظور تصرف ارتفاعات 542 و 400 و آهنگران و پاسگاه مرزی باباهادی و انهدام نیروهای دشمن در منطقه عملیاتی بمرحله اجرا گذاشته شد. نتایج عملیات 1-مناطق آزاد شده: ارتفاعات 542 و 400 و پاسگاه مرزی باباهادی 2-یگانهای منهدم شده دشمن : گردانهای 1 و3 و 4 از تیپ کماندویی سپاه دوم و گردان 4 نیروی مخصوص از تیپ 3 – تعداد کشته و زخمیهای دشمن 1800 نفر تعداد اسراء 55 نفر 3-تجهیزات منهدم شده دشمن: تعداد زیادی خمپاره انداز-تیربار- جنگ افزار و مقدار زیادی مهمات
به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه، جشن بزرگ میلاد ام الائمه(س) فیروزکوه برگزار می شود.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، به همت ستاد شهرستانی برگزاری جشن میلاد کوثر شهرستان فیروزکوه به دبیری سپاه، جلسه هماهنگی برگزاری این جشن و ویژه برنامه های هفته زن با حضور نمایندگان سپاه، شهرداری، شورای شهر و حوزه های شش و هفت بسیج خواهران شهرستان در سالن اجتماعات سپاه فیروزکوه برگزار شد.
"محمد حیدری منش" معاون فرهنگی سپاه فیروزکوه در خاتمه جلسه به ایرنا گفت: این جشن در روز 31 فروردین ماه مقارن با میلاد با سر سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) به میزبانی سالن آمفی تئاتر "شهید آوینی" فیروزکوه و حسینیه جامع شهر "ارجمند" برگزار می شود.
وی افزود: سخنرانی، اجرای سرود و تواشیح، پخش کلیپ با موضوع عفاف و حجاب، پخش گل و کارت تبریک بین بانوان و مولودی خوانی، عمده برنامه های این جشن بزرگ را تشکیل می دهند.
حیدری منش خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه کتاب و اجرای مسابقات فرهنگی با همکاری اداره ارشاد و اجرای مسابقات ورزشی با همکاری اداره ورزش و جوانان، دیگر برنامه های پیش بینی شده در این روز خواهند بود.
وی تصریح کرد: پیش بینی می شود بیش از 600 نفر از جمعیت بانوان شهرستان از اقشار و گروه های مختلف در این جشن بزرگ حضور یابند.
گزارش ایرنا حاکی است؛ به همین مناسبت نصب بنرهای تبلیغاتی در سطح شهر فیروزکوه در میدان "معلم"، میدان "امام خمینی(ره)" و شهرک "حضرت ولیعصر(عج)" و همچنین شهر ارجمند آغاز شد.
تهرام/8142/1457/
مدت کوتاهی پس از به خلافت رسیدن امام علی(ع) و بیعت مردم با آن حضرت، طَلحه و زبیر از یاران قدیمی پیامبر اسلام(ص) که در به دست آوردن سهمی از حکومت ناکام مانده بودند، بیعت خود را شکستند و به سوی مکه رهسپار شدند. آنان در مکه با عایشه همسر رسول خدا(ص) ملاقات کرده و با همدستی یکدیگر، مردم را به خونخواهی عثمان، علیه امام علی(ع) فرا خواندند. از آن طرف، چون امام از ماجرا آگاه شد، تجهیز قوا فرمود و در صدد دفع فتنهی ناکثین برآمد. چون پیروان طلحه و زبیر شهر بصره را تصرف کرده و علیه امام شوریدند، سپاهِ حضرت نیز در مقابل آنان قرار گرفت. امیرالمؤمنین قبل از آغاز جنگ به میان هر دو صف لشکر آمد و به نصیحت عایشه و طلحه و زبیر پرداخت و عایشه را به خاطر بیرون آمدن از حریمِ حَرَم و طلحه و زبیر را بر شکستن بیعت ملامت فرمود. امام چون دید که صلح امکانپذیر نیست، با آنان اتمام حجت کرد و از آن پس، آتش جنگ شعلهور گشت. سرانجام با کشته شدن طلحه و زبیر و شانزده هزار نفر از ناکثین و شهادت بیش از هزار یاور علی(ع)، این جنگ با پیروزی امام پایان پذیرفت. این جنگ به دلیل سوار بودن عایشه بر شتر، به جَمَل شهرت یافت.
عملیات نامنظم فتح 5 در شمال سلیمانیه توسط سپاه پاسداران (1366ش)
عملیات نامنظم فتح 5 با رمز مبارک یا صاحب الزمان(عج) در منطقه ماووت در استان سلیمانیه عراق با هدف انهدام مراکز نظامی دشمن صورت گرفت. رزمندگان تحت فرمانده قرارگاه رمضان، متشکل از سپاه پاسداران و معارضین کُرد عراقی، با عبور از کوهستانهای صعب العبور، خود را به اهداف از پیش تعیین شده رساندند و بعثیان را مورد تهاجم قرار دادند. در این عملیات علاوه بر آزادیسازی چندین ارتفاع مهم منطقه و انهدام پایگاههای دشمن، حدود 1200 نفر از مزدوران بعث کشته و زخمی شدند و 300 تن دیگر به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند.
اعتراف صریح بغداد به استفاده از سلاحهای شیمیایی در طول جنگ (1367 ش)
در حالی که در طول جنگ هشت ساله، جمهوری اسلامی ایران بارها نسبت به استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی علیه رزمندگان اسلام به مجامع بینالمللی شکایت برده و گروههایی برای بررسی و تحقیق اعزام شده بودند، با این حال، عراق از تأیید و یا تکذیب استفاده از این سلاحها خودداری میکرد. تا این که در این روز، در حالی که جنگ به شدت بین دو طرف ادامه داشت، عراق رسماً به استفاده از سلاحهای شیمیایی شامل گازهای سمی و خطرناک خردَل و اعصاب علیه اهداف نظامی و غیرنظامی اعتراف نمود.
مسؤول بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه انرژی هسته ای را نوعی انرژی فنا ناپذیر و تجدید شدنی توصیف و بیان کرد: این نعمت و موهبت مختص فرد یا کشوری خاص نیست و همگان باید از آن برخوردار باشند.
دکتر "خسرو عزیزی" بعد از ظهر چهارشنبه در جمع اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در محل مسجد "حضرت سیدالشهداء(ع)" این واحد دانشگاهی، با اشاره به فرا رسیدن 20 فروردین سالروز ملی فناوری هسته ای اظهارکرد: انقلاب های اقتصادی در طول تاریخ به سه دسته کلی انقلاب صنعتی، انقلاب تولید برق و انقلاب فناوری قابل تقسیم بندی اند.
وی گفت: انقلاب فناوری که که انواع مختلفی از تکنولوژی ها از جمله نانو، زیست محیطی، اطلاعات و هسته ای را شامل می شود، دستاوردهایی به مراتب بیشتر از دو انقلاب قبل داشته و در این میان، فناوری هسته ای از اهمیتی خاص برخوردار است.
عزیزی افزود: انرژی هسته ای از مهمترین منابع تولید در اقتصاد است و بطور نمونه تولید برق در نیروگاه های هسته ای به عنوان کارآمد ترین نیروگاه ها که در آنها از تکنولوژی های برتر (High Tech) استفاده می شود، گواهی بر این مدعا است.
وی تصریح کرد: اقتصاد دانان انرژی و بسیاری از دانشمندان حوزه اقتصاد و انرژی، نگرانی و ترس از آینده ای دارند که در آن بحران انرژی اتفاق بیفتد و یقیناً اگر فناوری هسته ای کشف نمی شد، امروز با جنگ و بحران انرژی دست به گریبان بودیم.
مسؤول بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه انرژی هسته ای را نوعی انرژی فنا ناپذیر و تجدید شدنی توصیف و بیان کرد: این نعمت و موهبت مختص فرد یا کشوری خاص نیست و همگان باید از آن برخوردار باشند.
وی انرژی هسته ای را در چارچوب قانون اساسی، جزئی از اموال کشور برشمرد که در صورت ممانعت بیگانگان از دسترسی، توسعه و اشاعه آن، همانند تصرف خاک کشور است که باید احقاق حق شود و به نوعی ممانعت از تحصیل علم است.
عزیزی یادآور شد: نگاهی به اساسنامه آژانس بین المللی انرژی هسته ای، حاکی از وجود دو تاکید اساسی توسعه انرژی هسته ای در جهت اقتصادی و منع استفاده و اشاعه آن در ابعاد نظامی است.
وی اضافه کرد: متاسفانه همواره کشمکش های سیاسی و پیچیدگی های حقوقی خاصی در این موضوع وجود دارد و همین مساله روند مذاکرات ایران با گروه موسوم به "1+5" را قدری طولانی ساخته است.
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه به طرح این پرسش پرداخت که اگر تمامی فعالیت های هسته ای ایران در چارچوب قرارداد NPT است، پس چگونه از آن بهره مند نشویم؟
مسؤول بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه تاکید کرد: دیپلماسی کشور بر این اصل پایبند است که هیچ جنگی خوب و هیچ صلحی بد نبوده است.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد؛ در دورهای بعدی مذاکرات با گروه 1+5 شاهد آزادسازی اقتصادی و هسته ای کشور باشیم تا نظام اسلامی در مسیر توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر قرار بگیرد.
پایان خبر/
استاد گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: ربات امدادگر واحد فیروزکوه از نظر طراحی، قدرت و وزن در جهان کم نظیر است. صبح امروز با حضور رییس و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، اعضای تیم ربات این واحد و جمعی از اساتید و دانشجویان مراسم رونمایی از ربات امدادگر واحد فیروزکوه در محل سالن "المهدی" این واحد دانشگاهی برگزار شد. در ابتدای این مراسم "احمد زاهدی" از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه و سرپرست تیم ربات اعزامی، ساخت ربات امداد گر را نتیجه یک کار تیمی و صرف بیش از چهار ماه کار فشرده و شبانه روزی برشمرد و گفت: دانشجویان و اساتید تیم تمام طول ایام نوروز را بدون ذره ای خستگی در کارگاه ماندند و کار کردند و ساخت این ربات نتیجه کار شبانه روزی آنهاست. وی ربات امدادگر واحد فیروزکوه را از نظر طراحی، قدرت و وزن در جهان کم نظیر دانست و تاکید کرد: این ربات در همه تست های انجام شده با موفقیت عمل کرده است. استاد گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه خاطرنشان کرد: طی چند روز آینده تیم ربات واحد فیروزکوه به مسابقات بین المللی IRAN OPEN 2014 که در محل نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می گردد، اعزام خواهد شد. وی ابراز امیدواری کرد؛ این تیم با کسب یکی از عناوین اول تا سوم، جواز حضور در مسابقات جهانی برزیل را بدست بیاورد. زاهدی با تشکر از حمایت های هیأت رئیسه واحد فیروزکوه از ایشان خواست این حمایت ها را تا تحقق پیروزی و موفقیت نهایی ادامه دهند. در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین "علی اصغر رستمی" ریاست واحد فیروزکوه، با تقدیر از طراحان این ربات کم نظیر، گفت: واحد فیروزکوه به اساتید و دانشجویان مبتکر، طراح و خلاق خود افتخار می کند و قطعاً در آینده ای نزدیک شاهد خلق یک حماسه به نام این عزیزان در میادین بین المللی و ملی خواهیم بود. وی همت والای اعضای تیم ربات دانشگاه را ستود و تاکید کرد: تازه در ابتدای راه هستیم و باید همگان دست به دست هم دهند تا این تیم ابتدا درمسابقات IRAN OPEN 2014 و سپس رقابت های جهانی برزیل بدرخشد و نام زیبای دانشگاه آزاد اسلامی را در جهان طنین انداز کند. این مراسم در میان شور و امید حاضران و تشویق های پیاپی آنان به پایان رسید. پایان خبر/
ولادت با سعادت عقیله ی بنی هاشم حضرت زینب (س) دختر امام علی(ع)(5 ق)
زینب در لغت به معنای درخت نیکو منظر آمده و گاهی به معنای زینت پدر میباشد. حضرت علی(ع) دو یا سه دختر به نام زینب داشته و دختر بزرگ آن حضرت، زینب کبری است و اوست که در واقعهی عاشورای سال 61 هجری به همراه امام حسین(ع) بوده است. حضرت زینب(س) از زنان فاضله، عالمه و شجاع تاریخ است و فضایل آن بانو و جلالت شأنش بسیار والاست. آن حضرت، همسر پسرعمویش عبداللَّه بن جعفر بن ابیطالب بود و پنج فرزند داشت. حضرت زینب به هنگام عزیمت امام حسین(ع) به عراق، برادر را همراهی کرد و در واقعهی کربلا دو پسرِ آن بانو به نامهای محمد و عَون به شهادت رسیدند. ایشان از سوی حضرت امام حسین(ع) سرپرستی اهلبیتِ آن حضرت و حفظ و نگهداریِ مقام ولایت کبری، امام سجاد(ع)، را در هنگام بیماری برعهده داشت. شیرزن کربلا با روحیهای قوی و شهامت زاید الوصف خود توانست آن امانت بزرگ را در آن شرایط سخت و سنگین اسارت به درستی و شایستگی به منزل رساند. خطبههای مردانه و رسواکنندهی حضرت زینب(س) در مجلسِ ستم عُبیداللَّه بن زیاد در کوفه و یزید بن معاویه در شام که کاخ ظلم و جورِ فرعون زمان را به لرزه در آورد، شهرهی تاریخ است.
روز پرستار و بهورز
به پاس زحمات شبانه روزی پرستاران و بهورزانی که در مراکز بهداری، وظیفهی نگهداری، مراقبت و درمان بیماران را برعهده دارند و با تأسی به بانوی بزرگوار اسلام، حضرت زینب کبری(س) که از بیمار کربلا، حضرت امام سجاد(ع) و کودکان، مراقبت میکرد، پنجم جمادی الاول برابر با زاد روز آن اسوهی صبر و شکیبایى به عنوان روز پرستار و بهورز در نظام جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده است. این روز، ضمن یادآوری رشادتهای دختر بزرگوار امیرالمؤمنین(ع) در صحنههای خطر و رویارویی با سختیهای زمان، زمینهای برای سپاسگزاری و ارج نهادن به مقام پرستاران و تقدیر از بهورزانِ این مرز و بوم است که خاطرهی شیرزن کربلا را فراموش نخواهند کرد.
نخستین گردهمایی فعالان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در مجتمع فرهنگی- تفریحی "میلاد" این شهر برگزار شد. "مهدی سالاریه" سرپرست جدید دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه روز پنجشنبه در نخستین گردهمایی فعالان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در مجتمع فرهنگی- تفریحی "میلاد" این شهر اظهارکرد: فرهنگ مهمترین بخش از زندگی امروز جامعه بشری را تشکیل می دهد. وی گفت: آنچه در محیط های آکادمیک بیش از کسب مدارج علمی و مدارک دانشگاهی اهمیت دارد، دستیابی به اخلاق اسلامی است. سالاریه افزود: در این راستا دفتر فرهنگ اسلامی رسالت ویژه ای دارد، اما مسلماً به تنهایی نمی تواند کاری از پیش ببرد و به همفکری و یاری آحاد اساتید، دانشجویان و پرسنل دانشگاه نیاز دارد. وی تصریح کرد: متاسفانه فاصله ای بین مجموعه دانشگاه و این نهاد فرهنگی ایجاد شده و نیازمند وحدت رویه هستیم. سرپرست دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه بیان کرد: این در حالی است که امروز دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه یک کانون دانشجویی فعال ندارد، مجلات دانشجویی آن تعطیل است و در عرصه هایی نظیر شعر و تئاتر حرفی برای گفتن ندارد. وی با اشاره به کلامی از مقام معظم رهبری که "فضای دانشگاه باید به گونه ای باشد که دانشجو و دانشگاهی انتقاد سازنده داشته باشند، پرسش کنند و پاسخ مناسب دریافت کنند"، ادامه داد: جای کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه خالی است و این هنر دفتر فرهنگ اسلامی است تا این فضا را تقویت کند. سالاریه با بیان اینکه روح دانشگاه وابسته به دفتر فرهنگ اسلامی آن است، ابراز امیدواری کرد؛ آحاد اساتید، دانشجویان و کارکنان با حضور در عرصه های مختلف دفتر فرهنگ اسلامی، دانشگاهی فعال و پویا بسازند. در ادامه جلسه، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فیروزکوه گفت: در تعریف فرهنگ همواره اذهان عمومی به سمت مجموعه کنش ها، واکنش ها، بایدها و نبایدهای جامعه می رود که تا بخواهیم آنها را تفسیر کنیم از اصل مطلب غافل می شویم. "بهزاد نجفی" تصریح کرد: فرهنگ عبارت از هر چیزی است که در جامعه مصداق دارد و بخصوص در محیط های دانشگاهی از اهمیت خاص خود برخوردار است. وی با انتقاد از نبود یک فصلنامه فرهنگی در این واحد دانشگاهی، تاکید کرد: در تمامی مسائل فرهنگی باید بیانات و منویات مقام معظم رهبری را فصل الخطاب قرار دهیم. این جلسه با سخنرانی مسؤول کانون های دانشجویی شعر و تئاتر، مدیر گروه معارف و عضو هیأت علمی گروه ریاضیات این واحد دانشگاهی و بیان مسائل و مشکلات دفتر فرهنگ اسلامی و بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات ادامه یافت. پایان خبر/