مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه با بیان اینکه باید معدل فرهنگی دانشجو بالا برود، تاکید کرد: بدانیم و آگاه باشیم اگر مدرک و تخصص به دانشجویان دادیم اما فرهنگشان درست نشد، فردا طلبکار جامعه می شود.
"بهزاد مرتضایی" در نخستین گردهمایی فعالان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه اظهارکرد: این واحد دانشگاهی آنقدر ظرفیت و قابلیت دارد که وقتی دانشجو وارد آن می شود، فرهنگ و سبک زندگی اش را متاثر ساخته و دستخوش تغییر قرار می دهد.
وی گفت: بحمدالله در بین مدرسان دانشگاه شاهد حضور اساتیدی هستیم که گرچه رشته تحصیلی شان فرهنگی نیست، اما شوق وافر فرهنگی و فعالیت در این عرصه دارند که باید شناسایی شده و بکارگیری شوند.
مرتضایی افزود: با توجه به خیل جمعیت حدود 10 هزار نفری اساتید و دانشجویان، هنوز شناخت خوبی از بسیاری آنان در محیط دانشگاه نداریم.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا تشکیل اتاق فکر برای شناسایی آسیب های فرهنگی زمان حاضر در دانشگاه و ارائه راهکار از سوی همه دلسوزان این حوزه می تواند کارساز باشد.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه با اشاره به مجموعه های متخصص کار فرهنگی از جمله گروه معارف، شورای فرهنگی، شورای هم اندیشی، بسیج اساتید، بسیج دانشجویی و دفتر فرهنگ اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه این گروه ها جدا از هم فعالیت می کنند و بستر سازمانی برای تمرکز فعالیت های آنها و گسترش همکاری های فی ما بین طراحی و فراهم نشده است.
وی در خاتمه با بیان اینکه باید معدل فرهنگی دانشجو بالا برود، تاکید کرد: بدانیم و آگاه باشیم اگر مدرک و تخصص به دانشجویان دادیم اما فرهنگشان درست نشد، فردا طلبکار جامعه می شود.
پایان خبر/
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: اقتصاد مقاومتی باید به گفتمان عمومی جامعه تبدیل شود تا تحت رهنمودهای رهبری به موتور محرکه رشد و توسعه کشور بدل گردد.
"خسرو عزیزی" عصر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به ابلاغ مقوله اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری به سران سه قوه و مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهارکرد: اقتصاد مقاومتی یک راهبرد اقتصادی و سیاسی برای اداره امور کشور است.
وی گفت: در این موضوع که مقام عظمای ولایت از جنبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مطرح کردند، جای بحث و بررسی و نظریه پردازی فراوان وجود دارد.
عزیزی افزود: اقتصاد مقاومتی مبتنی بر یک سری اصول اساسی است که در رأس آنها استقلال اقتصادی قرار دارد.
وی بیان کرد: بحمدالله ایران اسلامی دارای ظرفیت های بالقوه فراوانی است که می توان آنها را در چارچوب منویات رهبری به فعلیت در آورد و در مسیر تعالی و توسعه اجتماع بکار گرفت.
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه یادآور شد: اینکه ایران اسلامی هفت برابر میانگین جهانی از موهبت منابع طبیعی برخوردار است، جزو نقاط قوتی است که می توان از آن در چارچوب نظریه اقتصاد مقاومتی به خوبی بهره جست.
وی خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی مناسب دستگاه ها و نهادهای دولتی و مشارکت آحاد مردم، باید شرایطی فراهم کرد تا اقتصاد مقاومتی به گفتمان عمومی سطح جامعه تبدیل شود.
معاون اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه تاکید کرد: در این راستا باید آحاد جامعه از اقشار و گروه های گوناگون را با مبنا و اصول آن آشنا کرد و فعالان اقتصادی نیز رهنمودهای رهبری را در عمل مورد توجه قرار دهند تا به مصادیق رشد و توسعه متاثر از آن دست یابیم.
در هفتمین روز از ایام الله دهه فجر، کاروان اعزامی شورای اداری شهرستان فیروزکوه با حضور در مرقد مطهر امام راحل با آرمان های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.
به گزارش عصر شنبه دیمه نیوز، در آیینی که به همین مناسبت در مرقد مطهر و نورانی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی برگزار شد، مسؤولان محلی و اعضای شورای اداری شهرستان فیروزکوه به تجدید عهد و پیمان خود با پیر فرزانه جماران و آرمان ها و اهداف بلند آن عزیز سفر کرده پرداختند.
سرهنگ پاسدار “علی اکبر انارکی” فرمانده سپاه فیروزکوه در این مراسم به خبرنگار دیمه نیوز گفت: دشمنان ایران اسلامی به خیال خام خود فکر می کند با اعمال تحریم ها توانسته اند مقاومت مردم را بشکنند؛ اما زهی خیال باطل که مردم در عقیده خود ثابت قدم تر و استوارتر شده اند.
وی تصریح کرد: امروز در بارگاه ملکوتی امام راحل گرد هم آمده ایم تا ثابت کنیم اهل مصالحه و مماشات نیستیم و حتی با وجود محاصره های شدید اقتصادی و تحریم ها، پشتیبان نظام هستیم و ان شاء الله آن را بار دیگر در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن به منصه ظهور می رسانیم.
امام جمعه شهرستان فیروزکوه نیز در این مراسم در جمع خبرنگاران اظهارکرد: به توجه به توطئه های جدید دشمان بخصوص در بحث انرژی هسته ای و توافقات ژنو، اهمیت حضور باشکوه مردم در راهپیمایی 22 بهمن بیش از هر زمان دیگری است.
حجت الاسلام والمسلمین “عبدالعلی استیری” گفت: عزت و استقلال اهدافی بود که در دروان انقلاب به رهبری امام راحل دنبال کرده و در بهمن 57 امضا کردیم و امروز نیز اعلام می کنیم که این 2 مهم، اهداف اصلی ما در مقوله هسته ای است.
وی تصریح کرد: پایبندی به ارزش های اسلامی و انقلابی، پیام اصلی حضور در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن است و بدانیم که به فرموده خداوند متعال، این مردم هستند که می توانند سرنوشت خویش را تغییر دهند.
مسؤولان شهرستان فیروزکوه در ادامه با حضور در موزه “عبرت” از بخش های مختلف آن و همچنین ظلم و تعدی و وحشی گری های سرسپردگان رژیم منحوس پهلوی نسبت به انقلابیون در سال های انقلاب بازدید کردند.
حجت الاسلام والمسلمین "علی اصغر رستمی" و دکتر "خسرو عزیزی" سرپرست و معاون اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه از جمله مسؤولان حاضر در این مراسم بودند.
پایان خبر/
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: کنگره بزرگ اجتماعی و سیاسی 22 بهمن روز میثاق مجدد با آرمان های انقلاب اسلامی است. "خسرو عزیزی" در حاشیه آیین تجدید میثاق مسؤولان محلی شهرستان فیروزکوه با آرمان های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در صحن مطهر حضرت امام خمینی(ره) گفت: 22 بهمن امسال نسبت به سال های گذشته از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار است که باید حماسه سیاسی به مفهوم واقعی آن اتفاق بیفتد. وی اظهارکرد: در انتخابات خرداد ماه گذشته که با حضور حداکثری آحاد مردم از اقشار و گروه های مختلف اتفاق افتاد، مرحله نخست اجرایی شدن شعار سال شکل گرفت. عزیزی افزود: این حماسه بزرگ باید در 22 بهمن نیز نمود عینی یابد که روزی تاریخی است و تمام دنیا در این روز به مردم ایران چشم دوخته اند که تا چه حد به آرمان ها و ارزش های نظام اسلامی پایبندند. وی ابراز امیدواری کرد؛ آحاد جامعه حضوری گسترده و پرشور در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن داشته باشند که قدر مسلم نشاندهنده عظمت و اقتدار ملت ایران در قالب دموکراسی واقعی و دارای پشتوانه مردمی است. پایان خبر/
فیروزکوه- ایرنا- با حکم "حمید میرزاده" رییس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین "علی اصغر رستمی" به عنوان سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه منصوب شد.
به گزارش عصر سه شنبه ایرنا، در آیینی که به همین مناسبت در سالن آمفی تئاتر "شهید آوینی" دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه برگزار شد، با تقدیر از زحمات یک ساله "علیرضا حسنی"، حجت الاسلام رستمی به سمت سرپرست جدید این دانشگاه برگزیده و معرفی شد.
در این مراسم، حجت الاسلام "علی عسگری" معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اظهارکرد: دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به تمامی ملت ایران است که هیچ کس کوچکترین سهم مادی در آن ندارد.
وی گفت: بحمدالله پس از گذشت چهار دهه از تاسیس آن، امروز دانشگاه آزاد بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است.
حجت الاسلام عسگری افزود: با تشکیل هیأت امنای استانی متشکل از نماینده ولی فقیه، استاندار، نماینده وزارت علوم، نماینده وزارت بهداشت و درمان، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، چهار نفر چهره دانشگاهی و 2 نفر چهره فرهنگی، مدیریت دانشگاه به سوی تسهیل گرایانه شدن پیش می رود.
وی تصریح کرد: در یک جهش جذبی از نظر مشارکت و مدیریت در امور دانشگاه، ساماندهی و اولویت دادن به کیفیت در مدیریت و پژوهش و فناوری در دستور کار قرار گرفته است.
نماینده سابق مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل شورای عالی اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه، تاکید کرد: باید در این مجموعه علم را اقتصادی کنیم و به عنوان پلی بین صنعت و دانشگاه باشیم.
وی با اشاره به "حماسه اقتصادی" مدّنظر مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: برای تحقق این مهم از ظرفیت تمامی اساتید و دانشجویان دانشگاه و سایر سرمایه های انسانی استفاده خواهد شد.
در خاتمه این مراسم حکم سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه قرائت شد.
حجت الاسلام رستمی رییس پیشین دانشگاه پیام نور واحد فیروزکوه و امام جمعه اسبق این شهر بود که دانشجوی دکترای حقوق خصوصی دانشگاه تهران است.
علیرضا حسنی سرپرست پیشین دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه که از آزادگان سرفراز دوران دفاع مقدس است، فارغ التحصیل مقطع دکترای علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تربیت مدرس و استاد پایه 23 دانشگاه است که از سال 87 تاکنون در واحد فیروزکوه مشغول خدمت رسانی بوده و آخرین سمت اجرایی وی پیش از سرپرستی دانشگاه، ریاست دفتر فرهنگ اسلامی این واحد دانشگاهی بوده است.
معاونان فرماندار، شهردار، اعضای شورای اسلامی و برخی دیگر از مسؤولان محلی، اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه، از جمله حاضران در این مراسم بودند.
تهرام/8142/1457/
استاد دانشگاه: پژوهش، موتور محرکه رشد جوامع است
فیروزکوه- ایرنا- استاد دانشگاه و رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: پژوهش، موتور محرکه رشد است که نقشی انکارناپذیر در توسعه جوامع امروزی داشته است.
"خسرو عزیزی" عصر یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا، با اشاره به فرا رسیدن هفته پژوهش اظهارکرد: نامگذاری هفته آخر آذرماه به هفته پژوهش، نماد و علامتی برای جامعه علمی است تا دستاوردها و فعالیت های علمی و پژوهشی را پاس بدارند.
وی گفت: امروزه پژوهش نقشی مسلّم و انکارناپذیر در توسعه جوامع و درنوردیدن مرزهای علمی ایفاء می کند و گوشه ها و زوایای جدیدی به شاخه های مختلف علمی می گشاید.
عزیزی با بیان اینکه تحولات زندگی بشر در قرن حاضر نشان از گسترش روز افزون اهمیت علم و تحقیق دارد، افزود: نقش مؤثر بخش تحقیقات در روند تحولات جوامع کتمان ناپذیر است.
وی ادامه داد: بی تردید نیروی محرکه رشد، توسعه و بالندگی جوامع در همه حوزههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، اهتمام به همین مقوله خطیر است.
رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه تصریح کرد: پیشرفت های امروز ایران اسلامی بخصوص در بحث های انرژی هسته ای، صنعت فضانوردی و نانوتکنولوژی، همگی ناشی از اهمیت و برنامه ریزی در امر پژوهش و تحقیق است.
این استاد اقتصاد خاطرنشان کرد: هر گونه سرمایه گذاری در این زمینه، در حقیقت اندوخته ای است که در آینده با بازدهی بسیار بیشتر و چند برابر به اجتماع برمی گردد.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با برنامه ریزی مناسب، فضاهای پژوهشی بیشتری برای دانش آموزان، اساتید و دانشجویان فراهم شود تا شاهد شکوفایی جامعه و خلق دستاوردهای بیشتر باشیم.
این گزارش حاکی است؛ چهارشنبه آینده و همزمان با سومین روز از هفته پژوهش، سلسله جلسات سخنرانی در زمینه پژوهش و نقش آن در رشد و توسعه اقتصادی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه برگزار می شود و از پژوهشگران فعال و برتر و همچنین کارشناسان برتر این واحد دانشگاهی در حوزه معاونت پژوهشی تقدیر می شود.
ولادت پیشوای دهم حضرت امام علی النقی الهادی(ع) در مدینه (212 ق) حضرت امام هادی(ع) دهمین چراغ فروزان هدایت، در نیمهی ذی حجّهی سال 212 ق در قریهای در نزدیکی مدینه به دنیا آمد. مادرش سَمانه معروف به سیّده میباشد. ابوالحسن ثالث کنیهی حضرت و هادی، نقی، مرتضی، فقیه، امین و متوکل، از القاب آن امام هستند. مُعتَصِم، واثق، متوکل، مُنتَصَر، مُستَعین و مُعتزّ از خلفای دوران حیات امام هادی(ع) بودهاند. پنج فرزند برای آن حضرت ذکر شده است. امام هادی(ع) پس از شهادت پدر بزرگوار خود، در سن هشت سالگی به امامت رسیده و عهدهدار ولایت مسلمانان گردید. آن حضرت در همان دوران خردسالی، آن چنان از علم و هوشیاری و کمالات فوق العادهای برخوردار بود که اطرافیان را حیران مینمود. امام دهم، همچنین در راستای انتشار مکتب تشیع به تربیت شاگردان متعددی پرداخت که حضرت عبدالعظیم حَسَنی، ابن سِکّیت اهوازی، ابوهاشم جعفری، جعفر بن سهیل و اسماعیل بن مهران از آن جملهاند. آن حضرت در تحکیم و استواری فقه و عقاید و فرهنگ تشیع، همت جدی و وسیع نمود و در این راستا، کتابهایی نوشت که رسالههایی در ردّ جَبْر و تَفویض، اثبات عدل، احکام دین و نیز تفسیر صَحَّةُالخِلقَه و... از آن جملهاند.
همایش بزرگداشت سیدالشعرای ادب پارسی ، استاد امیری فیروزکوهی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه برگزار شد.
همایش بررسی ارزشهای هنری شعر استاد امیری فیروزکوهی با حضور چهره ماندگار ادب پارسی دکتر امیر بانو کریمی فیروزکوهی، فرزند استاد امیری فیروزکوهی و جمعی از ادب دوستان ، مسؤولان ادارات ، اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در سالن شهید آوینی این واحد دانشگاهی با عظمت و شکوه خاصی برگزار شد .
در این همایش ابتدا دکتر علیرضا حسنی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه اظهارکرد: ارزش شعر امیری فیروزکوهی به محتوای غنی و پر از مفاهیم اخلاقی و اسلامی است که توانسته این شعر را از سایر شعرا متمایز کند.
وی چهره فرهیخته و ادبی امیری فیروزکوهی را مایه مباهات شهرستان فیروزکوه و ایران اسلامی برشمرد و گفت: به فرموده مقام معظم رهبری "استاد امیری فیروزکوهی سیدالشعرای ادب پارسی ایران اسلامی است" و نام وی در کنار بزرگان شعر فارسی همچون سعدی، مولانا و شهریار به زیبایی می درخشد .
در ادامه دکتر سعادتی از اساتید ادبیات فارسی و عضو هیات علمی واحد فیروزکوه به بیان گوشه هایی از ارزشهای هنری شعر امیری فیروزکوهی پرداخت .
وی ضمن بیان قرائت قطعاتی از اشعار استاد و با معرفی ویژگیهای این شعر در ادبیات فارسی ، شعر استاد امیری فیروزکوهی را سرآمد اشعار معاصر خواند.
دکتر امیر بانو کریمی فیروزکوهی در ادامه مراسم به بیان گوشه ای از زندگی پدر خویش پرداخت و گفت: استاد هیچگاه شعر به مدح یا به هجو افراد نگفت؛ وی عاشق اهل بیت عصمت و طهارت( ع) بود و اشعارش در وصف امام عصر(عج) یا در رسای امام حسین (ع) همچون نگینی در بین اشعار معاصر می درخشد.
وی اخلاق مداری و تعهد شعری را از ویژگی های شعر استاد برشمرد و تاکید کرد: امیری فیروزکوهی هیچگاه به دنبال نام و مقام نبود و همواره گمنامی را به کسب شهرت و مقام ترجیح می داد؛ به همین دلیل هم قبر استاد در مسجد امام زاده طاهر(ع) شهرری در گمنامی به سر می برد .
فرزند استاد امیری فیروزکوهی با اشاره به این موضوع که خانواده اش از سادات بنام فیروزکوه و از نسل حضرت امام سجاد(ع) است، گفت : در صورت تعامل و همراهی مسؤولان محلی شهرستان فیروزکوه، سال آینده و همزمان با با سی اُمین سالگرد رحلت آن شاعر نامی و فرهیخته پیکرش به شهرستان فیروزکوه منتقل شود تا ضمن ایجاد یک فضای معنوی و فرهنگی برای اهالی فرهنگ و ادب فارسی، به نوعی نام این شهر که با نام استاد گره خورده است درخشنده تر شود.
گزارش همشهری حاکی است؛در خاتمه مراسم از طرف ریاست واحد فیروزکوه و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه لوح تقدیر و هدیه ای به رسم یادبود به فرزند استاد اهدا شد.
همچنین فرمانداری ، شهرداری و شورای شهر فیروزکوه ضمن موافقت با درخواست دکتر امیر بانو کریمی فیروزکوهی مبنی بر انتقال پیکر شاعر نامدار امیری فیروزکوهی به شهرستان فیروزکوه، برای تخصیص نقطه ای مناسب برای انجام این مهم اعلام آمادگی کردند.
گفتنی است؛ با دستور رئیس واحد فیروزکوه نام کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه به استاد سید کریم امیری فیروزکوهی مزین شد.
در خاتمه این همایش موسیقی زنده سنتی با اشعار این شاعر بزرگ امیری فیروزکوهی توسط گروه موسیقی سنتی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فیروزکوه نواخته شد که مورد تشویق حاضران قرار گرفت.
سید کریم امیری فیروزکوهی در سال 1288 در فرحآباد فیروز کوه متولد شد . او فرزند سید مصطفی قلی منتظمالدوله از سادات فیروزکوه بود. پدرش از رجال اروپا رفته عهد مظفری و آشنا به تمدن جدید و جد اعلایش امیر محمد حسین خان سردار از جمله فاتحان هرات و بانی دبستان خیریه ایتام در تهران بود که به دبستان فیروزکوهی مشهور است.
امیر در هفت سالگی به تهران آمد. پدرش همان سال درگذشت و او تحت تعلیم و تربیت مادر قرار گرفت. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران در مدارس سیروس، ثروت، سلطانی و کالج آمریکائی گذراند. سپس به تحصیل منطق و کلام و حکمت همت گماشت واز محضر استادانی چون آقا شیخ عبدالبنی کجوری و آقا سید حسین مجتهد کاشانی استفاده کرد.
او شاعر غزل و قصیده و از شیفتگان صائب بود و به سبک هندی شعر میسرود. در شعر به «امیر» تخلص میکرد. در زبان عربی تبحر داشت و به آن زبان نیز شعر میسرود.
نهم ذی الحجه؛ روز عرفه، روز خداشناسی و شناخت
دل در جوشش ناب عرفه وضو می گیرد و در صحرای تفتیده عرفات
جاری می شود، آن جا که ایوان هزار نقش خداشناسی است.
عرفات نام جایگاهی است که حاجیان در روز عرفه در آنجا توقف می کنند و به دعا و نیایش می پردازند و پس از برگزاری نماز ظهر و عصر به مکه مکرمه باز می گردند و وجه تسمیه آنرا چنین گفته اند که جبرئیل(ع) هنگامی که مناسک را به ابراهیم می آموخت، چون به عرفه رسید به او گفت "عرفت" و او پاسخ داد آری، بنابراین به این نام خوانده شد.
و نیز گفته اند سبب آن این است که مردم از این جایگاه به گناه خود اعتراف می کنند و بعضی آن را جهت تحمل صبر و رنجی می دانند که برای رسیدن به آن باید متحمل شد. چرا که یکی از معانی "عرف" صبر و شکیبایی و تحمل است.
آدم از پروردگارش کلماتی دریافت داشت و با آن به سوی خدا بازگشت و خداوند، توبه او را پذیرفت، چه او توبه پذیر مهربان است .
* حضرت ابراهیم(ع) در عرفات
در صحرای عرفات، جبرئیل، پیک وحی الهی، مناسک حج را به حضرت ابراهیم(ع) نیز آموخت و حضرت ابراهیم(ع) در برابر او می فرمود: عَرِفتُ، عَرِفتُ (شناختم، شناختم).
* پیامبر اسلام (ص) در عرفات
و نیز دامنه کوه عرفات در زمان صدر اسلام کلاس صحرایی پیامبر اسلام(ص) بود و بنا به گفته مفسران آخرین سوره قرآن در صحرای عرفات بر پیغمبر(ص) نازل شد و پیغمبر این سوره را که از جامع ترین سوره های قرآن است و دارای میثاق و پیمان های متعدد با ملل یهود، مسیحی و مسلمان و علمای آنها می باشد و قوانین و احکام کلی اسلام را در بر دارد، به مردم و شاگردانش تعلیم فرمود.
و طبق مشهور میان محدثان پیامبر(ص) در چنین روزی سخنان تاریخی خود را در اجتماعی عظیم و با شکوه حجاج بیان داشت: "... من در میان شما دو چیز به یادگار می گذارم که اگر به آن دو چنگ زنید گمراه نمی شوید، یکی کتاب خدا و دیگری سنت و (عترت) من است. هر مسلمانی با مسلمان دیگر برادر است و همه مسلمانان جهان با یکدیگر برادرند و چیزی از اموال مسلمانان بر مسلمانی حلال نیست مگر اینکه آنرا به طیب خاطر به دست آورده باشد". . . .
* صحرای عرفات همایش شناخت و خودسازی امام حسین(ع)
حضرت سیدالشهدا، امام حسین(ع) نیز بعد از ظهر روز عرفه همراه با فرزندان و گروهی از اصحاب از خیمه های خود در صحرای عرفات بیرون آمدند، و روی به دامن کوه رحمت نهادند و در سمت چپ کوه روی به کعبه همایشی تشکیل دادند که موضوع آن به مناسبت روز عرفه (روز شناخت)، شناخت و سازندگی بود.
این همایش، تنها جنبه علم و معرفت نداشت بلکه شناخت توأم با عمل و سازندگی و تزکیه و خودسازی بود.
* اعمال روز عرفه
روز نهم ذیالحجه روز عرفه و از اعیاد عظیمه است، هرچند به اسم عید نامیده نشده و روزی است که حق تعالی بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود خوانده و مؤید جود و احسان خود را برای ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر و رانده تر و در خشمناکترین اوقات خواهد بود .
برای این روز اعمالی چند توصیه و سفارش شده است:
اول: غسل
دوّم : زیارت امام حسین(ع) که مقابل هزار حجّ و هزار عمره و هزار جهاد بلکه بالاتر است و احادیث در کثرت فضیلت زیارت آن حضرت در این روز متواتر است و اگر کسی توفیق یابد که در این روز در تحت قُبّه مقدّسه آن حضرت باشد، ثوابش کمتر از کسی که در عرفات باشد نیست، بلکه زیاده و مقدّم است .
سوم: پس از نماز عصر، پیش از آنکه مشغول به خواندن دعاهای عرفه شود دو رکعت نماز بجا آورد در زیر آسمان و اعتراف و اقرار کند نزد حق تعالی به گناهان خود تا فایز شود به ثواب عرفات و گناهانش آمرزیده شود پس مشغول شود به اعمال و ادعیه عرفه که از حُجَج طاهره روایت شده و آنها زیاده از آن است که در این مختصر ذکر شود.
شیخ کفعمی در "مصباح" فرموده است: مستحب است روزه روز عرفه برای کسی که ضعف پیدا نکند از دعا خواندن و مستحب است غسل پیش از زوال و زیارت امام حسین(ع) در روز و شب عرفه و چون وقت زوال شد، زیر آسمان رود و نماز ظهر و عصر را با رکوع و سجود نیکو به جای آورد و چون فارغ شود دو رکعت نماز کند در رکعت اوّل بعد از حمد توحید و در دوم پس از حمد "قُل یا اَیهَا الْکافِروُنَ" بخواند. پس از آن چهار رکعت نماز گزارد در هر رکعت پس از حمد توحید 50مرتبه بخواند.»
این نماز همان نماز حضرت امیرالمؤمنین(ع) است.
دل در جوشش ناب عرفه، وضو می گیرد و در صحرای تفتیده عرفات، جاری می شود. آنجا که ایوان هزار نقش خداشناسی است. لب ها ترنم با طراوت دعا به خود گرفته و چشم ها امان خود را از بارش توبه، از دست داده اند. دل، بیقرار روح عرفات، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) شده است. پنجره باران خورده چشم ها از ضریح اجابت، تصویر می دهد و این صحرای عرفات است که با کلمات روحبخش دعای امام حسین(ع) و اشک عاشقان او بر دامن خود اجابت را نقش می کند.
در روز عرفه، دست های خود را به سوی آن بی نیاز بالا می بریم و پیوسته دعا می کنیم: خدایا! غروب این روز را با غروب گناهانمان یکی گردان.
اشک و زمزمه ما را نیز بپذیر، ای خدای عرفه.
حرکت امام حسین(ع) از مکه به سوی عراق(60 ق)
امام حسین(ع) در پی خودداری از بیعت با یزید بن معاویه، مکه را به قصد کوفه در عراق ترک کرد. آن حضرت، چهار ماه قبل از آن، از مدینه زادگاه و محل زندگی خود به همراه جمعی از خاندانش به مکه آمده بود. درمدتی که امام حسین(ع) در مکه بود، با استفاده از حضور تعداد زیادی از زائران خانهی خدا در این شهر، توانست عدهی زیادی از مسلمانان را از ظلم و فساد حکومت یزید بن معاویه آگاه کند. در عین حال، به دلیل دعوتهای مکرر مردم کوفه از امام و همچنین توطئهی ترور ایشان در مکه توسط عاملان حکومت یزید، آن حضرت رهسپار کوفه شد. ضمن آن که ترک مکه در هشتم ذیالحجه که از ایام حج است، باعث جلب توجه بیشتر همگان به مخالفت امام با حکومت جابرانهی یزید گردید.