روز زیارتی امام رضا(ع)
دور باشی یا نزدیک، امروز روز دیدار است، اما من خیلی دعا کردم که به نزدیک خویش دعوتم کند.
غسل طهارت کردم، پاک و حلال ترین لباس را پوشیدم. کسی منتظر من است. باید آرام و آهسته قدم برداشت که در هر قدم ذکری با ثوابی است: سبحان الله ، الحمدلله ...، اما قدم های من آرام نمی شوند. پرواز می کنند. آخر آنجا که به سویش می شتابند، قطعه ای از بهشت است.
لحظه ای بزرگ منتظر من است، بزرگتر از لحظه تولدم. آمده ام به قلعه (لا اله الا الله) داخل شوم و اذن دخول می خوانم :« فاذن لی یا مولای فی الدخول افضل ما اذنت لاحد من اولیاءکِ؛ مولای من! به من اجازه بده وارد شوم، همانطور که به یکی از دوستان نزدیکت اجازه می دهی و بلکه بهتر از آن!»
بیست و سوم ذیقعده روز زیارتی امام رضا(ع) و به روایتی شهادت آن حضرت در طوس از سوی مأمون عباسی است. البته قول مشهور درشهادت آن امام همام روز آخر ماه صفر سال 203 قمری یعنی دو سال پس از آوردن آن حضرت از مدینه به خراسان و یک سال و اندی پس ازصدور فرمان ولیعهدی به نام آن حضرت، از سوی مأمون عباسی میباشد. طبق قول مشهور، آن حضرت پس ازشهادت پدربزرگوارش، درسن 35 سالگی عهدهدارمقام ولایت و رهبری شد و مدت امامت آن حضرت 20 سال به طول انجامید، که 10 سال آن با خلافت هارونالرشید و 5 سال باخلافت محمدامین و 5 سال دیگر با خلافت عبداللَّه مامون مصادف بود. از عمر آن حضرت در هنگام شهادت، 54 سال و 3 ماه و 19 روز میگذشت.
امام رضا(ع)
امامی که پناهگاه همه بی پناهان است. امامی که زیارتش حج فقراست. امامی که میلیون ها دل و قلب عاشق از سراسر دنیا حسرت حضور در حرمش و آن هم در این روز خاص را دارند.امامی که شیعیان هرگاه دلشان می گیرد، هرگاه مشکلی دارند، هرگاه شادند و هرگاه . . . پا به آستان ملکوتی اش می نهند تا آرام شوند و تا اوج پرواز کنند.
امروز دل میلیون ها انسان، مسلمان و غیرمسلمان، شیعه و غیرشیعه طوفانی است و حرم آقا را می طلبد.
گلزار شهدای گمنام فیروزکوه گلباران شد
همزمان با آخرین روز از هفته دفاع مقدس، گلزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گلباران شد.
در آخرین روز از هفته دفاع مقدس این مراسم باشکوه و معنوی با حضور آحاد مردم ولایی، شهیدپرور و همیشه در صحنه شهرستان فیروزکوه، مسئولان محلی و پرسنل، اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در محل یادمان گلزار شهدای گمنام برگزار شد.
حبیب الله امیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان فیروزکوه در این مراسم اظهارکرد: شهدا شمع محفل بشریت اند که با نورافشانی خود جهانی را سرشار می کنند.
وی گفت: این شهدا بودند که با نثار جان شیرین خود و خلق حماسه های متعدد در جبهه های نبرد حق علیه باطل در مقابل خصم زبون، عزت و اقتدار را برای ایران اسلامی به ارمغان آوردند.
امیری تصریح کرد: وظیفه امروز ما حفظ یاد و نام شهدا، تاسی از ویژگی های بارز آنان، سرلوحه قرار دادن فرهنگ ایثار و شهادت و تمکین به مقام عظمای ولایت است.
در خاتمه این مراسم، حضار با حضور بر سر گلزار شهدای گمنام و قرائت فاتحه با آرمان های شهدا و امام شهدا تجدید میثاق کردند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه میزبان دو شهید گمنام گلگون کفن دوران هشت سال دفاع مقدس است.
دفاع مقدس یک دانشگاه واقعی بود
استاد دانشگاه و رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: دوران هشت ساله دفاع مقدس یک دانشگاه واقعی بود که هنوز ناگفته های زیادی در آن وجود دارد که می تواند پشتوانه محکمی برای نظام اسلامی باشد.
دکتر "خسرو عزیزی" ظهر شنبه و در بین الصلاتین ظهر و عصر دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در محل مسجد سیدالشهداء این واحد دانشگاهی با اشاره به طراحی های دشمنان از ترور شخصیت های برجسته کشور، راه اندازی غائله های قومی در کردستان، خوزستان، گنبد و . . . و دیگر فتنه ها تا پایان شهریور 59، تصریح کرد: زمانی که معاندان از فتنه های طراحی شده به منظور ساقط کردن انقلاب طرفی نبستند، با راه اندازی جنگ سخت و همراه کرده بیش از 40 کشور، صدام حسین ملعون را به جان نهال انقلاب انداختند.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: هشت سال دفاع مقدس میدان امتحانی برای تمامی اقشار و گروه ها بود که در نهضت شرکت داشتند و البته بسیاری از آنان در این آزمون الهی مردود شدند.
وی یادآور شد: امروز و در مرحله سوم جنگ، دشمنان کارزاری نرم را علیه نظام اسلامی و به روح و روان جوانان این مرز و بوم آغاز کرده اند که باید هوشیار باشیم.
دکتر عزیزی با اشاره به ارزش های فراوان و ذی قیمت عرصه دفاع مقدس، تصریح کرد: با عنایت به وسعت عمل و عمق ایمان رزمندگان در جبهه های نبرد حق علیه باطل که مهمترین عامل در نیل به توفیقات متعدد آن سالها و پیروزی نهایی در برابر خصم زبون بوده است، هنوز ناگفته های فراوانی در این عرصه وجود دارد که واکاوی آنها می تواند پشتوانه محکمی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد.
وی اظهار داشت: فرهنگ شهادت کلان فرهنگی است که خُرده فرهنگ های دیگر در آن بازتولید می شوند.
معاون اداری- مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه شهدا را دفترچه های بیمه انقلاب توصیف و خاطرنشان کرد: در طول تمامی این سال ها هر گاه نظام اسلامی دچار چالش، تنش و تزلزل شد، به لطف بیمه شهدا و ساری و جاری بودن آنها در زندگی، آرامشی مجدد بر جامعه حکمفرما شد.
دکتر عزیزی با تاکید بر اینکه نگذاریم شهدا در پیچ و خم زندگی گم شوند، تصریح کرد: بایستی سعی کنیم با تأسی از شهدا و امام شهدا، رفتار و انگیزه مان در زندگی رنگ و بوی الهی و معنوی به خود بگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه:
مقابله با مصادیق فساد و فحشا باید از دانشگاهها آغاز شود رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: مقابله با مصادیق فساد و فحشا باید از دانشگاهها آغاز شود و این امر مهم مد نظر همه دستاندرکاران دانشگاهی قرار گیرد. به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس، یادآور حماسهسازیهای رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس، مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و رزمندگان پیش از ظهر امروز با سخنرانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در این واحد دانشگاهی برگزار شد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در این مراسم که در مسجد حضرت سیدالشهدا (ع) این واحد دانشگاهی برگزار شد، ضمن تبیین حماسهسازیهای جوانان ایران اسلامی در سالهای دفاع مقدس گفت: آن چیزی که شهیدان برای ما به ودیعه گذاشتهاند، ارزشهای دینی و اسلامی است و همه باید در حفظ و حراست آن بکوشیم. علیرضا حسنی ادامه داد: امر به معروف قدم اولی است که میتواند حافظ ارزشهای اسلامی و خون شهدایی باشد که جان خود را برای اسلام عزیز فدا کردهاند. این استاد دانشگاه تأکید کرد: همه کارکنان و اساتید و حتی دانشجویان در حراست از ارزشهای اسلام و شهدا مسئول هستند و باید تلاش کنند تا فضای دانشگاه با فضای معنویت عطرآگین باشد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه توضیح داد: دشمن امروز با ترویج فساد و فحشا آن هم در بین جوانان ما قصد دارد تا نظام اسلامی را از درون از بین ببرد و تنها راه حراست از ایران اسلامی، مقابله با فساد و فحشا در دانشگاهها و جامعه اسلامی است. حسنی بیان داشت: در این مسیر، همه اقشار دانشگاهی مسئول هستند و باید امر به معروف را جدی بگیرند. انتهای پیام/2568/ط20
به مناسبت هفته دفاع مقدس
دانشگاه فیروزکوه حال و هوای ایام دفاع مقدس گرفت
دانشگاه فیروزکوه به مناسبت هفته دفاع مقدس حال و هوای جبهه گرفت و محل تحصیل دانشجویان سنگربندی و آذینبندی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، پیش از ظهر امروز همزمان با هفته دفاع مقدس به همت بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویی و همکاری دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، فضای این دانشگاه رنگ و بوی ایام دفاع مقدس به خود گرفته است.
نصب پرچمهای منقش به اسامی ائمه اطهار (ع) و ایران اسلامی، ایجاد سنگر در محوطه ساختمانهای اداری و در ورودی دانشگاه، نصب بنرهایی با موضوع دفاع مقدس و ایجاد ایستگاه صلواتی و مارش پیروزی دفاع مقدس همه و همه گوشهای از حال و هوای امروز این دانشگاه اسلامی را به تصویر میکشد.
دانشجویان بسیجی و پرسنل با لباس خاکی بسیجی در محوطه دانشگاه به دانشجویان جدیدالورود خیر مقدم گفته و این ایام مبارک و نورانی را به میهمانان و دانشجویان تبریک میگویند.
علیرضا حسنی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در اینباره به خبرنگاران گفت: امروز زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا و دفاع مقدس باید در اولویت اول مسئولان باشد.
این آزاده و ایثارگر دفاع مقدس تأکید کرد: فضای دانشگاهها باید با نام شهدا و امام شهدا معطر شود و این وظیفه همه دانشگاهیان است؛ هم استاد، هم دانشجو و حتی پرسنل دانشگاه باید در مسیری گام بردارند تا ارزشهای اسلامی و معنوی حفظ شوند.
وی تأکید کرد: بسیاری از مشکلات امروز ما به دلیل غفلت از راه و منش شهداست و باید به آن مسیر نورانی بازگشت.
انتهای پیام/2568/ط20
استاد دانشگاه: دفاع مقدس برگ زرینی در تاریخ معاصر ایران است
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: دوران هشت ساله دفاع مقدس یک دانشگاه واقعی و برگ زرینی در تاریخ معاصر کشور است.
دکتر "خسرو عزیزی" امروز در آیین نمادین "زنگ مقاومت" در دبیرستان پسرانه "شهید بهشتی" شهرستان فیروزکوه اظهارکرد: وقوع پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، در منطقه خاورمیانه، تغییرات اساسی به وجود آورد که مهمترین آن شروع جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق، علیه ایران بود.
وی گفت: در آن سال ها که صدام حسین ملعون رییس جمهورعراق به دنبال توسعه قدرت خود در منطقه بود، به فکر براندازی دولت نوپای جمهوری اسلامی ایران برآمد.
دکتر عزیزی تصریح کرد: رژیم سرنگون شده ی عراق در سال های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به محض مشاهده سقوط رژیم پهلوی و تضعیف موقعیت آمریکا در ایران، فرصت را برای یک حمله نظامی مناسب دید و دست به تحریکات مرزی زد و عنوان کرد که خوزستان جزیی از عراق است
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه ادامه داد: به دنبال این ادعا، دولت عراق در 26 شهریور 1359 با تسلیم یادداشتی رسمی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد، اعلام کرد که اعلامیه الجزایر و عهدنامههای مربوط به مرز مشترک و حسن همجواری و 3 پروتکل و پیوستهای آن و دیگر موافقتنامهها و یادداشتهای انضمامی به این عهدنامه را یک جا و یک جانبه فسخ کرده است.
وی بیان داشت: پس از این اقدام، صدام حسین در مقابل دوربین های تلویزیون عراق، قرارداد 1975 الجزایر را که در آن عراق حاکمیت ایران بر خوزستان را به رسمیت شناخته بود را پاره کرد و در 31 شهریور همین سال هواپیماهای اشغالگر عراقی شهرهای خرمشهر و آبادان را به رگبار گلوله بستند و بدین ترتیب جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق با به کارگیری توان نظامی و با عبور از مرزهای بین المللی و تجاوز به خاک سرزمین ایران آغاز شد.
دکتر عزیزی اضافه کرد: رژیم بعث عراق که فکر می کرد پیروز میدان است به اشغال خرمشهر و محورهای جنوبی ایران پرداخت، اما پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، رزمندگان ایرانی به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره)، با تمام قوا به مقابله با تجاوز اشغالگران پرداختند و توانستند، به ترتیب خرمشهر را در 3 خرداد 1361، محورهای جنوب ایران را در 23 تیر 1361 و منطقه سومار را در تاریخ 9 مهر 1361 آزاد کنند و شهر «مندلی» عراق را به تصرف خود گیرند.
وی تصریح کرد: در این جنگ ارتش اشغالگر عراق، نه تنها به طور گسترده از جنگ افزارهای شیمیایی علیه کردهای سرزمین خود استفاده می کردند بلکه از این ادوات مرگبار بر مردم و نظامیان ایران نیز استفاده کردند.
معاون اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه گفت: بر اساس برخی آمار منتشره در طول جنگ، ارتش عراق با استفاده از سلاحهای شیمیایی حدود 100 هزار، مرد، زن و کودک را به قتل رساند.
وی یادآور شد: بدنبال پذیرش قطع نامه 598، مبادله اسیران بین دو کشور نیز از تاریخ 26 مرداد 1369 آغاز شد و جریان تبادل اسیران بین دو کشور حدود 12 سال به طول انجامید که آخرین گروه اسرای جنگی ایرانی و عراقی در تاریخ 26 اسفندماه 1381 به طور همزمان مبادله شدند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دوران خاطره انگیز دفاع مقدس برگ زرینی دیگری بر افتخارات نظام اسلامی در تاریخ معاصر افزود که یادآور دلاورمری ها و رشادت های فرزندان این مرز و بوم مقدس در تقابل با خصم زبون و پاک کردن میهن عزیز اسلامی از لوث وجود دشمنان است.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد؛ دستاوردهای دوران دفاع مقدس و بخصوص فرهنگ ایثار و شهادت به خوبی به نسل های جدید انقلاب و آیندگان انتقال یابد.
آغاز هفته دفاع مقدس
31 شهریور سالروز شروع جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، به عنوان آغاز هفته دفاع مقدس نامگذاری شده است. دوران هشت سال دفاع مشروع امت سلحشور ایران در حفظ و اعتلای نظام مقدس اسلامی و حراست از مرزهای عزّت و شرف این مرز و بوم، به مثابه یکی از حساسترین و بارزترین برهههای حیات راستین این ملت، همچون نگینی تابناک، تا همیشه زمان، بر تارَکِ تاریخ حماسه و ایثار و پایداری آزادگان جهان میدرخشد. دفاع امت اسلامی ایران در برابر تجاوز همه جانبه دشمنان اسلام، در تاریخ افتخارآفرینی مبارزات حقطلبانه یک ملت سترگ، فروزان خواهد بود. پایداری ایران اسلامی که برخاسته از روح وحدت و ایمان بود، در سایه هدایتهای رهبر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) شکل گرفت و باعث احیای یک مکتب سازنده و نهضتهای آرمانگرا و ایدئولوژی جهانگیر شد. دفاع مقدس ما در زمینههای مختلف سیاسی، نظامی، اجتماعی، فرهنگی و... توانست معادلات جهانی معمول را بر هم زَنَد و تحلیلهای مادی دنیاپرستان را نقش بر آب سازد. این حادثه عظیم، بیشک در یاد ملت بزرگ ایران خواهد ماند و غرور و سرافرازی و حماسهآفرینی را در نسلهای بعد بر جای خواهد گذاشت. جنگ تحمیلی عراق علیه ایران 2887 روز به طول انجامید که طی آن هزار روز نبرد فعال صورت گرفت که 793 روز حمله از سوی رزمندگان اسلام بود و 207 روز از سوی ارتش متجاوز بعثی. در طول جنگ شمار 381 هزار و 680 نفر از نیروهای دشمن کشته و یا زخمی شدند و 72 هزار نفر به اسارت نیروهای اسلام درآمدند. در این هشت سال 371 فروند هواپیما و 82 فروند بالگرد دشمن منهدم شد. 1700 دستگاه تانک و نفربر، 480 قبضه توپ و سه هزار و 363 دستگاه خودرو نظامی به غنیمت ایران درآمد و پنج هزار و 758 دستگاه تانک و نفربر، 532 قبضه توپ و پنج هزار و 152 دستگاه خودرو نظامی دشمن منهدم گردید. مقاومت رزمندگان اسلام سبب شد تا ذخایر ارزی عراق که در ابتدای جنگ، حدود سی میلیارد دلار بود، پس از شکست در عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر به صفر برسد و پس از پایان جنگ، این کشور بیش از هفتاد میلیارد دلار بدهی داشته باشد.
حمله رژیم بعث عراق به جمهوری اسلامی ایران و آغاز جنگ تحمیلی هشت ساله (1359 ش)
در بعد از ظهر 31 شهریور 1359 رژیم بعثی عراق پس از بیست ماه مقدمهچینی، مرزهای ایران اسلامی را مورد تجاوز قرار داد. در این روز، سه فروند میگ 23 عراق، فرودگاه بینالمللی مهرآباد تهران را مورد حمله قرار دادند و بدین ترتیب، جنگ و تجاوز عراق علیه ایران به اشاره و حمایت آمریکا و دولتهای غربی آغاز شد. هرچند عراق تا قبل از 31 شهریور، با 736 مورد تجاوز به حریم جمهوری اسلامی ایران، خوی توسعه طلبانه خود را آشکار کرده بود. همزمان با تهران، فرودگاههای نظامی و بینالمللی تبریز، شیراز، همدان، دزفول و اصفهان نیز مورد حمله هواپیماهای دشمن قرار گرفت. در آن زمان، طه یاسین رمضان در مجله "الثوره" ارگان حزب بعث عراق اعتراف نمود که: "هدف از جنگ، مسأله چند صد کیلومتر زمین نیست، بلکه هدف، سرنگونی و انهدام جمهوری اسلامی ایران است". جنگ تجاوزگرانه رژیم بعثی عراق علیه ایران نزدیک به هشت سال ادامه یافت و سرانجام در روز 29 مرداد 1367 شمسی بدون آن که رژیم عراق به اهدافش رسیده باشد، آتشبس رسمی بین ایران و عراق برقرار گردید.
ولادت پیشوای هشتم مسلمانان، حضرت امام رضا(ع)(148 ق) حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) در مدینهی منوره به دنیا آمد. ابوالحسن کنیه و رضا، صابر، رضی و وفیّ از القاب آن حضرت میباشند. مادرش امالبنین که تکتم، نجمه و طاهرهاش نیز میخوانند. هارون الرشید، محمد امین و عبداللَّه مأمون در زمان امام رضا(ع) خلافت کردند. تنها فرزند امام رضا(ع) حضرت جوادالائمه(ع) میباشد. آن حضرت در اواخر عمر، به درخواست مامون عباسی، به مرو رفته و به اصرار خلیفه، ولایتعهدی او را میپذیرد. با پذیرش ولایتعهدی، مامون قصد داشت هم امام را تحت نظرِ خود داشته باشد و هم خود را دوستدار اهل بیت عنوان کرده و از محبوبیت برخوردار گردد. اما سرانجام مامون، خود، امام را به شهادت رساند.
تشکیل نیروهای سه گانه در سپاه پاسداران به فرمان امام خمینی(ره) (1364 ش)
تا سال 1364، اغلب عملیاتهای جنگ با همکاری و حضور ارتش و سپاه به طور مشترک انجام میشد. پس از مدتی، ضرورت جنگ ایجاب نمود تا سپاه به طور مستقل به اجرای عملیات بپردازد تا این که حکم حضرت امام خمینی(ره) در 26 شهریور سال 1364 مبنی بر تشکیل سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موجبات آن را فراهم آورد. با ابلاغ این فرمان، مسؤولین سپاه به گسترش سازمان رزمی و جذب 1500 گردان نیرو پرداختند. از آن زمان، پاسداران جان برکف سپاه، عملیاتهای مهم و موفقی در جنگ به انجام رساندند و ضمن وارد آوردن ضربات هولناک بر دشمن بعثی، موفقیتهای کم نظیری، نصیب جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آوردند. در حال حاضر، تشکیلاتی منسجم و مقتدر از برادران سپاهی در زمین، هوا و دریا، در کران تا کران میهن اسلامی حضوری فعال و پرثمر دارند.