فارس گزارش میدهد
خانواده امروزی؛ محل آرامش روانی یا تجمل و اشرافیگری
خانواده ایرانی باید حول محور اسلام بگردد و در واقع تجلیبخش تعالیم اسلامی باشد؛ اما به راستی خانواده امروزی، محل آرامش روانی انسانهاست یا به محلی برای تجمل و اشرافیگری تبدیل شده است؟
به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در توصیههایی به خانوادههای ایرانی میفرمایند: نگرش اسلام به خانواده، نگرشی درست، اصیل و یک نگاه همراه با اهتمام است که خانواده، اصل قرار داده شده و به هم زدن بنیان خانواده یا آشفته نمودن آن جزو بدترین کارهاست.
از منظر ولی امر مسلمین جهان، خانواده در اسلام، یعنی محل سکونت دو انسان، محل آرامش روانی دو انسان، محل انس دو انسان با یکدیگر، محل تکامل یک نفر به وسیله یک نفر دیگر، آن جایی که انسان در آن صفا مییابد، راحتی روانی مییابد، این محیط خانواده است.
معظمله همچنین میفرمایند: اگر در جامعهای، خانواده مستحکم شد و زن و شوهر حقوق یکدیگر را رعایت کردند و با هم اخلاق خوش داشته و سازگاری کنند و با همکاری هم، مشکلات را برطرف کرده و فرزندان را تربیت کردند، آن جامعه به صلاح خواهد رسید و نجات پیدا خواهد کرد.
اما امروز سئوال اینجاست که با وجود هزاران شبکه تلویزیونی و رادیویی و دهها هزار پایگاه اینترنتی داخلی و خارجی که دائماً ترویج بیبند و باری، تجمل و اشرافیگری و سست کردن بنیان خانواده را در اولویت برنامههای خود قرار دادهاند، تا چه اندازه به این بیانات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی جامه عمل پوشانده شده است.
خانواده؛ منشأ تحولات اساسی
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در این زمینه اعتقاد دارد: خانواده منشأ تحولات اساسی اجتماع انسانی و شکلگیری باورها و اعتقادات تعالیبخش معنوی جامعه است.
خسرو عزیزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران اظهار داشت: خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی از منظر جامعهشناختی بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: بسیاری از مشکلات و گرفتاریهای زندگی و در عین حال بسیاری از پیشرفتها و توفیقات افراد از همین نهاد کوچک سرچشمه میگیرد.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه افزود: در دین مبین اسلام بر تحکیم روابط خانوادگی و تعمیق و تعمق خانواده توصیه فراوان و همواره بر نقش و تاثیر آن در توسعه بالندگی جامعه تاکید شده است.
وی بیان داشت: از این منظر، مکتب اسلام با سایر مکاتب جهان به خصوص مکاتب غربی تفاوتهای فراوان داشته و این دین آسمانی، به خانواده به عنوان بستر نخستین شکلگیری تفکر و عقاید انسانی نگاهی مقدس دارد.
عزیزی تصریح کرد: خمیرمایه فرزندان از خانوادهها شکل میگیرد و بنابراین، اسلام به اصل و منشأ توجه و تاکید بسیار دارد.
وی با تشبیه خانواده به چشمه آب خاطرنشان کرد: همانگونه که آب از سرچشمه وارد مسیرهای پرپیچ و خم، جویها و رودخانهها میشود، فرزندان نیز از چشمه زلال و جوشان خانواده پا به آغوش اجتماع میگذارند.
عزیزی ادامه داد: بدیهی است که هر چه پاکی و زلالی این چشمه بیشتر باشد، آمادگی بیشتری برای پذیرش مفاهیم دینی و مذهبی و ارزشها در فرزندان وجود خواهد داشت.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه هشدار داد: اگر خدای نکرده به این نهاد مقدس کمتر از سایر نهادهای علمی، آموزشی، پرورشی و فکری سطح اجتماع بها داده شود، هزینههای اجتماعی سنگینی را به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به شکلگیری فرهنگ اجتماع از فرهنگ خانوادهها یادآور شد: تفکر خانواده از اوان کودکی تا دوران نوجوانی و جوانی و زمانی که فرزندان پا به عرصه اجتماع میگذارند، کماکان استمرار مییابد و آنقدر نقش گیرا و پررنگی دارد که حتی با تشکیل خانوادههای جدید از سوی فرزندان نیز تداوم خواهد یافت.
بیتوجهی به خانواده؛ عامل اصلی سیر نزولی جمعیت
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فیروزکوه نیز اظهار داشت: در اسلام هیچ بنایی محکمتر و محبوبتر از بنای خانواده نیست.
حجتالاسلام والمسلمین داود ضمیررضوانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران بیان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید «از جنس خودتان برای شما زوج و همسری آفریدیم تا موجب آرامش شما شود».
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فیروزکوه افزود: خداوند در جای دیگری از کلامالله مجید میفرماید «همسر شما محل کشت و تولید نسل شماست» و همچنین «بین شما مودت و رحمت قرار دادیم».
وی خاطرنشان کرد: با اندکی دقت و توجه در این آیات درمییابیم که تشکیل خانواده آرامش، تداوم و بقای نسل و محبت و دوستی بین زوجین و اعضای خانواده را به دنبال دارد.
ضمیررضوانی با اشاره به کمبود محبت، آرامش و عاطفه و سیر نزولی جمعیت در جوامع غربی تصریح کرد: این امر به خاطر توجه نکردن به بنای محکم و نقشآفرین خانواده است.
وی ادامه داد: کشورهای غربی برای رسیدن به مطامع شوم خود و اینکه بتوانند سایر ملل را تحت سیطره خود درآورند، به بهانه استفاده بهتر از عمر و لذت بیشتر، ازدواج نکردن را ترغیب و تشویق میکنند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فیروزکوه بیان داشت: این در حالی است که در آیات و روایات اسلامی به تشکیل نهاد مقدس خانواده، توصیه و تاکید فراوان شده است که به قول استاد شهید مرتضی مطهری «افراد با ازدواج انسانهای پختهای میشوند».
خانوده اسلامی و دوری از اسراف و ریخت و پاش
امام جمعه فیروزکوه نیز گفت: خانوده اسلامی اسراف نمیکند؛ بانوان ایرانی اهل ریخت و پاش، تجملات و تشریفات نیستند.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالعلی استیری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران اظهار داشت: در ایران اسلامی روز خانواده گرامی داشته میشود و این نامگذاری به منظور جلب توجه هر چه بیشتر خانوادهها در دنیا به جایگاه این نهاد مقدس و کوچکترین واحد اجتماعی است که البته در اسلام چیز تازهای نیست و از 1400 سال پیش به آن توجه ویژهای شده است.
امام جمعه فیروزکوه افزود: نگاهی به اسلام و آموزههای ناب اسلامی حاکی از معرفی نمونهها، الگوها و استانداردهایی است که هر چقدر خانوادهها به آنها نزدیکتر باشند، شایستگی و برتری بیشتری را برای خود فراهم میسازند.
وی خاطرنشان کرد: مطابق آیه 23 سروه مبارکه «احزاب»، اهل بیت(ع) به عنوان الگو و اسوه حسنه به جامعه بشریت معرفی شدهاند و توجه به ویژگیهای آنان در تمامی ابعاد، محقق کننده خانواده برتر است.
استیری تصریح کرد: برخورداری از اصل و نسب پاک، قوی بودن دین و ایمان، برتری علمی و معنوی، پیشه کردن تقوای الهی و شیوه زندگی، از جمله مشخصههای خانوادههای برتر است.
وی بر مبنای آموزههای دینی یادآور شد: از دیدگاه اسلام تمام نگاه خانواده منحصر به آبادی و آبادانی دنیا نیست؛ بلکه در کنار آن با توجه ویژه به آخرت، جهتگیریها رنگ و لعاب الهی دارد.
امام جمعه فیروزکوه بیان داشت: خانوده اسلامی اسراف نمیکند؛ اهل ریخت و پاش، تجملات و تشریفات نیست؛ اسیر زندگی دنیا نمیشود و به تربیت صحیح و اسلامی فرزندان توجه ویژه دارد.
وی تصریح کرد: در برهه حساس کنونی که شیاطین جن و انس در تلاش هستند تا سرمایههای دین و انقلاب را از نظام اسلامی جدا سازند، خانوادهها باید به تربیت اسلامی فرزندان اهتمام داشته باشند.
استیری هشدار داد: مطابق فرمایش امام صادق(ع)، «لحظهای غفلت خانوادهها از این مهم، از دست رفتن این سرمایههای عظیم را به همراه دارد».
وی تاکید کرد: امروز آحاد جامعه اسلامی به خصوص آنانی که پرچم فرهنگی جامعه را به دوش میکشند، در این راستا مسئولیت دارند تا جامعه با بهرهمندی از این ظرفیت و قابلیت بالای خود به اهداف تعالی انسانی خود و توسعه همهجانبه دست یابد.
جهانیان و توجه ناخواسته به امر خانواده
مسئول امور بانوان فرمانداری فیروزکوه نیز در این ارتباط به خبرنگار فارس در شرق استان تهران گفت: نخستین بار در سال 1993 میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز 15 ماه می را به عنوان روز جهانی خانواده اعلام کرد و این نشاندهنده اهمیت خانواده در افکار عمومی جهان به خصوص مسلمانان است.
معصومه حقیقت گفت: اصولاً نامگذاری یک روز در سال به مناسبت یا موضوعی خاص، فرصتی برای جلب توجه همگان به آن موضوع است و یادآوری جمعی در مورد آن فراهم میکند.
مسئول امور بانوان فرمانداری فیروزکوه تصریح کرد: مقولهای مهم همچون خانواده باید در تمام طول سال و در میان همه سازمانها و افرادی که به نوعی با آن سر و کار دارند، جریان داشته باشد و جدی گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: پیوند زناشویی بین زن و مرد، کوچکترین نهاد اجتماعی را شکل میدهد و چه محصولی به نام فرزند داشته یا نداشته باشد، خانواده نامیده میشود.
حقیقت با اشاره به تغییر نقش افراد و خانوادهها در طول تاریخ افزود: آنچه تاکنون جزو مسئولیتها و نقشهای اصلی خانوادهها باقی مانده، همان جنبه افزایش نسل، انسانسازی و تربیت نسل آینده است.
خانواده؛ محل بروز اکثر مشکلات و آسیبها
مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان فیروزکوه نیز در این زمینه به خبرنگار فارس در شرق استان تهران میگوید: خانواده به عنوان ابزار اصلی انسجام جامعه از طریق فعالیتهای اجتماعی است که تامین کننده عشق، امنیت و حمایت از افراد است.
سیدخدیجه حسینی هشدار داد: البته باید مراقب بود که کوچکترین نهاد اجتماعی به عنوان کوچکترین گروه اجتماعی نیز قلمداد میشود؛ به طوری که اکثر مشکلات و آسیبها ابتدا در خانواده بروز و ظهور مییابد.
حسینی یادآور شد: امروز موضوع خانواده به صورت فراگیر در سطح جهانی و از سوی نهادهای ملی و بینالمللی مورد توجه ویژه است و آنها، هدف نهایی تحکیم بنیان خانواده را دنبال میکنند.
خانواده و نیازی به نام «آموزش»
سمیه علیجانی، یکی از بانوان فیروزکوهی نیز در اینباره به خبرنگار فارس گفت: آموزش اعضای خانواده با هدف تحکیم بنیان خانواده، یکی از ضروریات و ابزارهای مهم در جهت افزایش آگاهی افراد است.
وی تصریح کرد: لازم است تا برنامهریزان جامعه برنامههایی هر چه پُربارتر در جهت آموزش ارتباطات خانوادگی برای داشتن خانوادهای سالم تدارک ببینند.
این بانوی فیروزکوهی ویژگیهای یک خانواده سالم را احترام و علاقه به سایران، پذیرفتن واقعیتها و مشکلات و یافتن راهکارهای مقتضی، الگوسازی برای فرزندان، احساس حس ارزشمندی و اعتقاد به ارزشهای دینی و منزلت انسانی برشمرد.
جامعه بیخانواده، خاستگاه مشکلات روانی
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین در فراز دیگری از بیانات خود میفرمایند: جامعه بیخانواده، جامعه آشفتهای است، جامعه ناامنی است.
جامعهای است که در آن مواریث فرهنگی و فکری و عقاید نسلها به یکدیگر آسان منتقل نمیشود. جامعهای که در آن تربیت انسان به راحتی و روانی صورت نمیگیرد؛ اگر جامعهای خانواده نداشته باشد یا خانواده در آن متزلزل باشد، انسان در بهترین پرورشگاههای خود هم پرورش پیدا نخواهد کرد.
خانواده بنیاد بسیار مهم و حائز اهمیتی است؛ فایده خانواده در تربیت نسل بشر و ایجاد انسانهای سالم از لحاظ معنوی و فکری و روانی یک فایده منحصر به فرد است و به واقع، هیچ چیزی جای خانواده را نمیگیرد.
انتهای پیام/2568/ی40/ژ1001
انتخاب آیت اللَّه "سیدعلی خامنهای" به رهبری انقلاب اسلامی توسط مجلس خبرگان (1368ش)
پس از ارتحال جانسوز رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره)، خبرگان ملت، طی اجلاس ویژهای، تصمیم تاریخی و تعیین کننده خود را درباره جانشینی حضرت امام و انتخاب رهبر جدید اتخاذ کردند و حضرت آیتاللَّه خامنهای را به این سمت خطیر برگزیدند. بینش روشن درباره اسلام و علوم اسلامی، قدرت استنباط در فقه و حقوق اسلامی، آگاهی و شناخت وسیع در مورد مسائل زمان و مقتضیات عصر حاضر و نیز شجاعت، تدبیر و مدیریت قوی در حضرت آیتاللَّه خامنهای، موجب این انتخاب مجلس خبرگان بود. ایشان از مبارزان نخستین انقلاب از سال 42 و عضو شورای انقلاب بوده و پس از پیروزی نهضت در شورای عالی دفاع، حزب جمهوری اسلامی، امامت جمعه تهران، نمایندگی مجلس خبرگان و ریاست جمهوری و... مسؤولیت داشتند. با اعلام خبر رهبری معظم له، دلهای مسلمانان شاد و دشمنان اسلام و انقلاب مأیوس شدند.
ارتحال جانسوز حضرت "امام خمینی(ره)" بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران (1368ش)
حضرت امام خمینی(ره) در زادروز حضرت زهرا(س) در 20 جمادیالثانی 1320 ق برابر با اول مهر 1281 ش در خمین به دنیا آمدند. هنوز پنج ماه از تولد این عزیز نگذشته بود که پدرشان، سیدمصطفی، از علمای آن دیار به دست خوانین منطقه به شهادت رسید. آن حضرت تحت تکفُّل مادر، عمه و برادر بزرگ خود، پس از تحصیل مقدمات در خمین راهی اراک گردید و از محضر حاج شیخ عبدالکریم حائری استفاده برد. با مهاجرت استاد به قم، حضرت امام نیز به قم رفتند و به تکمیل تحصیلات خود پرداختند. پس از ارتحال آیتاللَّه بروجردی، زندگی سیاسی امام، وارد مرحله جدیدی شده و حوادث آینده، ایشان را به دشمن شماره یک رژیم پهلوی تبدیل کرد. سخنرانیهای پرشور و افشاگریهای کوبنده ایشان، رژیم را رسوا مینمود تا این که در اعتراض به تصویب لایحه کاپیتولاسیون، سخنرانی شدیداللحنی علیه رژیم ایراد فرمود و چند روز بعد از آن در آبان 1343 به ترکیه و سپس عراق تبعید شدند. این تبعید بیش از 14 سال به طول انجامید. امام که از خارج از کشور حوادث ایران را تعقیب مینمودند و انقلاب را هدایت میکردند، بر اثر پایداری مردم، سرانجام در 12 بهمن سال 57 وارد ایران شده و پس از چند روز، به رهبری ایشان، نظام شاهنشاهی ساقط شد. حوادث سالهای پس از انقلاب اسلامی تا رحلت معظمله، فصل پرشوری در تاریخ حماسی جمهوری اسلامی ایران را تشکیل میدهد. سرانجام رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، پس از سالها مبارزه در راه حق و متجلی ساختن اسلام حقیقی در میان جوامع اسلامی و بشری و ستیز دائم با کفر و استکبار جهانی، در شامگاه روز سیزدهم خرداد سال 1368ش به ملکوت اعلی پیوست و جهان اسلام در ماتم بزرگترین، شجاعترین و آگاهترین مرجع و رهبر اسلامی، به سوگ نشست. خبر رحلت این قائد عظیم الشأن در بامداد روز 14 خردادماه 1368 اعلام شد و قلب مالامال از عشق مردم به آن حضرت را به ماتمی جانکاه فرو برد.
بمباران روستاهای مرزی ایران توسط جنگندههای رژیم بعث عراق (1358 ش)
روابط ایران و عراق که از سال 1975 م (1354 ش) بر اساس مفاد قرارداد الجزایر متکی بود. پس از برپایی نظام جمهوری اسلامی ایران، بر اساس اصل وفای به عهد ادامه یافت و دولت انقلابی ایران، مفاد آن را دقیقاً رعایت کرد. اما علیرغم این پایبندی ایران، رژیم بعث عراق در چهاردهم خرداد 1358، روستاهای مرزی ایران را توسط جنگندههای خود بمباران نمود. دولت ایران برای نشان دادن حُسن نیت خود، بدون اقدام متقابل و به منظور کاهش تشنج، استاندار آذربایجان غربی را جهت مذاکره با استاندار سلیمانیه به عراق اعزام کرد. اما عراق در هفتههای آینده نیز به این اعمال ادامه داد تا این که جنگ خونین هشت ساله را در 31 شهریور 1359 به ایران تحمیل نمود.
درگذشت حجة الاسلام سید علی اکبر ابوترابی 1379 ش
سیدعلىاکبر ابوترابی، سال 1318 هجرى شمسى در شهر قم متولد شد. وی پس از اخذ دیپلم به تحصیل دروس دینى در مشهد پرداخت.سیدعلىاکبر ابوترابی در تظاهرات مردم قم در 15 خرداد سال 1342حضورى فعال داشت و در پى تبعید حضرت امام خمینی(ره) به نجف، وی نیز به نجف رفت و مشغول تحصیل در محضر امام (ره) شد.پس از حدود شش سال تحصیل در نجف، در مرز خسروى بازداشت شد و ساواک وی را به زندان کمیته مشترک و پس از آن به زندان اوین منتقل کرد.
ابوترابی پس از آزادى از زندان، به همراه شهید سیدعلى اندرزگو به سازماندهى جهاد مسلحانه همت گماشتند و بارها مورد تعقیب ساواک قرار گرفتند.وی پس از پیروزى انقلاب اسلامی، به عنوان رئیس کمیته انقلاب اسلامى قزوین مشغول به فعالیت و پس از آن با رأى مردم، به عضویت شوراى شهر قزوین انتخاب و رئیس شورا شد.
همزمان با آغاز جنگ تحمیلی، در کنار شهید دکتر مصطفى چمران در ستاد جنگهاى نامنظم به سازماندهى نیروهاى مردمى پرداخت و سرانجام در روز 26 آذر ماه سال 1359 در یکی از مأموریتها به اسارت ارتش متجاوز صدام درآمد. حجتالاسلام ابوترابى در اردوگاههاى عنبر، موصل 1، 3، 4 و رمادیه و تکریت 5، 17، 18، و نیز سلولهاى زندانهاى بغداد، اسیر بود. پس از ده سال اسارت سرانجام در سال 1369 به میهن بازگشت و در تاریخ هفتم مهر 1369 با حکم مقام معظم رهبری در جایگاه نماینده ولىفقیه در امور آزادگان قرار گرفت. وی در دورههاى چهارم و پنجم مجلس شوراى اسلامی، به مجلس راه یافت.
حجتالاسلام سید علیاکبر ابوترابی سرانجام در تاریخ دوازدهم خرداد 1379در حالى که همراه پدرش عازم مشهد بود براثر تصادف درگذشت.
روز قانون و آغاز هفته مجلس
مجلس شورای اسلامی در نگاه مردم ایران، محلی است جهت تهیه و تصویب قوانین اسلامی برای کلیه نیازهای جامعه در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، تبلیغی، نظامی، اخلاقی، قضایی و هر چیزی که به زندگی فردی و عمومی مربوط میشود و به قانون نیاز دارد. قوانین غنی و قوی و پر مایهای که بتواند پاسخگوی همه نیازها باشد و روزنههای بیقانونی را ببندد. از این رو افتتاح مجلس شورای اسلامی با این هدف در هفتم خرداد 1359 صورت گرفت. گشایش مجلس یکی از مهمترین دلایل احترام به قانون و اهمیت دادن به رأی و نظر مردم در نظام جمهوری اسلامی است و وجود مجالس قانونگذاری در هر کشور، حکایت از وجود آزادی در نظام حکومتی آن میکند. به همین منظور، هفتم خرداد ماه، سالروز افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی، به عنوان روز قانون نامیده شده است.
سالروز وفات حضرت زینب کبری(س) تسلیت باد
زینب(س) بانویی که نه تنها در زنان، بلکه در مردان عالم، کمتر نظیرش را میتوان دید. توانا بانویی که عالیترین نمونهای از شهامت و دلیری، دانش و بینش، کفایت و خردمندی، قدرت روحی و تشخیص موقعیت بوده وهر وظیفهای از وظایف گوناگون اجتماعی را که به عهده گرفت، به خوبی انجام داد.
در تاریخ وفات حضرت زینب کبری(س) سومین فرزند امیرمومنان حضرت علی(ع) اختلاف نظر وجود دارد، اما مشهور این است که آن حضرت در 15 رجب سال 62 هجری روز یکشنبه وفات کرده است.
یکی از سوالاتی که در ارتباط با آن بانوی بزرگوار و بی مثال مطرح میشود که البته محققان و پژوهشگران تاریخی به آن پاسخ دادهاند درباره چگونگی وفات ایشان است.
باید گفت: براساس برخی از نوشتهها آن حضرت مریض شد و به طور طبیعی وفات کرد1" و این احتمال طبیعیتر به نظر میرسد چون آن حضرت آن همه سختی و مصیبت دید و در سایه آنها بیمار شد.
براساس برخی از احتمالات حضرت زینب کبری توسط عوامل یزید مسموم شد و به شهادت رسید که این احتمال هم دور نیست چون حضرت زینب همه وقایع کربلا را دیده و وجود او یادآور مصائب کربلا و یادآور فجایع حکومت یزید است و یزید نمیتواند او را تحمل کند. البته دشمن در انجام این کارها سند به دست کسی نمیدهد و در خفا و پنهانی دست به این اعمال میزنند2".
در تاریخ و روز وفات آن حضرت هم اختلاف هست. مشهور این است که آن حضرت در 15 رجب سال 62 هجری روز یکشنبه وفات کرده است.
در ادامه گوشههایی از تاریخ پر فراز و نشیب زندگانی آن حضرت از بدو ولادت تا وفات را به این بهانه مرور میکنیم:
ولادت، همسر و فرزندان
حضرت زینب کبری (س) در روز پنجم جمادی الاولی سال پنجم یا ششم هجری قمری در شهر مدینه منوّره متولّد شدند. نام مبارک آن بزرگوار زینب، و کنیه گرامیشان ام الحسن و ام کلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغری، عصمة الصغری، ولیة اللّه العظمی، ناموس الکبری، شریکة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، کامله و ...
پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلین پیشوای شیعیان حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب(ع) و مادر گرامی آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا (س) میباشد. همسر گرامی آن حضرت، عبداللّه فرزند جعفر بن ابیطالب، بود. در کتاب اعلام الوری برای آن بانوی بزرگوار سه پسر به نامهای علی، عون، و جعفر و یک دختر به نام ام کلثوم ذکر شده است.
هوش و ذکاوت بی نظیر
صاحب کتاب اساور من ذهب درباره حافظه و ذکاوت آن بانوی بزرگوار چنین مینویسد: در اهمیت هوش و ذکاوت آن بانوی بزرگوار همین بس که خطبه طولانی و بلندی را که حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) در دفاع از حق امیرالمؤمنین (ع) و غصب فدک در حضور اصحاب پیغمبر اکرم (ص) ایراد فرمودند، حضرت زینب(س) روایت فرموده است.
و ابن عباس با آن جلالت قدر و علو مرتبه در حدیث و علم، از آن حضرت روایت نموده و از آن حضرت به عقیله تعبیر میکند. چنانچه ابوالفرج اصفهانی در مقاتل مینویسد: ابن عباس خطبه حضرت فاطمه (س) را از حضرت زینب (س) روایت کرده و میگوید: حدثتنی عقیلتنا زینب بنت علی علیهالسّلام..» دقت کنیم که حضرت زینب علیها السلام با اینکه دختری خردسال (یعنی هفت ساله و یا کمتر) بود، این خطبه عجیب و غرّاء که محتوی معارف اسلامی و فسلفه احکام و مطالب زیادی است را با یک مرتبه شنیدن حفظ کرده، و خود یکی از راویان این خطبه بلیغه و غراء میباشد.
علاقه ویژه زینب به امام حسین (ع)
علامه جزایری در کتاب ( الخصائص الزینبیه)مینویسد: وقتی که حضرت زینب (س) شیرخوار و در گهواره بود، هرگاه برادرش حسین (ع) از نظر او غایب میشد، گریه میکرد و بی قراری مینمود. هنگامی که دیدهاش به جمال دل آرای حسین (ع) میافتاد، خوشحال و خندان میشد. وقتی که بزرگ شد، هنگام نماز قبل از اقامه، نخست به چهره حسین (ع) نگاه میکرد و بعد نماز میخواند.
با حسین بودن شرط ازدواج زینب (س ) با عبدالله
گفتهاند: حضرت امیرالمؤمنین (ع) هنگامی که زینب (س) را به پسر برادرش عبدالله بن جعفر تزویج کرد، در ضمن عقد، شرط نمود هر گاه زینب خواست با برادرش حضرت امام حسین (ع) سفر رود، او را از آن منع نکرده و باز ندارد، و چون عبدالله بن جعفر خواست حضرت امام حسین (ع) را از سفر عراق باز دارد و حضرت آن را نپذیرفت و عبدالله مایوس و نومید گردید، دو فرزندش عون و محمد را فرمان داد که به همراه آن بزرگوار به عراق روند و در برابر آن حضرت جهاد و کارزار نمایند.
شجاعتی نظیر حسین (ع)
درباره آن بانوی بی نظیر بیشتر راجع به حضور ایشان در کربلا و همراهی برادر بزرگوارشان و همچنین سرپرستی اسرای کربلا و ابلاغ پیام عاشورا سخن گفته شده است. شجاعت حسین (ع) در خواهرش زینب (س) هم بود؛ یا زینب (س) هم در مقام شجاعت قطع نظر از جهت امامت، چیزی کم از حسین (ع) ندارد قوت قلبش به برکت اتصالش به مبداء تعالی راستی محیرالعقول است. شیخ شوشتری میگوید: اگر حسین (ع ) در صحنه کربلا یک میدان داشت، مجلله زینب (س) دو میدان نبرد داشت: میدان نبرد اولش مجلس ابن زیاد، و دومی مجلس یزید پلید. اما تفاوتهایی که از حیث ظهور دارد، نبرد حسین (ع) با لباسی که از پیغمبر به او رسیده بود، عمامه پیغمبر بر سر و جبه او به دوش، نیزه به همراه و شمشیر به دستش سوار بر مرکب رسول خدا (ص) گردید با عزت و شهامت وارد نبرد مشرکین گردید تا شهید شد.
زینب و گذشتن از راحتی دنیا
او در خانه شوهرش از کمال وسایل موجود به بهترین وجهی برخوردار است، غلامها و کنیزها و وسایل راحتی، غرض زینب در چنین خانهای زندگی میکند که هیچ کسری ندارد ناگهان میبیند حسین (ع) میخواهد حرکت کند تمام خوشیها و راحتیها را رها میکند و خود را در دریای ناراحتیها و ناملایمات میافکند اگر جریان را نمیدانست، مهم نبود، لیکن از همان شب 28 رجب که به اتفاق برادرش با ترس و هراس از مدینه فرار کرده به سمت مکه حرکت نمودند، برای آنچه جدش رسول خدا (ص) و پدر و مادرش گزارش داده بودند از مصیبتها آماده شد. او با علم به این معنی، و یقین به این که در بلاهای سخت سخت میرود، برای مثل زینبی که دختر سلطان حقیقی و ظاهری و همسر عبدالله است برود در یک دستگاهی که آخرش اسیری است، آواره بیابانها و زحمت مسافرتها گردد؟
زینب از حسین(ع) جدا نمیشود
حضرت زینب کبری (س) از سوم شعبان سال 60 هجری در مکه بود. چون سربازان یزید میخواستند در مکه و در حرم امن الهی امام حسین (ع) را مخفیانه بکشند، لذا امام روز ترویه که روز هشتم ذی الحجه است، مکه را به سوی عراق ترک کرد. زینب (س) نیز در این کاروان حضور داشت. ابن عباس گفت: یا حسین! اگر خود مجبور به رفتن هستی، زنان را با خود همراه مبر. زینب (س) چون این سخن را شنید، سر از کجاوه بیرون کرد و گفت: ابن عباس! میخواهی مرا از برادرم حسین جدا کنی؟! من و جدایی از حسین؟!هرگز.
اسارت افتخار زینب و رمز ماندگاری قیام عاشورا
"پس از حادثه کربلا حضرت زینب (س)، حدود یک سال و شش ماه زندگی کرد. حضرت در کاروان اسیران، همراه دیگر بازماندگان قافله کربلا به کوفه و سپس به شام برده شد. اگر چه رهبری بازماندگان بر عهده امام سجاد بود، زینب کبری (س) نیز سرپرستی را برعهده داشت.
سخنرانی قهرمانانه زینب (س) در کوفه، موجب دگرگونی افکار عمومی شد. وی در برابر نعره مستانه عبیدالله بن زیاد، آن گاه که به پیروزیش مینازید و میگفت: "کار خدا را با خاندانت چگونه دیدی؟!" با شهامت و شجاعت وصف ناپذیری گفت: جز زیبایی چیزی ندیدهام. شهادت برای آنان مقدر شده بود. آنان به سوی قربانگاه خویش رفتند به زودی خداوند آنان و تو را میآورد تا در پیشگاه خویش داوری کند».
آن گاه که ابن زیاد دستور قتل امام سجاد را صادر کرد، زینب (س) با شهامت تمام، برادر زادهاش را در آغوش گرفت و گفت: اگر خواستی او را بکشی مرا هم بکش. به دنبال اعتراض زینب (س)، ابن زیاد از کشتن امام پشیمان شد.
کاروان آزادگان به دمشق رفت. در شام نیز زینب (س) توانست افکار عمومی را دگرگون نماید. جلسهای یزید به عنوان پیروزی ترتیب داده بود و در حضور بازماندگان واقعه کربلا، سربریده حسین (ع) را در تشت نهاد و با چوبدستی به صورتش میزد، زینب کبری (س) با سخنرانی خویش غرور یزید را در هم کوفت و او را از کرده خویش پشیمان کرد. سرانجام یزید مجبور شد کاروان را با احترام به مدینه برگرداند.
در مدینه نیز زینب (س)، پیام آور شهیدان، ساکت ننشست. او با فریادش مردم مدینه را بر ضد حکومت یزید شوراند. حاکم مدینه در پی تبعید حضرت زینب (س) برآمد. به نوشته برخی حضرت به شام سفر نمود و در همان جا درگذشت. برخی دیگر گفتهاند: حضرت به مصر هجرت نمود و در تاریخ پانزدهم رجب سال 62 هجری درگذشت3،4".
سقوط شلمچه در منطقه شرق بصره توسط رژیم بعثی عراق(1367 ش)
فرایند سقوط فاو، با توجه به تأثیرات تعیینکننده آن بر تغییر توازن به سود عراق، بسیار حائز اهمیت بود. عراقیها، پس از حمله به فاو، در زمانی کمتر از 48 ساعت، نقل و انتقال از منطقه فاو را با هدف آمادگی برای عملیات بعدی آغاز کرده و 38 روز پس از حمله به فاو، سرانجام در بامداد روز چهارم خرداد سال 1367، به منطقه شلمچه حمله کردند، در نهایت پس از هشت ساعت درگیری، شلمچه در حالی سقوط کرد که بیش از هفتاد درصد از توان دشمن در جنوب متمرکز شده بود. نتایج برخاسته از سقوط شلمچه منجر به انجام اقداماتی از جانب جمهوری اسلامی ایران گردید که: افزایش فعالیتهای دیپلماتیک و پیگیری روند جابجایی در بندهای قطعنامه 598، دعوت از مردم برای پشتیبانی جبههها و نیز انتصاب حجتالاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی به عنوان جانشین فرماندهی کل قوا از آن جمله میباشد.
آغاز مجدد جنگ شهرها از سوی عراق در اوج جنگ تحمیلی (1364ش)
رژیم بعثی عراق، در طول هشت سال دفاع مقدسِ غیور مردان سپاه اسلام، همواره پس از شکست در جبهههای جنگ و از کف دادن بخشی از مواضع خود، از درماندگی، تنها راهِ چاره را در بمباران مناطق مسکونی و غیرنظامی میدید و به این روش غیرانسانی متوسل میشد تا به زعم خود، شکستش را پنهان کند. با فرار بعثیان به عمق خاک عراق و خارج شدن شهرهای زیادی از زیر آتش توپخانه و موشکهای بُردِ متوسطِ عراق، ابرقدرتها، موشکهایی با بُرد بلند در اختیار رژیم بعث گذاشتند و بار دیگر، سیاست بمباران مناطق مسکونی، از سر گرفته شد. در جریان این بمبارانها، عده زیادی از مردم بیپناه در شهرهای مختلف کشور به خاک و خون کشیده شدند و برگ ننگین دیگری به کارنامه سیاهِ رژیم بعث و حامیانِ مزوّر آنان اضافه گشت. در این میان به منظور مقابله به مثل، خلبانان متهور ایرانی نیز، بارها مناطق حساس و استراتژیک عراق را هدف حمله خود قرار دادند.
فرماندار فیروزکوه: سوم خرداد طلیعه غیرت، رشادت و حماسه واقعی در دفاع مقدس بود
فرماندار شهرستان فیروزکوه گفت: حماسه سوم خرداد فتح الفتوح و نقطه عطف تاریخ هشت ساله دفاع مقدس بود. به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران، ابوالقاسم مهری امروز در جمع مسئولان محلی، اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی و آحاد مردم ولایی و همیشه در صحنه شهرستان فیروزکوه بر سر گلزار شهدای گمنام شهرستان، با گرامیداشت حماسه سوم خرداد اظهار داشت: عملیات غرورآفرین بیت المقدس در سال 61 با نام نامی "علی بن ابی طالب(ع)" در منطقه عمومی جنوب و به ویژه با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز شد. وی گفت: در شرایطی که ایران اسلامی در مسافت حدود هزار کیلومتر در پنج استان کرمانشاه، خوزستان، کردستان، ایلام و آذربایجان غربی درگیر جنگ شده بود و دشمن حدود 300 کیلومتر به عمق خاک میهن تجاوز کرده بود، این حماسه نخستین گام در عقب راندن خصم زبون بود. فرماندار شهرستان فیروزکوه یادآور شد: مردم با بسیج همگانی، اعزام نیرو، تدارکات و مایحتاج به هر نحو ممکن مشارکت کردند و توانستند دشمن غدّار را با تمام امکانات و سلاح های پیشرفته آن روز به عقب برانند. وی تصریح کرد: با وجود آرایش پنج هزار تانک، هجوم نیروهای پیاده نظام، هلی برد و میراژ دشمن که عرصه را بر رزمندگان سخت کرده بود، اما در سایه لطف الهی، غیرت و رشادت رزمندگان اسلام کارساز شد و همگان دست خدا را به عینه در آن جبهه ها دیدند. مهری افزود: عملیات آزادسازی خرمشهر نقطه عطف تاریخ هشت ساله دفاع مقدس و آغاز پیروزی های بزرگ ایران اسلامی در نبرد جبهه حق علیه باطل بود. وی ادامه داد: در ماه های پایانی جنگ، در شرایطی قطعنامه 598 سازمان ملل را پذیرفتیم که حدود 300 کیلومتر در عمق خاک عراق نفوذ کرده و دشمن را به زانو در آورده بودیم. فرماندار شهرستان فیروزکوه خاطرنشان کرد: امروز بایستی قدر این موهبت و احساس امنیت و آرامشی را که به برکت انقلاب داریم، بدانیم. وی بیان داشت: همچنین باید قدر مقام معظم رهبری به عنوان اسوه و نمونه زهد و تقوی که فصل الخطاب همه تصمیم گیری های نظام است را بدانیم و از منویات معظم له تبعیت کنیم. * حضور گسترده در انتخابات محقق کننده حماسه سیاسی است مهری ابراز امیدواری کرد؛ آحاد جامعه با شرکت در عرصه انتخابات 24 خرداد به قصد قربت الی الله، ثبات و پایداری هر چه بیشتر نظام اسلامی را رقم بزنند. وی با اشاره به فرا رسیدن 13 رجب، گفت: برخلاف مردم زمان امیرالمؤمنین(ع) که نتوانستند در سایه سار ولایت حرکت کنند، امروز ملت انقلابی ایران اسلامی با تبعیت از فرامین ولی زمان خود آگاهانه پای آرمان های انقلاب ایستاده اند. نماینده عالی دولت در شهرستان تصریح کرد: وظیفه امروز همه ما بیداری و بصیرت افزایی است تا با خلق حماسه ای دیگر، دشمنان را از دستیابی به مطامع شومشان نومید سازیم. وی خاطرنشان کرد: هوشیاری و بیداری امروز جامعه ما مرهون خون پاک شهداست که بصیرت را برایمان به ما هدیه کردند. مهری یادآور شد: راه شهادت همواره باز است و می توان مسیر وحدانیت، خداشناسی و علم و دانش را با معرفت طی کرد. انتهای پیام/