در آستانه یوم الله سوم خرداد؛ گلزار شهدای فیروزکوه گلباران شد
در آستان سوم خرداد سالروز حماسه غرورآفرین فتح خرمشهر، گلزار شهدای بهشت سجاد فیروزکوه گلباران شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران، این مراسم عصر امروز به رغم سردی و برودت شدید هوا با حضور پرشور خانواده های معظم شهدا، ایثارگران، رزمندگان و جانبازان، مسئولان محلی و آحاد مردم همیشه در صحنه و انقلابی فیروزکوه برگزار شد.
ابوالقاسم مهری فرماندار شهرستان فیروزکوه در این کنگره معنوی به خبرنگار فارس گفت: شهدا شمع محفل بشریتند که با سوختن خود، نور و روشنی را برای جامعه به ارمغان آوردند.
وی اظهار داشت: شهدای بزرگوار بیداری و بصیرت را به ما ارزانی داشتند.
مهری بیان داشت: وظیفه امروز آحاد مسئولان و نخبگان جامعه در آستانه انتخابات 24 خرداد، روشنگری و بصیرت افزایی است.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با حضور گسترده و پرشور و شعور در این عرصه، نظام اسلامی خود را هر چه بیشتر تثبیت کنیم.
همچنین حبیب الله امیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان در حاشیه این مراسم به خبرنگار فارس گفت: خدا کند همواره پیرو راستین راه شهدا باشیم که آنان، خود این سخن را عملی کردند.
وی ادامه داد: شهدا همانهایی بودند که در راه ولایت و تبعیت از فرامین امام زمان خود سر از پا نشناختند و با حضور دلاورمردانه در جبهه های نبرد حق علیه باطل، حماسه هایی نظیر سوم خرداد را رقم زدند.
این گزارش حاکی است؛ در خاتمه این مراسم مردم و مسئولان جهت گلباران مزار شهدای گمنام شهرستان راهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه شدند.
دانشگاه آزاد فیروزکوه میزبان دو تن از شهدای گمنام 17 و 23 ساله دفاع مقدس است که در عملیات والفجر 8 در منطقه عملیاتی فاو به درجه رفیع شهادت رسیدند.
گفتنی است پیش از این مقرر بود تا گلزار شهدای فیروزکوه با پرواز پاراگلایدرها به صورت هوایی گلباران شود که به دلیل شرایط نامساعد جوی لغو شد.
معاون سیاسی و انتظامی فرماندار و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه دیگر مسئولان حاضر در این مراسم بودند.
انتهای پیام/
میلاد پیشوای اول مسلمانان "امیرالمؤمنین امام علی"(ع)(23 سال قبل از هجرت)
امام علی(ع) امام اول شیعیان و خلیفهی چهارم، در سیزدهم رجب سال 30 عام الفیل در دورن خانهی کعبه به دنیا آمد. پدرش ابوطالب(عبدمناف) پسر عبدالمطلب و مادرش فاطمه دختر اسد بن هاشم است. ابوالحسن، ابوتراب، ابوالحسین، ابوالرَّیحانَتَین از جمله کنیههای آن امام و امیرالمؤمنین، ولی اللَّه، اسداللَّه، مرتضی، وصی، یعسوب الدین، حیدر، کرار و... از القاب آن سرور میباشد. حضرت علی(ع) از دوران کودکی، تحت تعلیم و تربیت حضرت محمد(ص) قرار گرفت و اولین مردی بود که اسلام آورد. آن امام همام به جز غزوهی تبوک، در تمامی غزوات و جنگهای پیامبر اکرم(ص) حضور داشت و همواره در رنجها و سختیها، یاور و حامی پیامبر بزرگ اسلام بود. امام علی(ع) در هجدهم ذیحجّهی سال یازدهم هجری، در محلی به نام غدیر خُم، به امر خدا و از طرف پیامبر به رهبری امت اسلامی پس از رسول اکرم(ص) برگزیده شد و پس از بیعت مردم، امیرالمؤمنین لقب گرفت. اماپس از رحلت پیامبر(ص) این امر مُهم اجرا نگردید و خلافت به دست ابوبکر افتاد. سیوسه سال از عمر مبارک امام علی در کنار رسول خدا(ص)، بیست و پنج سال پس از رحلت آن حضرت در خانهنشینی و در حدود پنج سال نیز در خلافت سپری شد.
آزادسازی خرمشهر پس از 578 روز اسارت در جریان عملیات بیتالمقدس (1361ش)
چهارمین مرحله عملیات پیروزمندانه بیتالمقدس در اول خرداد 1361 به قصد آزادسازی خرمشهر آغاز گشت. این عملیات که با رمز "یا محمدبن عبداللَّه(ص)" شروع شد در مراحل اولیه با تصرف پاسگاه مرزی کوشک همراه بود. همچنین ضربات هولناک و سختی بر تیپهای گارد مرزی دشمن وارد آمد و تعداد کثیری از مزدوران بعثی به اسارت لشکریان جبهه توحید درآمدند که در میان آنها افسران عالیرتبه رژیم بعثی نیز به چشم میخوردند. به دنبال این پیروزیهای بزرگ بود که خاکریزهای دشمن یکی پس از دیگری به تصرف قوای اسلام درآمد و فرماندهان مزدور عراقی در اوج وحشت و هراس، پی در پی فرمان عقبنشینی صادر میکردند. در ساعت 6 و 15 دقیقه بامداد روز یکشنبه دوم خرداد سال 1361 شمسی سپاهیان اسلام، خرمشهر را به محاصره خویش درآورند و دشمن زبون را که چارهای جز فرار نداشت با بلندگو دعوت به تسلیم کردند. تا ساعت 9 بامداد بیش از 5/000 نفر از قوای کفر به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند. روز سوم خرداد، مزدوران بعثی کفر به قصد باز پسگیری مناطق آزاد شده اقدام به پاتک نمودند که با هوشیاری دلاوران اسلام این پاتک دفع شد و تعداد زیادی از آنان کشته و زخمی و بیش از 3/000 نفر دیگر به اسارت درآمدند. الطاف و امدادهای غیبی الهی ادامه داشت تا این که خرمشهر پس از 578 روز اسارت در چنگال دشمن بعثی آزاد شد و به آغوش میهن اسلامی ایران بازگشت. نتایج نهایی عملیات بزرگ بیت المقدس عبارتند از: آزادسازی 5400 کیلومتر مربع از خاک میهن اسلامی از جمله خرمشهر و تأمین 180 کیلومتر خط مرزی؛ 19 هزار اسیر و 16 هزار کشته و زخمی از دشمن؛ انهدام 60 فروند هواپیما، 3 فروند هلی کوپتر، 418 دستگاه تانک و دهها دستگاه خودرو؛ به غنیمت درآوردن یک فروند هلی کوپتر، 105 دستگاه تانک و نفربر، 95 هزار عدد انواع مین و هزاران قبضه سلاح انفرادی. سالروز آزادسازی خرمشهر، به عنوان یک روز ملی - مذهبی در کشور گرامی داشته میشود و از رشادتها و شجاعتهای رزمندگان اسلام و شهیدان سرافراز، تجلیل به عمل میآید. امام خمینی(ره) در این باره فرمودند: "خرمشهر را خدا آزاد کرد".
اعدام رهبر گروهک ضاله فرقان و فروپاشی این گروه (1359 ش)
گروهک فرقان، تشکیلاتی به ظاهر مذهبی بود که در اواخر دوره پهلوی با هدف مبارزه با رژیم طاغوت به سرکردگی فردی با نام اکبر گودرزی شکل گرفت. پیدایش خلأ فیزیکی متفکران اسلامی در سطح جامعه به دلیل سیاست سرکوب توسط رژیم و گرفتاری در زندان و تبعید از یک سو و به وجود آمدن دیدگاههای افراطی و برداشتهای نادرست از مکتب انسانساز اسلام از سوی دیگر باعث شد تا مجموعهای از جوانان غافل و ناآگاه حول یک محور فکری گرد هم آمده و به اقداماتی خطرناک روی آورند. فعالیت گروهک منحرف فرقان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابعاد گستردهای به خود یافت و برنامه حذف فیزیکی چهرههای بارز روحانیان و عوامل انقلابی مؤثر، به عنوان شاخصترین رویکردهای این گروه قرار گرفت، در این حال آنان با شعار "اسلام، منهای روحانیت" دست به ترورهای متعددی زدند که ترور استاد علامه، آیتاللَّه مرتضی مطهری، آیتاللَّه دکتر محمد مفتح و نیز ترور ناموفق حجتالاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی، همچنین ترور و شهادت سپهبد ولی اللَّه قرنی اولین رییس ستاد مشترک ارتش پس از پیروزی انقلاب و چندین جنایت دیگر، از جمله اقدامات عملی این گروه منحرف و خونریز بود. این گروه، همکاری با رژیم پهلوی، همکاری با رژیم ضد توحیدی جمهوری اسلامی، عضویت در شورای انقلاب، همکاری غیرمستقیم در بازسازی ارتش و مواردی از این قبیل را به عنوان اتهامات علما و روحانیان مطرح نموده و آنها را مصداق "مُفسد فی الارض" میدانستند. در نهایت در طی سالهای 58 و 59، افراد گروهک فرقان دستگیر شده و بر اساس دادگاه عدل اسلامی به سزای اعمال خود رسیدند. اکبر گودرزی، رهبر این گروهک نیز سرانجام در سوم خرداد 1359 به جوخه اعدام سپرده شد و پرونده جنایات این گروه گمراه، خاتمه یافت.
آغاز به کار "هیئتهای مؤتلفه اسلامی" با نظارت حضرت امام خمینی(ره) (1342ش)
پس از وقایع مربوط به لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی در سال 1341، دستههای گوناگون مردمی تشکیل گردیدند که در صدد مبارزه با رژیم شاه بودند. افراد و اعضای این گروههای مردمی، از مسلمانان ناب و خالص ولی اکثراً فاقد تجربه سیاسی و سازماندهی و حتی معلومات کافی و عمیق مذهبی و اجتماعی بوده و به کمکهای فکری و تعلیمات دینی و سیاسی و سازماندهی نیاز داشتند. این گروهها طی جلساتی با هم آشنا شده و با نظر و تصویب حضرت امام خمینی(ره)، استاد شهید مرتضی مطهری و چند تن دیگر از شخصیتهای روحانی، متکفّل هدایت و تغذیه معنوی آنان که از آن پس، هیئتهای مؤتلفه اسلامی خوانده میشدند، گردیدند. همگامی مؤتلفه با حوزه علمیه قم و مبلّغان و ائمه جماعات، نیروی عظیم مردم مسلمان ایران را، پشت سَرِ امام و مراجعِ دیگر، وارد میادین مبارزه کرد. مهمترین اقدام این هیئتها، ترور و اعدام انقلابی حسنعلی منصور، نخست وزیر سرسپرده رژیم پهلوی و عامل تصویب قانون ننگین کاپیتولاسیون و تبعید حضرت امام به ترکیه بود. اغلب اعضای جمعیت مؤتلفه، پس از پیروزی انقلاب، جذب حزب جمهوری اسلامی شدند. در سالیان بعد جمعیت موتلفه اسلامی موجودیت خود را حفظ کرده است.
آغاز محاصره اقتصادی ایران توسط آمریکا و اروپا (1359ش)
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دولت آمریکا به دخالتهای خود در امور داخلی ایران ادامه داد. در آبان 1358 که شاه ظاهراً برای درمان به آمریکا رفت، روابط جمهوری اسلامی با آمریکا بسیار بحرانی شد. ملت ایران ضمن محکوم کردن اقدامات آمریکا به دلیل حمایت از رژیم محمد رضا پهلوی، خواستار استرداد وی جهت محاکمه شدند، اما آمریکا این درخواست را رد کرد. به دنبال رد این خواسته و نیز در پی افزایش مداخلات آمریکا در امور داخلی ایران، سفارت آمریکا در 13 آبان 1358 به تصرف دانشجویان پیرو خط امام درآمد و کلیه کارکنان آن به گروگان گرفته شدند. در پی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران، شیطان بزرگ که به ایران پس از انقلاب اسلامی، به چشم همان ایرانِ زمان رژیم ستمشاهی مینگریست، و به دنبال شکستهای سیاسی، تبلیغاتی و نظامی خویش برای رهایی گروگانها، در اول خرداد 1359، به حربه تحریم اقتصادی توسل جست؛ اما از همان آغاز، شکست چنین توطئهای روشن بود. از اینرو آمریکا به کمک بازار مشترک اروپا، داد و ستدهای اقتصادی ایران را تحریم کرده تا ایران را منزوی سازند. ولی گذشت زمان نه تنها ایران را گوشهگیر نساخت، بلکه باعث شد تا ایران بیشتر از قبل روی پای خود بایستد. همچنین شرکتهای متعدد اروپایی و حتی آمریکایی که از تحریم ایران متضرّر شده بودند، خواهان ارتباط اقتصادی و همکاریهای دوجانبه بودهاند. استقبال شرکتهای خارجی برای همکاری با ایران به اندازهای بودکه آنان به تحریم ایران توجهی نکردند و در نتیجه بُعد منفی این تحریم گریبان غرب را گرفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: تحقق منویات رهبری و پیام سال با مشارکت گسترده آحاد مردم در عرصه خطیر انتخابات محقق می شود.
دکتر علیرضا حسنی امروز در جلسه ستاد هماهنگی برنامه های سوم خرداد شهرستان فیروزکوه در سالن اجتماعات فرمانداری این شهر اظهار داشت: به استناد آیات سوره مبارکه "توبه"، هر گامی که در جهت خشم و غیظ دشمنان برداشته شود از مصادیق عمل صالح است.
وی گفت: با توجه به توطئه های و برنامه ریزی های شوم دشمنان برای نظام اسلامی، شرکت در عرصه خطیر انتخابات نیز از مصادیق این آیه شریفه است.
دکتر حسنی با اشاره به برنامه های دانشگاه در جهت فضاسازی جلب مشارکت گسترده در این عرصه، خاطرنشان کرد: برگزاری سلسله جلسات سخنرانی با حضور اساتید دانشگاه در محل سالن آمفی تئاتر شهید آوینی در دستور کار است.
وی افزود: در این راستا در تمامی طبقات ساختمان های اداری و آموزشی دانشگاه نیز مجموعه پلاکاردهایی جهت حضور در این عرصه و خلق حماسه سیاسی مدّنظر مقام معظم رهبری درج شده است.
رئیس دانشگاه آزاد فیروزکوه بیان داشت: تمامی کاغذهای تبلیغاتی و اطلاع رسانی مربوطه از امکانات داخلی دانشگاه تامین شده و حتی در رنگ پس زمینه آنها نیز دقت شده تا خدای ناکرده تبلیغی برای کاندیدایی خاص قلمداد نشود.
وی همچنین با اشاره به در پیش بودن اعیاد شعبانیه، تصریح کرد: طی مراسمی از اساتید و کارکنان جانباز دانشگاه تجلیل به عمل آمده و با تشکیل میزگردی، به مشکلات فراروی آنان رسیدگی خواهد شد.
ولادت حضرت علی اصغر(ع) فرزند امام حسین(ع)(60 ق)
عبداللَّه رضیع(شیرخواره) یا علی اصغر، فرزند سید الشهداء امام حسین(ع) است که در روز عاشورا در آغوش پدر با تیر حرمله یا عَقبةِ بن بِشر به شهادت رسید. مادرش، رباب، دختر امرءُالقیس بود. وقتی امام برای آخرین وداع، مقابل خیمهها آمد، زینب(س)، علی اصغر را آورد. وی در آغوش امام بود که تیری بر گلوی او اصابت نمود و به شهادت رسید. آن گاه امام(ع) جسد آن کودک را در کنار خیمهها در گودالی که حفر کرد، به خاک سپرد.
بستری شدن حضرت امام خمینی(ره) در بیمارستان به دلیل بیماری (1368 ش)
با آشکار شدن علائم خونریزی در دستگاه گوارش امام خمینی(ره) در بیست و هشتم اردیبهشت 1368، بیماری ایشان که به تازگی عود کرده بود، حادتر شد. در این زمان فعالیتهای شبانهروزی تیم پزشکی ویژه آغاز گردید و معظم له در 31 اردیبهشت، جهت انجام عمل جراحی، به بیمارستان انتقال یافتند. پس از انجام عمل جراحی بر روی دستگاه گوارش ایشان مجالس نیایش در مساجد سراسر کشور برای شفای ایشان برگزار شد و مردم برای سلامتی ایشان، دعا کردند. در نهایت، در حالی که پزشکان، تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت جسمانی حضرت امام به کار بسته بودند، روح بلند و ملکوتی ایشان در شامگاه 13 خرداد 68 به ملکوت اعلی پیوست و عاشقانش را به سوگ نشاند.
عملیات محدود در محور شوش توسط سپاه (1360ش)
همزمان با انجام دو عملیات حضرت مهدی(عج) و امام علی(ع) در تاریخ 31 اردیبهشت 1360، سومین عملیات محدود و غیرکلاسیک در جبهه شوش توسط رزمندگان اسلام انجام که علاوه بر چند کیلومتر پیشروی، مجموعاً در سه عملیات یاد شده، این نتایج حاصل شد. تلفات انسانی دشمن شامل، 700 کشته و زخمی و نزدیک به 850 اسیر، همچنین انهدام بیش از 70 دستگاه تانک و نفربر و به غنیمت گرفتن 20 دستگاه تانک و نفربر دیگر. گرچه عملیاتی از این نوع، در جبهههای مختلف بنا به مقتضیات و امکانات نیروهایهای اسلام انجام میشد و رعب و وحشت بر قلب دشمن انداخته و آرامش را از آنها سلب مینمود، اما فرماندهان بعثی، این نوع تحرکات را جدی نگرفته و ادعا میکردند که ایران هرگز قادر نخواهد بود عملیاتی قاطع و سرنوشتساز در مقابل ارتش عراق انجام دهد.