پاسخ حضرت امام خمینی(ره)به تلگراف آیت اللَّه حکیم برای هجرت به نجف (1342 ش)
مدت کوتاهی پس از تهاجم وحشیانه مزدوران رژیم پهلوی به مدرسه فیضیه، موج خشم و نفرت ناشی از این فاجعه، از مرزهای کشور فراتر رفت و حوزههای علمیه نجف و کربلا را نیز فرا گرفت. در این میان علاوه بر اعتراض مراجع، علما و طلاب عراق، علمای کربلا طی تلگراف و طومارهایی که برای رؤسای کشورهای عربی و اسلامی فرستادند، پرده از جنایات رژیم شاه برداشته و اهداف نهضت امام خمینی و مظلومیت روحانیت شیعه را به علما و مسلمانان کشورهای دیگر رساندند. آیتاللَّه سید محسن حکیم طی تلگرافی، علمای ایران را به صورت دسته جمعی به مهاجرت از ایران به نجف اشرف دعوت نمود. این دعوت گرچه عملی نبود ولی در ایجاد نفرت نسبت به شاه و افشای ماهیت ضداسلامی آن تاثیر بسزایی داشت. رهبر نهضت اسلامی ایران طی تلگرافی در پاسخ آیتاللَّه حکیم در تاریخ 23 فروردین 1342، خاطر نشان ساختند که وحدت کلمه علمای اسلام و مراجع وقت میتواند حافظ استقلال کشور و موجب قطع دست اجانب و دفاع از حریم اسلام و قرآن گردد. ایشان همچنین هجرت مراجع و علمای اعلام را موجب در معرض سقوط قرار گرفتن مرکز بزرگ جهان تشیع دانسته، این عمل را صلاح ندیدند.
کشف کودتای عناصر ضد انقلاب برای براندازی جمهوری اسلامی ایران (1361 ش)
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی، عناصر خود فروخته ضد انقلاب داخلی با هدایت و پشتیبانی دشمنان نظام اسلامی، درصدد توطئه برای سرنگونی این حکومت مقدس برآمدند. در این میان نیروهای جان برکف جمهوری اسلامی جریان توطئهای که قصد براندازی جمهوری اسلامی را داشت کشف نمود و با تهیه مدارک کافی از جمله نوار مکالمات سران توطئه و شناسایی کامل شبکه کودتا، در فرصت مناسب، اعضای اصلی و مؤثر این عملیات را دستگیر کردند. طراحان این کودتا در نظر داشتند ابتدا مسؤولان طراز اول نظام را از میان برداشته و سپس ریاکارانه به عنوان خونخواهی آنان، با کمک نیروهای بیگانه، سایر ارگانها و نهادهای انقلابی را مورد تصفیه خونین قرار داده و حکومت جمهوری اسلامی را تصاحب کنند.
آغاز نهضت اسلامی فلسطین (1361 ش)
پس از گسترش روند مهاجرت یهودیان به فلسطین اشغالی، مشکلات مردم فلسطین رو به افزایش گذاشت. یهودیان که خواهان زمین بیشتر برای خانهسازی و کشاورزی بودند، درگیریهای متعددی با صاحبان اصلی زمینها که مردم فلسطین بودند، پیدا کردند. خشونت یهودیان همچنان ادامه یافت و چنین وضعی، سبب شد که اعتراض و مقاومت فلسطینیها شدت یابد. در اغلب شهرهای بزرگ و کوچک تشنج فزونی یافت و این آغازی بر نهضت اسلامی فلسطین تلقی میگردد. امروز و پس از گذشت سالیانِ دراز، تجربه در امر فعالیتهای بیحاصلِ سیاسی برای حل مسأله فلسطین، میتوان با فریادی رساتر و اعتراضی صریحتر از گذشته گفت که مسأله فلسطین یک راه حل دارد و آن نیز حرکت در مسیر اسلام و مبارزه با توسل به ایدئولوژی انقلابی - اسلامی است. حرکت اسلامی انتفاضه که به قیام اسلامی ملت فلسطین اطلاق شده است با همین باور طی سالهای اخیر ادامه داشته است. اهمیت نهضت اسلامی مردم فلسطین در این است که تظاهرات و مبارزات آنان به دور از صلاحدید احزاب سیاسی فلسطین و به دور از تشخیص و اقتضای سیاست آنان صورت گرفته است.
رئیس بسیج اساتید و استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: عمده مشکلات اقتصادی موجود در کشور منشأ داخلی دارد و به عملکرد آحاد جامعه در این عرصه بازمیگردد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، خسرو عزیزی عصر امروز در جمع شماری از دانشگاهیان فیروزکوهی با اشاره به لزوم محقق ساختن پیام نوروزی مقام معظم رهبری در خلق حماسه اقتصادی، تأکید کرد: سالهای سال است که کشور در عرصههای مختلف مورد شدیدترین تحریمهای دشمنان و معاندان نظام قرار دارد.
وی تصریح کرد: این هجومها امری بدیهی است؛ اما اینکه همه مشکلات را به تحریمها ارتباط دهیم، اشتباه بزرگی است؛ چرا که در مقابل، خود این کشورها نیز دچار رکود شدهاند.
رئیس بسیج اساتید و استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه با تأکید بر اینکه ریشه مشکلات اقتصادی کشور داخلی است، تصریح کرد: قطعا تجدید نظر در برخی سیاستهای موجود، سهم مهمی در کاهش مسائل و معضلات موجود به دنبال خواهد داشت.
این استاد اقتصاد دانشگاه هشدار داد: متأسفانه در جامعه افرادی هستند که با سفتهبازی، بورسبازی و فعالیتهای سوداگرانه به دنبال منفعتطلبی شخصی هستند و گاهی برخی سیاستهای دولت نیز عرصه و میدان را برای این افراد بیشتر باز میکند و باید در آنها تجدید نظر شود.
انتهای پیام/2568/ش10
استاد اقتصاد دانشگاه فیروزکوه:
التزام عملی به پیام سال محققکننده توسعه کشور است
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: التزام عملی به پیام سال محققکننده تعالی و بالندگی کشور و دستیابی به اهداف عالی نظام اسلامی است.
خسرو عزیزی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شرق استان تهران، با اشاره به نامگذاری سال 92 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» اظهار کرد: در سال جدید، نظرخواهی بزرگی مطابق قانون اساسی در کشور برگزار میشود که سرنوشت نظام را برای یک دوره چهار ساله رقم میزند.
وی گفت: به همین منظور مقام معظم رهبری واژگان حماسه را در پیام سال برای ایجاد احساس تکلیف بیشتر بین آحاد مردم نسبت به دین، کیان، فرهنگ و سرزمینشان به کار بردند.
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه تصریح کرد: نامگذاریهای معظمله راهبرد و استراتژی کلان کشور را در عرصههای داخلی و بینالمللی تدوین میکند و چراغ راه جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً هر چه توجه و التزام عملی افراد به این پیام بیشتر باشد و در راستای تحقق آن همت و کوشش بیشتری به خرج دهند، نظام اسلامی در مسیر توسعه، تعالی و بالندگی خود گامهای استوارتری برخواهد برداشت.
عزیزی افزود: تقدم حماسه سیاسی بر حماسه اقتصادی در این پیام حاکی از اهمیت بیشتر و در رأس امور بودن آن است.
وی ادامه داد: قطعاً اگر کشور از نظر مسائل سیاسی ثبات داشته باشد، زمینه ثبات را در سایر زمینهها از جمله اقتصاد نیز فراهم میکند.
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: حرکت و سیل خروشان مردم همچون دیگر انتخابات برگزار شده در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی میتواند نقش تعیینکنندهای در پیشبرد امور کشور داشته باشد.
انتهای پیام/2568/ز30
روز ملی انرژی هسته ای
فروردین ماه سال 1385 خبر دستیابی ایران به فن آوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز اعلام شد. در پی این خبر با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاش های افتخار آمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته ای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فن آوری هسته ای نام گرفت.
آغاز عملیات بزرگ والفجر یک در منطقه فکه توسط ارتش و سپاه (1362 ش)
عملیات والفجر یک در بیستم فروردین 1362 با هدف انهدام نیروهای دشمن و آزادسازی بخشی از نوار مرزی به وسعت 150 کیلومتر مربع صورت گرفت. در این عملیات که با رمز یا محمد(ص)، یا امیرالمؤمنین(ع)، یا فاطمةالزهرا(س) در منطقه عملیاتی شمال غرب فکه آغاز شد، علاوه بر آزادسازی چندین روستا و منطقه مرزی، صدها دستگاه تانک، نفربر و سلاحهای سنگین و نیمه سنگین منهدم گردیده و 6500 نفر کشته و زخمی و 250 نفر اسیر شدند.
شهادت هنرمند متعهد و سید شهیدان اهل قَلَم "سیدمرتضی آوینی" (1372 ش)
شهید سیدمرتضی آوینی در سال 1326 ش در شهر ری متولد شد و پس از اخذ دیپلم، مدرک فوق لیسانس معماری را از دانشگاه تهران گرفت. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به فعالیت در جهاد سازندگی مشغول شد و عازم روستاها گردید. از آن پس به سوی فیلم سازی برای جهاد کشانده شد و بعدها در این گروه، مجموعه فیلمهای "روایت فتح" را به انجام رسانید. شهید آوینی از سال 1367 به فعالیت در حوزه هنری پرداخت و آثار متعددی را در این زمینه از خود به یادگار گذاشت. شهید از سال 1371 با تأکید مقام معظم رهبری فعالیت دوبارهای را در جهت ساخت سری جدید روایت فتح آغاز کرد و همزمان با فعالیت گروه تفحص، تصاویر جدید روایت فتح را ضبط نمود. سیدمرتضی آوینی سرانجام در بیستم فروردین 1372، در یکی از فیلمبرداریهایی که گروه روایت فتح در منطقه فکّه داشتند، بر اثر انفجار مین به خیل شهدا پیوست. پیکر پاک آن شهید با حضور مقام معظم رهبری تشییع شد و از جانب معظمله، وی "سید شهیدان اهل قلم" نامیده شد. در مراسم تشییع شهید آوینی، حضرت آیتاللَّه خامنهای، خود را بزرگترین داغدار آن عزیز خواندند.
قطع رابطه سیاسی ایران با آمریکا (1359 ش)
سلطه بلامنازع آمریکا در ایران از کودتای 28 مرداد 32 به مدت بیش از 25 سال در ایران ادامه داشت و تصویب کاپیتولاسیون و مصونیت برای اتباع آن کشور، دست آنان را در انواع دخالتها باز گذاشته بود. سرانجام پس از اشغال لانه جاسوسی و استعفای دولت موقت، دولت آمریکا دست به اقداماتی علیه ایران زد و در این روز، رابطه دو کشور با حمایت قاطع حضرت امام قطع شد.از آن زمان تاکنون، آمریکا، علاوه بر قطع روابط سیاسی، توطئههای متعددی در عرصههای سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی علیه جمهوری اسلامی ایران طراحی و اجرا کرده و این روند هماکنون نیز ادامه دارد. اما این اقدامات با شکست مواجه شده و بر عزم مردم ایران برای ایستادگی در برابر آمریکا و بر تلاش این ملت برای خودکفایی، افزوده است.
شهادت عالم مجاهد آیت اللَّه "سیدمحمد باقر صدر" و خواهرش "بِنتُ الهُدی" (1359 ش)
آیتاللَّه سیدمحمدباقر صدر در سال 1313 ش (1353 قمری) در کاظمین در خانوادهای فقیر اما نابغهپرور به دنیا آمد. پدرش فقیه بزرگوار سیدحیدر و مادرش دختر شیخ عبدالحسین آل یاسین و بانویی باتقوا بود. آیتاللَّه صدر در کودکی پدر را از دست داد و تحت کفالت برادرش، سید اسماعیل، قرار گرفت. وی پس از فراگرفتن مقدمات و اصول نزد استادان آن زمان و برادرش، راهی نجف اشرف شد و قبل از 20 سالگی به مرحله اجتهاد نائل آمد. این عالم جوان در سن 22 سالگی نخستین اثر علمی - تحقیقی خود را به نام "غایةُ الفکرِ فی علمِ الاصولِ الفقه" را به جهان علم ارایه نمود و کتابهای فَلسفَتنا و اقتصادُنا که پس از آن به رشته تحریر درآمدند سمبل قدرت نمایی ایدئولوژی اسلامی در برابر اندیشههای وارداتی غرب بودند. آیتاللَّه صدر مسأله رهبری فکری را از مسأله رهبری سیاسی جدا نمیدانست و همگام با فعالیتهای فکری، به فعالیتهای سیاسی و رهبری سیاسی جامعه نیز همت میگماشت. از اینرو، وجودش خطری برای بعثیان به شمار میآمد و همین امر باعث رنجش حاکمان بعثی عراق گردید. آیتاللَّه صدر نقش ارزندهای در حمایت از انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) داشت و این امر برای رژیم خونخوار عراق ناخوشایند بود. سرانجام حزب بعث عراق پس از دستگیری ایشان و نیز خواهر ارجمندش، سیده بنت الهُدی صدر، آنان را به طرزی فجیع به شهادت رساندند. شهادت این مرد بزرگ و خواهر مکرمهاش پس از شکنجههای فراوان در زندانهای رژیم بعثی عراق در روز 19 فروردین 1359 شمسی مصادف با 24 جمادیالاولی سال 1400 قمری در 47 سالگی واقع شد. بدن خونین و شکنجه دیده این شهیدان به طور مخفیانه تحویل یکی از افراد خانواده صدر گردید و اجساد مطهرشان بدون حضور دیگران به خاک سپرده شد.