عملیات کوچک عاشورای 1 در منطقه تکاب در شمال کردستان توسط سپاه پاسداران(1364ش)
عملیات عاشورای 1 در تاریخ 23 مرداد 1364 در منطقه عملیاتی تکاب و صائین دژ در شمال کردستان و با هدف سرکوبی عناصر ضد انقلابی و مزدوران رژیم بعثی عراق، توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد. در این عملیات، صدها تن از عوامل دشمن کشته و زخمی شده و تعدادی نیز به اسارت سپاه اسلام درآمدند. همچنین مقدار زیادی سلاح سبک نیز به غنیمت رزمندگان درآمد.
عید سعید فطر مبارک باد
عید فطر یکى از دو عید بزرگ در سنت اسلامى است که درباره آن احادیث و روایات بیشمار وارد شده است. مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه دارى به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیارى از کارهاى مباح دیگر امتناع ورزیده اند، اکنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند مىطلبند، اجر و پاداشى که خود خداوند به آنان وعده داده است
عملیات ایذایی فتح 9 در منطقه خورمال در استان سلیمانیه عراق (1366 ش)
از آن زمان که همکاری با معارضان کرد عراقی، بهویژه "اتحادیهمیهنی کردستان عراق" به رهبری جلال طالبانی مد نظر فرماندهان عالیرتبه جنگجمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و بهدنبال آن قرارگاه برونمرزی سپاهپاسداران انقلاب اسلامی بهنام قرارگاه رمضان بدینمنظور تقویت شد، سلسلهعملیاتهای «فتح» برای نفوذ و ضربه زدن در عمق جبهه و خاک دشمن بعثی طراحیشده و به اجرا درآمد. سال 1366ش بهعنوان هفتمین سال جنگ جمهوری اسلامی ایرانو رژیم بعثی عراق، سال پرکار و پر از فراز و نشیبی برای نیروی زمینی سپاهپاسداران انقلاب اسلامی و بهویژه قرارگاه برونمرزی «رمضان» در جبهه شمالیو کردستان عراق بود. یکی از دهها عملیات نامنظم و تهاجمی این سال، عملیاتنامنظم فتح 9 بود. عملیات فتح 9 در شامگاه 18 مردادماه 1366ش و با رمز "یارسولالله (ص)" آغاز شد. هدف طرح مانور عملیات، انهدام یگانهای دشمن در عمق خاککردستان عراق بود. این طرح با هدایت و برنامهریزی قرارگاه عملیاتی و برونمرزیرمضان از نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همکاری معارضان کرد عراقی طیپنج روز در منطقه شهر خرمال عراق به انجام رسید. در عملیات نامنظم فتح 9 که علیهنیروهای متجاوز عراقی صورت گرفت، نیروهای خودی با شبیخونهای متعدد، آرامش دشمن راسلب و روحیه آنها را بهشدت تضعیف کردند. در این اقدام، ضمن اجرای عملیات روانیعلیه دشمن، مناطق و تأسیساتی به شرح زیر آزاد گردیدند: - روستاهای "احمدآوار"، "زلم"، "بلانیه"، "حنورنوازان"، "بانیشار"، "میرپور" و "آموزه". - بلندیهای 1300،1250، 1150، 1200، 1100، 1270، 1610، 1500و 1642. همچنین نیروهای خودی توانستندراه آسفالته سه شهر "سیدصادق"، "حلبچه" و "خرمال" را زیر دید و تیررس خود قرار دهندو با انهدام 20 دستگاه خودروی نظامی، یک انبار مهمات بزرگ و شماری سلاح نیمهسنگین؛تعداد 400 نفر از نیروهای دشمن را کشته و زخمی و 40 نفر را اسیر نموده، 9 دستگاهخودرو نظامی را به غنیمت گرفته و به مواضع پدافندی خود بازگردند.
تشکیل جهاد دانشگاهی به فرمان "امام خمینی"(ره) (1359 ش)
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فضای جامعه از فرهنگ طاغوتی پاک نشده بود و مظاهر آن در همه جا به چشم میخورد. همچنین عوامل فعال طاغوتی در دانشگاهها مانع اشاعه فرهنگ اسلامی بودند. در نتیجه دانشجویان در برابر این مسأله، به مقابله برخاستند و دانشگاهها تعطیل شد. حضرت امام با تأیید این حرکت، فرمان تشکیل نهاد انقلابی جهاد دانشگاهی را صادر کردند تا پس از تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، فرهنگ منحط غربی از مراکز علمی و فرهنگی کشور زدوده شود. این مرکز فرهنگی در سال 1363، به عنوان ستاد اجرایی انقلاب فرهنگی تغییر نام داد تا این که در سال 1364، پس از استقلالِ دانشگاهها و جدا شدن وزارت فرهنگ و آموزش عالی، مجدداً به عنوان جهاد دانشگاهی مطرح گردید. بر اساس اساسنامه این نهاد جهاد دانشگاهی نهادی است عمومی و غیر دولتی، زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دارای شخصیت مستقل و از لحاظ استخدامی و مالی، تابع مقرراتی است که در چهارچوب اختیارات قانونی به تصویب هیئت امنای جهاد دانشگاهی میرسد. از سال 1369، جهاد دانشگاهی به عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی و خدماتی کشور معرفی و محل استقرار آن، بیرون از دانشگاه تعیین شد. گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه پژوهش، گسترش طرحهای کاربردی و نیمه صنعتی از طریق پیوند با مراکز علمی و تحقیقاتی به منظور به کارگیری وظایف و توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه و دانشگاه و سایر مراجع و نهادهای فرهنگی به ویژه برای نسل جوان، از اهداف مهم جهاد دانشگاهی میباشد.
عملیات نصر 7 با رمز یا فاطمة الزهرا در ارتفاعات دوپازا و سلیمانیه توسط سپاه (1366 ش)
عملیات نصر 7 در چنین روزی از سال 1366 هجری شمسی به همت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به انجام رسید. نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تاریخ چهاردهم مردادماه 1366ش، عملیاتی تحت عنوان نصر 7 را در غرب شهرستان سردشت، در ارتفاعات دوپازا و سلیمانیه با رمز مبارک یا فاطمةالزهرا (س) آغاز کرد. هدف این عملیات غرورآفرین، خارج کردن منطقه عمومی سردشت در دو مرحله و تصرف ارتفاعات دوپازا و بلفت بود که به یاری لشگر 31 عاشورا، لشگر 27 محمد رسولالله (ص)، تیپ 18 الغدیر، تیپ 29 نبی اکرم (ص) انجام گرفت. دستاوردهای عملیات نصر 7؛ تصرف ارتفاعات دوپازا، بلفت و بخشی از اهداف مورد نظر بود. نیروی زمینی سپاه در پایان توانست ارتفاعات دوپازا (2379 و 2304) و بلفت (2144 و 2130)، جاده آسفالته سردشت - قلعهدیزه و پاسگاههای مرزی بلفت - که حدوداً 30 کیلومتر مربع بود - را آزاد کند.
شهادت مظلومانه ی حضرت امیرالمؤمنین امام علی(ع) در کوفه(40 ق)
پس از ضربت خوردن امام علی(ع) در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان توسط ابن ملجم مرادی از بازماندگان خوارج نهروان، درمانِ آن زخم تاثیری نبخشید و نوید پیامبر به امام به این که محاسن سفید حضرت به خون سرش رنگین میگردد، تحقق یافت. شهادت آن امام پس از سی سال امامت و چهار سال و نه ماه خلافت صورت گرفت. بدن مطهرامام علی(ع) را شبانه در محلی به نام نجف دفن کردند و این مکان، تا نزدیک به یکصد و پنجاه سال، از عموم مخفی بود و تنها برخی از شیعیان خاص از محل دفن امام آگاهی داشتند. امام علی(ع) در طول حیات پربرکت خویش در جنگهای صدر اسلام شرکت کرد و بزرگان مشرک عرب را به خاک مذلت کشاند. آن حضرت پس از رحلت پیامبر اسلام به خاطر مصالح مسلمانان به مدت بیست و پنج سال خانهنشینی گزید و سکوت اختیار کرد. با قتل سومین خلیفه، مردم، امام را به خلافت برگزیده و در آن دوران پرآشوب نیز سه جنگ جمل، صفین و نهروان از جانب ناکثین (پیمان شکنان) قاسطین (معاویه و مردم شام) و مارقین (خوارج و خارج شدگان از دین) بر امام علی(ع) تحمیل شد. فضایل امام علی(ع) فوق آن است که در این مختصر بگُنجَد و در اینجا تنها به دو سخن دربارهی آن حضرت بسنده میکنیم. ناظم نیشابوری دربارهی آن امام بزرگ گفته است که: علی بن ابیطالب، بر گوینده و نویسنده، محنتی گران و باری سنگین است که اگر بخواهد حقش را ادا کند به کفر و گزافهگویى دچار گردد و اگر کوتاه آید، خیانت و جفا نموده باشد و حدّ وسط در فضایل او آن قدر دقیق و باریک است که جز یک اندیشمند ماهر و حاذق از عهدهاش نیز برنیاید. همچنین ابن ابیالحدید معتزلی، شارح نهجالبلاغه گوید: فضایل علی(ع) در آن حد از عظمت است که نویسنده و گوینده در برابر آن، خود را ضعیف و زبون و شرمسار میبیند که درصدد تفصیل آن برآید. دشمنان هرچه کوشیدند که نور عظمتش را فرو نشاند، فضایل آن حضرت بیشتر شایع گشت.
ادامه عملیات رمضان (1361ش)
اجرای عملیات خاطرهانگیز رمضان در چنین روزی از سال 1361 هجری شمسی در محورهای عملیاتی پی گرفته شد. • صدام پس از اشغال خرمشهر و به بهانه حمله سراسری اسرائیل به جنوب لبنان، قصد داشت جنگ را خاتمه داده و امتیاز خرمشهر را برای خود نگه دارد. از سوی دیگر فرماندهان ایرانی با اطلاع از این قصد بر آن شدند تا با فتح منطقهای از خاک عراق و گرفتن امتیاز اراضی، پایان عادلانهای به جنگ بدهند. به این ترتیب، عملیات «رمضان» در چهار محور و پنج مرحله از سوی فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی گردید، تا با عبور از خط مرز بینالمللی، یک زمین مثلث شکل به وسعت 1600 کیلومتر مربع تصرف شود. این منطقه از شمال به «کوشک» و «طلاییه» و پاسگاههای مرزی در جنوب هویزه و حاشیه جنوبی «هورالهویزه» و از غرب به رودخانه اروند - در نقطه تلاقی دجله و فرات بهنام القرنه - تا شلمچه در غرب خرمشهر و از شرق به خط مرزی شمالی - جنوبی و از کوشک تا شلمچه منتهی میشد. مهندسی عراق در منطقه شمال غربی «بصره» و «تنومه»، خطوط پدافندی عراق را با ساخت یک کانال بهطول 30 و عرض 1 کیلومتر - که مختص پرورش ماهی بود - با پمپاژ آب و احداث موانع و کمین و سنگرهای تیربار بهعنوان مانعی اساسی و بازدارنده از حملات احتمالی نیروهای ایرانی به سوی بصره تدارک دیده بودند. همچنین در قسمت جنوبی منطقه - روبهروی شلمچه - آب رها شده بود تا از هرگونه تردد نیروهای زرهی و پیاده، عملاً ممانعت بهعمل آید. عملیات رمضان در چنین شرایطی و در شب 21 ماه مبارک رمضان - سالروز شهادت امام علی (ع) - در ساعت 21 و 30 دقیقه شامگاه بیست و سومین روز از تیرماه 1361ش با رمز «یا صاحبالزمان (عج) ادرکنی» در منطقه عملیاتی شلمچه در شرق بصره آغاز شد. در این حمله 10 تیپ از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دو لشکر از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند که تحت امر 4 قرارگاه عملیاتی کار میکردند.
با حضور معاون سازمان حفظ آثار دفاع مقدس
اربعین شهید گمنام دانشگاه فیروزکوه برگزار شد + تصاویر
اربعین شهید گمنام مدفون در دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه با حضور معاون روایتگری و یادمانهای سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و آحاد مردم ولایی و شهیدپرور فیروزکوه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، مراسمی عصر امروز به مناسبت اربعین شهید گمنام مدفون در دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه با حضور معاون روایتگری و یادمانهای سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مسئولان و مردم شهیدپرور و همیشه در صحنه شهرستان فیروزکوه در محوطه دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه و در محل تدفین شهدای گمنام برگزار شد.
این مراسم که چند ساعت به طول انجامید، با سخنرانی سردار معاون روایتگری و یادمانهای سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، اجرای تواشیح توسط گروه قرآنی منتظران مهدی(عج)، خاطرهگویی به وسیله یکی از راویان فتح و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مداحی ادامه یافت.
پس از آن، حضار و مدعوان با حضور بر سر مزار شهیدان گمنام دانشگاه، با آرمانهای شهدا و امام شهدا تجدید میثاق کردند.
این گزارش حاکی است؛ 40 روز پیش شهرستان فیروزکوه پس از گذشت یک سال و در سالگرد تدفین دو شهید گمنام، میزبان یکی دیگر از شهدای گمنام این مرز و بوم مقدس بود.
شهید حسین سالارپور، یکی از دو شهیدی که سال گذشته پیکر مطهرش بر سر دستان مردم شهیدپرور فیروزکوه تشییع و در دانشگاه آزاد این شهر تدفین شده بود، با خوابنما شدن از سوی خواهرش شناسایی و در نهایت به موطن اصلی خود در شهر بهبهان بازگشت داده شد.
مطابق ضوابط موجود، پیکر شهید گمنام دیگری به جای وی در این مکان مقدس آرام گرفت.
معاون سازمان نشر ارزشهای دفاع مقدس:
عوامل خودفروخته داخلی در جنگ به ستون پنجم دشمن تبدیل شده بودند
معاون روایتگری و یادمانهای سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: عوامل خودفروخته داخلی در زمان جنگ تحمیلی به عنوان ستون پنجم دشمن عمل میکردند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، سردار ابوالفضل مسجدی عصر امروز در مراسم اربعین شهید گمنام فیروزکوه در دانشگاه آزاد اسلامی این شهر، با اشاره به وقایع زمان جنگ اظهار داشت: دشمنان نظام از فردای پیروزی انقلاب اسلامی با راهاندازی ترورها و تحریمها، خواستند تا نهال نوپای انقلاب را از بین ببرند.
وی گفت: ترور 18 هزار نفر از شخصیتهای علمی، سیاسی و مذهبی کشور فقط بخشی از اقدامات و کارشکنیهای دشمنان بود و وقتی از این حربه شوم خود نتیجه نگرفتند، جنگ را بر ما تحمیل کردند.
معاون روایتگری و یادمانهای سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس افزود: عراق، جنگ را با 12 لشکر کامل و 232 هزار نیروی نظامی بر ایران اسلامی تحمیل کرد و بسیاری از مناطق و استانهای کشور را به اشغال و تصرف خود درآورد.
مسجدی ادامه داد: این در شرایطی بود که فرماندهی کل قوا در آن دوران بر عهده فرد خائن و منافقی به نام بنیصدر بود و بسیاری دیگر از عوامل خودفروخته داخلی به عنوان ستون پنجم دشمن عمل میکردند.
معاون روایتگری و یادمانهای سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تصریح کرد: در چنین اوضاعی، امام خمینی(ره) سه استراتژی زمینگیر کردن دشمن، بیرون راندن دشمن از سرزمینهای اسلامی و تنبیه متجاوز را برای رزمندگان ترسیم کردند.
وی خاطرنشان کرد: از آن پس بود که رزمندگان اسلام در قالب نیروهای بسیج و مردمی به دستور امام خمینی(ره) لبیک گفتند و با حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل به یاری نیروهای ارتش و سپاه پرداختند.
مسجدی اضافه کرد: در این نبرد نابرابر، 42 کشور رسماً با ارتش متجاوز عراق یاری میرساندند و به فرموده آیتالله جوادیآملی، «این جنگ، جنگ جهانی سوم بود که در آن تمام دنیای کفر در برابر تمام اسلام ایستاد».
مراسمی عصر امروز به مناسبت اربعین شهید گمنام مدفون در دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه با حضور معاون روایتگری و یادمانهای سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مسئولان و مردم شهیدپرور و همیشه در صحنه شهرستان فیروزکوه در محوطه دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه و در محل تدفین شهدای گمنام برگزار شد.
انتهای پیام/2568/ت30