واکنشهای داخلی و خارجی در قبال سخنان حضرت امام در بهشت زهرا (1357 ش)
وزارت امور خارجه دولت آمریکا که از حامیان اصلی رژیم شاه بود، پس از سخنان پرشور امام خمینی در روز 12 بهمن 57 در بهشت زهرا و مواضع صریح معظّم له در مقابل سیاست مداخله جویانه آمریکا در ایران، این سخنان را ضدآمریکایی خواند.
رژیم صهیونیستی نیز از بازگشت حضرت امام به ایران ابراز نگرانی کرد، زیرا به خوبی میدانست که امام و مردم انقلابی ایران از مخالفان سرسخت این رژیم غاصب و اشغالگر هستند.
تاس، خبرگزاری رسمی دولت شوروی نیز در واکنش به بازگشت امام به کشور اعلام کرد که بازگشت آیتاللَّه خمینی به ایران، سیر مبارزات را در آن کشور وارد مرحله سرنوشتسازی کرده است.
از طرف دیگر، در این روز مردم مشتاق دیدار امام، عازم اقامتگاه ایشان در مدرسه علوی تهران شدند. ایشان طی سخنانی برای مردم، رژیم را مخالف عقل و حقوق بشر خواندند و تأکید کردند که هر ملتی حق دارد، سرنوشت خود را شخصاً تعیین کند.
بازگشت پیروزمندانه امام خمینی(ره) به میهن اسلامی پس از سالها تبعید و دوری از وطن و آغاز دهه فجر (1357ش)
در 12 بهمن 1357 حضرت امام خمینی پس از نزدیک به 15 سال دوری و تبعید از وطن، در میان استقبال پرشور مردم قدم به خاک ایران اسلامی گذاشت و بزرگترین استقبال تاریخ در تهران شکل گرفت.
استقبال گسترده مردم آگاه و بیدار ایران از امام، چنان بینظیر بود که میتوان گفت در هیچ دورهای از تاریخ معاصر، مردم، از یک شخصیت محبوب خود، این چنین استقبال نکردهاند.
امام، پس از یک سخنرانی کوتاه تشکرآمیز در فرودگاه، برای ادای احترام به شهیدان انقلاب اسلامی به مرقد آنها در بهشت زهرا رفتند. در مسیر بهشت زهرا، دریایی از انسانها موج میزد و اتومبیل با کندی میتوانست حرکت کند. ساعتها طول کشید تا این فاصله طی شد. اتومبیل حامل امام را دهها موتور سوار حفاظت میکرد. برسقف اتومبیل حاملِ حضرت امام، جوانان عضو کمیته استقبال قرار داشتند و از مردم درخواست میکردند که راه را باز نمایند.
صدها خبرنگار و عکاس، از این مراسم عکس میگرفتند تا هر چه زودتر، این حادثه تاریخی را مخابره نمایند. جمعیت استقبالکننده در طول 33 کیلومتر از فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا را بین 5 تا 8 میلیون نفر یعنی بیش از جمعیت آن روز تهران تخمین زدند.
صدها هزار نفر از شهرهای مختلف کشور به تهران آمده بودند تا در این مراسم باشکوه شرکت نمایند. ورود اتومبیل حامل امام، با آن جمعیت انبوه امکانپذیر نبود لذا از هلی کوپتر استفاده شد.
امام در بهشت زهرا، در جایی که هزاران شهید گلگون کفن انقلاب آرمیده بودند و در میان انبوه جمعیت سخنان مهمی ایراد فرمودند. ایشان در این سخنرانی که یکی از پرجمعیتترین اجتماعات تاریخ بود، غیرقانونی بودن رژیم سلطنت پهلوی را با استدلال مطرح و خطوط آینده انقلاب و دولت اسلامی را ترسیم نمودند.
خروج اتباع کشورهای خارجی از کشور در جریان فراگیری انقلاب اسلامی ایران (1357ش)
به دنبال بروز حوادث ضد آمریکایی و ترس از احتمال بروز آشوب به هنگام ورود امام خمینی به ایران، دولت آمریکا به کلیه مقامات دولتی این کشور که حضورشان در ایران ضرورت نداشت دستور خروج داد و از سایر آمریکاییان نیز خواست کشور را ترک کنند.
همچنین علاوه بر ناامنی، کمبود سوخت منازل، بد شدن شرایط زندگی و متوقف شدن تقریباً همه فعالیت های تجاری، از جمله علل ترک ایران توسط آمریکاییان به شمار میرفت.
اکثر خارج شدگان را اتباع کشورهای آمریکایی و اروپایی تشکیل میدادند که در این روز در حدود ده هزار آمریکایی با چندین هواپیمای نظامی، ایران را ترک کردند.
در ادامه این روند، تا روز چهاردهم بهمن، سی و پنج هزار نفر از آمریکاییان مقیم ایران به کشورشان بازگشتند.
رژه نمایشی نیروهای مسلح رژیم پهلوی برای ارعاب مردم (1357 ش)
همچنین در این روز آخرین رژه نمایشی نیروهای مسلح رژیم شاه، به منظور مرعوب کردن مردم مسلمان ایران، در خیابانهای تهران انجام شد.
در جریان این رژه، بسیاری از نظامیان بدنه ارتش با ملت مسلمان و انقلابی ایران، دست اتحاد و همبستگی دادند و به جریان مبارزه با رژیم رو به زوال شاه پیوستند.
از سوی دیگر خبرگزاریها اعلام کردند که حضرت امام خمینی(ره)، ساعت 3/30 دقیقه بامداد به وقت تهران از پاریس به سوی ایران پرواز خواهد کرد و در ساعت 9/30 دقیقه صبح دوازدهم بهمن به تهران خواهد رسید.
با اعلام این خبر، مردم مسلمان ایران برای استقبال از رهبر محبوب خود به خیابانها ریختند.
میلاد خجسته ی آخرین رسول الهی پیامبر اکرم حضرت محمد بن عبداللَّه (ص) (52 سال قبل از هجرت برابر با سال عامالفیل)
ولادت حضرت محمد(ص) به اتفاق نظر شیعیان در 17 ربیع الاول در سال عام الفیل میباشد، ولی برخی از مسلمانان، این واقعه را در روز دوازدهم این ماه دانستهاند. کنیهی آن حضرت، ابوالقاسم و القاب ایشان، رسول اللَّه، نبی اللَّه، خاتم الانبیا، سیدالبشر و... میباشد. پدر ایشان عبداللَّه بن عبدالمطلب و نیز مادر آن حضرت آمنه بنت وهب است. رقیه، ام کلثوم، زینب، قاسم، عبداللَّه، ابراهیم و حضرت فاطمهی زهرا(س) فرزندان پیامبر اسلام میباشند که به جز فاطمه(س) همگی در دوران حیات پیامبر، از دنیا رفتند. دوران زندگی پیامبر اکرم(ص) در دو شهر مکه و مدینه سپری شد. ایشان پس از آن که در چهل سالگی برای پیامبری برگزیده شدند، در ابتدا دین الهی را به طور مخفیانه تبلیغ میکردند و پس از سه سال، به دعوت آشکار دست زدند. رنجها و سختیهای فراوانی که پس از درگذشت ابوطالب، عمو و حضرت خدیجه(س) همسر آن حضرت بر ایشان گذشت و همچنین اعلام آمادگی مردم یثرب برای پذیرفتن آن پیامبر عظیمالشأن، زمینه ساز هجرت بزرگ ایشان به مدینه گردید. ده سال آخر عمر و رسالت حضرت محمد(ص) در مدینه، همراه با جنگها، فتوحات و انتشار آیین آسمانی اسلام همراه بود.
ولادت امام صادق(ع) ششمین امام شیعیان و رئیس مذهب جعفری(83 ق)
حضرت امام جعفر صادق(ع) فرزند امام محمد باقر(ع) و از مادری به نام امّفَروَه دختر قاسم بن محمد بن ابیبکر است.
ابوعبداللَّه، ابواسماعیل، ابوموسی از کنیههای آن حضرت و صادق، فاضل، طاهر، صابر و... از القاب آن جناب میباشند.
حضرتش در سال هشتاد و سوم هجری در مدینه به دنیا آمده است. فرزندان آن حضرت را ده تن ذکر کردهاند.
در میان امامان، عصر امام صادق(ع) منحصر به فرد بوده و شرایط اجتماعی و فرهنگی عصر آن بزرگوار، در زمان هیچ یک از امامان وجود نداشته است. زیرا آن دوره از نظر سیاسی، دورهی ضعف و تزلزلِ حکومت بنیامیه و فزونی قدرت بنیعباس بود و این دو گروه، مدتی در حال کشمکش و مبارزه با یکدیگر برای کسب حکومت بودند.
از این رو این دوران، دوران آرامش و آزادی نسبی امام صادق(ع) و شیعیان و فرصت بسیار خوبی برای فعالیت علمی و فرهنگی آنان به شمار میرفت.
از نظر فکری و فرهنگی نیز عصر امام صادق(ع) عصر جنبش فکری و فرهنگی بود. در آن زمان، شور و شوق علمی بیسابقهای در جامعهی اسلامی حاصل شده و علوم مختلفی اعم از علوم اسلامی یا علوم بشری پدید آمده بود.
امام صادق(ع) با توجه به فرصت مناسب سیاسی به دست آمده و با ملاحظهی نیاز شدید جامعه و آمادگی زمینهی اجتماعی، دنبالهی نهضت علمی و فرهنگی پدر بزرگوار خود، امام محمدباقر(ع) را گرفت، حوزهی وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به وجود آورد و در رشتههای مختلف علوم عقلی و نقلیِ آن روز، هزاران شاگردِ فاضل را پرورش داد.
افزایش اعتراضات مردم نسبت به بختیار (1357 ش)
روز نهم بهمن 1357، تهران یک بار دیگر، شاهد یک جنگ خونین شش ساعته بود و طی این درگیریها در نقاط مختلف شهر، صدها نفر شهید و زخمی شدند.
در این حال، صدای رگبار مسلسلها از بالای بام ستاد ژاندارمری و میادین تهران، ساعتها به گوش میرسید و مردم در تهران و شهرستانها، با همبستگی کم نظیری، دست به تشکیل گروههای امداد زده و خیابانها را سنگربندی کرده بودند.
همچنین در این روز، آیتاللَّه سید محمود طالقانی به جمع متحصّنین روحانیان مبارز و انقلابی در مسجد دانشگاه تهران پیوست و استادان و طلاب حوزه علمیه قم نیز در مسجد اعظم این شهر متحصّن شدند.
طبق اظهارات مطبوعات روز، دو میلیون شهرستانی برای استقبال از حضرت امام خمینی در تهران بست نشستند و از طرف اهالی تهران، در مساجد و خانههای شخصی مورد پذیرایی قرار گرفتند.
در این شرایط، خبرگزاریها با تفسیر و گزارش از تشکیلات عظیم روحانیان و چگونگی تشکیل اداره راهپیماییها و جنبش اسلامی مردم سخن میگفتند و کمیته برگزاری مراسم استقبال در مدرسه رفاه تهران با تعیین مقررات استقبال، مردم را برای نمایش قدرت بیسابقه ملی بسیج مینمودند.
بازگشایی فرودگاههای کشور به دستور بختیار در نتیجه فشار مردم انقلابی (1357 ش)
با گستردهتر شدن مخالفتها و اعتراضات مردمی و پس از تحصن روحانیون در مسجد دانشگاه تهران، فرهنگیان و دیگر اقشار جامعه نیز با اعلام همبستگی، به جمع آنان پیوستند.
در حالی که تعداد متحصنین هر لحظه بیشتر میشد و فشار افکار عمومی در اعتراض به بسته بودن فرودگاهها جهت جلوگیری از ورود حضرت امام به کشور شدت میگرفت، دولت به ناچار در نهم بهمن 57، دستور بازگشایی فرودگاهها را صادر کرد و اعلام شد که به مناسبت فرود هواپیمای حامل حضرت امام خمینی(ره)، فرودگاه برای سایر پروازها بسته است.
پس از آن، کمیته استقبال از امام، اعلام کرد که معظمله، ساعت 9 صبح روز دوازدهم بهمن ماه، وارد تهران خواهند شد.
این کمیته همچنین از مردم خواست تا در مسیر حرکت امام خمینی برای استقبال از ایشان آماده باشند. از طرف دیگر، با باز شدن فرودگاه مهرآباد تهران، هواپیماهای نظامی آمریکا، شروع به خارج کردن آمریکاییها از ایران کردند.
کشتار مردم تهران به دستور بختیار در آخرین روزهای عمر رژیم پهلوی (1357ش)
در این روز، در تظاهرات و برخوردهای خونین در سراسر کشور، دهها تن شهید یا مجروح شدند.
مردم تهران نیز در حالی که برای پیوستن به روحانیون متحصن در مسجد دانشگاه تهران به سمت دانشگاه در حرکت بودند، از طبقات بالای ساختمان ژاندارمری مورد هجوم نیروهای انتظامی قرار گرفته و چهره شهر تهران به صورت یک شهر جنگ زده درآمد.
این حرکت، انعکاس جهانی یافت و برخی از خبرگزاریها، آن را مشابه کشتار هفدهم شهریور دانستند.
نکته قابل توجه در این روز، همیاری مردم بود چرا که تنها یک ساعت پس از آغاز کشتار، راهروهای بیمارستانها، مملو از لوازم بیمارستانی اهدایی از سوی مردم گردید.
تحصن روحانیون انقلابی در مسجد دانشگاه تهران در اعتراض به بستن فرودگاه های کشور (1357 ش)
در اعتراض به جلوگیری دولت بختیار از ورود امام خمینی(ره) به کشور، حدود 40 نفر از روحانیون مبارز و انقلابی، در مسجد دانشگاه تهران تحصن کردند و شرط پایان این تحصن را بازگشت حضرت امام عنوان نمودند.
حضرات آیات سید محمد حسینی بهشتی، مرتضی مطهری، عطاءاللَّه اشرفی اصفهانی، سید محمود طالقانی، محمدجواد باهنر، سید علی خامنهای، اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد امامی کاشانی، محمد یزدی، علی مشکینی، محمد صدوقی و... از جمله متحصنین بودند.
این تحصّن مورد حمایت و استقبال شدید مردم و مراجع تقلید واقع شد و در نهایت شرایطی را به وجود آورد که بالاخره دولت بختیار را مجبور ساخت به بستن فرودگاهها پایان بخشد و اجباراً قدمی دیگر به عقب رود.
همگام با سی و چهارمین بهار انقلاب اسلامی؛ مزار شهدای گمنام فیروزکوه گلباران می شود
فیروزکوه، استان تهران- رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه از گلباران مزار شهدای گمنام این واحد دانشگاهی در نخستین روز از ایام الله دهه فجر خبر داد. دکتر "خسرو عزیزی" عصر شنبه در جلسه ستاد برگزاری برنامه های دهه فجر شهرستان فیروزکوه در سالن اجتماعات فرمانداری این شهر اظهار کرد: دهه فجر یادآور ایثار، فداکاری، ولایتمداری، اتحاد، انسجام و مبارزات بی امان مردم شریف ایران اسلامی در طول سال های قبل از انقلاب تا زمان پیروزی آن است. وی تصریح کرد: امروز همه مستکبران عالم دست به دست هم داده اند تا با کمک معاندان داخلی و بکار بستن همه ابزارها و عوامل، انقلاب را منکوب کنند. دکتر عزیزی افزود: اما با همه توطئه ها، تحریم ها، ترورها و . . . ایران اسلامی در نقطه امنی قرار دارد و با حضور حماسی مردم همیشه در صحنه، با صلابت هر چه بیشتر به سوی آرمان های عالیه انقلاب پیش می رود. وی از گلباران مزار شهدای گمنام واحد همگام با طلیعه سی و چهارمین بهار انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: حضور کارکنان، اساتید و دانشجویان در نماز عبادی- سیاسی جمعه، نمایش پوستر دستاوردهای انقلاب در مسجد دانشگاه، دیدار با خانواده های شهدا، برگزاری مسابقه کتابخوانی نماز، پیامبر اکرم (ص) و احکام ویژه دانشگاهیان و برگزاری مراسم ویژه جشن انقلاب با حضور خانواده ها، اساتید و مسؤولان محلی، برنامه های پیش بینی شده نیمه نخست این دهه مبارک است. معاون اداری- مالی دانشگاه آزاد فیرروزکوه با اشاره به برگزاری سخنرانی با موضوع اقتصاد مقاومتی در مسجد واحد در ششمین روز از دهه فجر، تصریح کرد: ایام الله دهه فجر فرصت مغتنمی برای بیان دستاوردهای دولت خدمتگزار است و نباید بگذاریم در سایه برخی مسائل و مشکلات روز جامعه کمرنگ شود. وی حضور دانشگاهیان در حرم امام راحل و تجدید میثاق با آرمان های والای رهبری، بازدید دانشگاهیان از موزه عبرت و پخش کلیپ های انقلابی از طریق تلویزیون محوطه واحد را دیگر برنامه های در نظر گرفته شده این ایام برشمرد و اذعان داشت: همگام با آحاد ملت عزیز اسلامی اساتید، دانشجویان و پرسنل این واحد نیز در راهپیمایی پرشکوه 22 بهمن شرکت خواهند کرد و پاسخ دندان شکنی به توطئه ها و کارشکنی های دشمنان و بدخواهان نظام خواهند داد.
دونده فیروزکوهی قهرمان جهان شد
فیروزکوه- دونده دوی استقامت فیروزکوه در رقابت های آزاد قهرمانی جهان در "دبی" بر سکوی نخست ایستاد.
در رقابت های دو ومیدانی آزاد قهرمانی جهان در امیرنشین دبی که عصر جمعه در پنج رده سنی به انجام رسید، "عباس شجاع" دونده پرقدرت فیروزکوهی موفق شد تا در ماده دوی استقامت 10 هزار متر در بین 12 هزار شرکت کننده از 90 کشور جهان در رده سنی 40 تا 45 سال به مقام قهرمانی برسد.
وی موفق شد مسیر مسابقه را در مدت زمان 36 دقیقه و شش ثانیه، زودتر از سایر رقبا به پایان برساند.
این گزارش حاکی است در رقابت های این رده سنی نفراتی از فرانسه، آمریکا و مصر به عناوین بعدی دست یافتند.
شجاع در رقابت های سال گذشته این مسابقات به مقام پنجم جهان رسیده بود.
وی که کارمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه است عامل اصلی موفقیت خود را انجام تمرینات پیاپی و منظم عنوان نمود و افزود: برای شرکت در این رقابت ها شش ماه تمرین فشرده به مدت سه ساعت در روز انجام می دادم و این تمرینات حتی در روزهای با برودت هوای زیر صفر درجه نیز ادامه می یافت.
شجاع در خاتمه از حمایت های دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در رسیدن به این موفقیت تقدیر و تشکر کرد.