در خاتمه همایش بزرگ "شکوه مقاومت" شهرستان فیروزکوه از "عباس شجاع" ورزشکار بسیجی و قهرمان دو ومیدانی جهان در ترکیه با اهدای لوح تقدیر، تجلیل شد.
به گزارش روز چهارشنبه دیمه نیوز، در خاتمه همایش بزرگ شکوه مقاومت شهرستان فیروزکوه با حضور سردار "ثروتی" سردار سپاه و از یادگاران جبهه و جنگ، از تلاش مجدانه عباس شجاع ورزشکار بسیجی و کارمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه که اخیراً در رقابت های دو ومیدانی آوراسیا در استانبول ترکیه در ماه 15 کیلومتر استقامت جاده در رده سنی 40 تا 45 سال به عنوان نخست رسیده بود، با اهدای لوح تقدیر، تجلیل شد.
شجاع موفق شده بود مسیر 15 کیلومتری مسابقه را با با ثبت رکورد 58 دقیقه و 12 ثانیه زودتر از سایر رقبا به خط پایان برساند و مقام نخست را به خود اختصاص دهد .
در این رقابت ها که به میزبانی شهر استانبول برگزار شد، بیش از 50 هزار ورزشکار از 126 کشور جهان حضور داشتند.
گفتنی است؛ در این مراسم همچنین از زحمات و تلاش های خالصانه بسیجیان نمونه شهرستان تجلیل شد.
یعقوب ایمانی (مدیر آموزش و پرورش شهرستان)، سید احمد حسینی، سید امین حسینی (مسؤول بازرسی و نظارت اتاق اصناف شهرستان)، جعفر پرج (شهردار فیروزکوه)، سروان یوسف رجبی بشلی (فرمانده پلیس راه فیروزکوه- دماوند)، علی محمدعلی تبار (رییس جمعیت هلال احمر شهرستان)، پرویز مددی (رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان)، سروان یعقوب اتحادی (فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی فیروزکوه)، علی حیدری منش (معاون فرهنگی شهرداری فیروزکوه)، کاظم شادمهر (رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان) و امیر سراج (فرمانده نمونه در سطح سپاه سیدالشهدا(ع) استان تهران) که در اجرای برنامه باشکوه بازخوانی خطبه غدیر نقش داشتند، همچنین دکتر اوتادی، دکتر محمد اسفندیار و دکتر مجید تیموری به عنوان اساتید بسیجی نمونه، مهدی اسفندیار و محمد قربانی به همراه خانم مائده قاسمی به عنوان کارمندان بسیجی نمونه و همچنین حسین عاطفی، الهام قربانی نژاد، فاطمه شجاع، فاطمه آکو و زکیه هرانده به عنوان دانشجویان بسیجی نمونه در این مراسم تقدیر شدند.
پایان خبر/
آزادی "امام خمینی(ره)" پس از 10 ماه بازداشت و تحت نظر بودن (1343 ش)
پس از دستگیری حضرت امام خمینی(ره) و سرکوب قیام 15 خرداد 42، اوضاع در ظاهر رو به آرامش نهاد، اما خشم عمومی مردم مسلمان از دستگیری حضرت امام، به صورتهای گوناگون جلوهگر شد. تشکیل گروههای زیرزمینی اسلامی در قم، تهران و شهرستانها، تحریم انتخابات فرمایشی مجلس بیست و یکم در مرداد 1342 و نیز اعلامیه تاریخی حوزه علمیه قم با پانصد امضا از استادان و فضلا در حمایت از رهبر نهضت اسلامی ایران و محکوم کردن بازداشت غیرقانونی ایشان، از جمله واکنشهای مردم و روحانیت در قبال عمل رژیم بود. در این میان رژیم پس از یک سلسله تمهیدات که به منظور جلوگیری از ابراز احساسات مردم و روحانیان در برابر آزادی رهبر نهضت اسلامی ایران انجام داد، سرانجام در اوایل سال 43، مذاکراتی با امام انجام داد و ایشان را به آرامش و مدارا با نظام فراخواند. سپس آن حضرت را در هفدهم فروردین 43 آزاد کرده و در مطبوعات عنوان کردند که امام با رژیم و انقلاب سفید شاه به توافق رسیده است. ولی حضرت امام پس از آن که در هجدهم فروردین وارد قم شدند، در اولین دیدار خود عنوان کردند: اگر خمینی را دار بزنید با [رژیم شاه] تفاهم نخواهد کرد.
بمباران شدید شیمیایی مواضع ایران توسط دشمن بعثی (1366 شمسی)
همزمان با آغاز عملیات کربلای 8 توسط رزمندگان جان برکف اسلام، دشمن به گونهای بیسابقه علیه رزمندگان مستقر در خرمشهر، به بمباران و گلولهباران شیمیایی با گلولههای توپ، خمپاره و حتی موشکهای کاتیوشا اقدام نمود که به شهادت و مصدوم شدن شماری از خداجویان سپاه توحید منجر گشت. این بمباران وحشیانه با اعتراض شدید و شکایت جمهوری اسلامی ایران به سازمان ملل متحد مواجه گردید و ایران خواهان اعزام گروه کارشناسی سازمان ملل متحد شد. به دلیل پایداری و تاثیر بیشتر عوامل به کار گرفته شده در سلاحهای شیمیایی، تیم کارشناس اعزامی از سازمان ملل، که ده روز پس از حمله، وارد منطقه شد، موفق گردید نوع عوامل به کار گرفته شده را تشخیص دهد. با این حال همانند گذشته بیاعتنا از کنار این حادثه و حوادث بعد از آن گذشتند؛ تا این که ابعاد گسترده و پیچیدهتر عواقب شوم کاربرد سلاحهای شیمیایی، دامنگیر مردم مسلمان و بیگناه حلبچه، روستاهای اطراف آن و مردم کردستان عراق شد.
شهادت مصطفی احمدی روشن (1390 ش)
مصطفی احمدی روشن در 17 شهریور 1358 چشم به جهان گشود. در سال 1377 در رشته مهندسی شیمی وارد دانشگاه صنعتی شریف می شود.
وی از بسیجیان فعال بود و در دوران دانشجویی به عنوان معاون فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف فعالیت می نمود.
شهید احمدی شخصی ولایتمدار و از شاگردان آیت الله خوشوقت استاد اخلاق تهران بوده است.
در سال 1381 در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی گردید. وی دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی شریف و از نخبگان این دانشگاه به شمار می رفته است.
این شهید که به عنوان استاد دانشگاه نیز فعالیت می کرد دارای چندین مقاله ISI به زبان های انگلیسی و فارسی بوده است.
شهید احمدی روشن عضو هیئت مدیره یکی از شرکت های تامین کالای نیروگاه هسته ای نطنز اصفهان بود که در زمینه تهیه و خرید تجهیزات هسته ای فعالیت داشت. این شهید بزرگوار در هنگام شهادت معاون بازرگانی سایت نطنز بوده است.
معاون بازرگانی سایت نطنز شخصی شوخ و باصفا و در عین حال در مدیریت جدی و قاطع بوده است. به گفته دوستان وی، شهید احمدی روشن فردی ولایتمدار، اخلاق مدار و شوخ طبع بود، شهادت آرزوی شهید احمدی روشن بود، او از شهادت نمی ترسید و در چنین روزی به آرزویش رسید.
شهید احمدی همیشه می گفت دعا کنید تا من شهید شوم و اگر شهید شدید دست من را هم بگیرید.
شهید احمدی دارای روحیه بسیجی و جهادی بود. او فردی خاص بود و دشمنان خوب فهمیدند که چه کسی را ترور کنند.
وی اهل نماز اول وقت بود. ایشان دارای پشتکار بالا، پرتوان، پرتلاش، پرانرژی و توانمند در عرصه اجرایی و علمی بود. او در خط ولایت و سرسپرده بود، همیشه می گفت دعا کنید مثل ابراهیم مالک اشتر نشوم و مختار را تنها نگذارم.
شهید احمدی در راهپیمایی عظیم 9 دی حضور داشت و یک ولایتمدار به معنای واقعی بود، او شیفته رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.
شهید احمدی روشن صبح چهار شنبه 21 دی ماه 90 بر اثر انفجار یک بمب مغناطیسی در خودروی خود در میدان کتابی ابتدای خیابان گل نبی تهران بدست عوامل استکبار به شهادت رسید.
از شهید احمدی روشن یک فرزند به نام "علی" به یادگار مانده است.
رییس بسیج اساتید واحد فیروزکوه مطرح کرد: بنیاد شهید تمهیدات و تسهیلاتی برای همراهان جانبازان بیندیشد
در جلسه ستاد امور شاهد و ایثارگران شهرستان فیروزکوه که صبح چهارشنبه با حضور فرماندار، مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان های استان تهران و تنی چند از مسؤولان محلی در سالن اجتماعات فرمانداری فیروزکوه برگزار شد، دکتر "خسرو عزیزی" با بیان خاطره ای قابل تامل از یک جانباز، خواستار اهتمام متولیان بنیاد شهید به امور همراهان و همیاران جامعه هدف این نهاد شد.
وی گفت: چندی قبل یک ارباب رجوع خواستار ملاقات معاون اداری- مالی واحد فیروزکوه در محوطه این دانشگاه شد.
رییس بسیج اساتید واحد فیروزکوه افزود: در حالی که این موضوع برایم تازگی داشت، با جانبازی قطع نخاعی و سوار بر ویلچر در محوطه دانشگاه مواجه شدم که به دلیل نبود رمپ ویژه جانبازان و معلولان، قادر به ورود به ساختمان اداری دانشگاه نبود.
وی خاطرنشان کرد: همراه این جانباز عزیز، برادر زاده وی و از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد این واحد دانشگاهی بود که تعلق گرفتن کسری شهریه برای ادامه تحصیل از جمله مطالبات وی به شمار می رفت.
دکتر عزیزی اظهار کرد: جانبازان عزیز ایران اسلامی، پیش از هر چیز حامل یک تفکرند که ارزش هایی والا را به ذهن انسان متبادر می سازند.
وی تصریح کرد: شاید به لحاظ آماری تعداد جانبازان جامعه قلیل و اندک باشد، اما در حقیقت قلب و وجودی مالامال از عشق به میهن را با خود به همراه دارند که قابل توجه و تامل است.
معاون اداری- مالی واحد فیروزکوه خاطرنشان کرد: آن زمان که در دوران دفاع مقدس بسیاری از افراد جامعه به دور از هیاهوی جنگ، توپ و تانک و اسلحه در شهرها و روستاها به زندگی عادی خود ادامه می دادند، بسیاری از رزمندگان اسلام برای صیانت از انقلاب و حفظ ارزش های اسلامی در جبهه های نبرد حق علیه باطل سینه چاک کردند و به مقام والای شهید زنده نائل شدند.
وی گفت: بحمدالله در نظام مقدس جمهوری اسلامی برای آحاد خانواده های معزز شهدا، رزمندگان، ایثارگران و جانبازان، خدمات رسانی شایسته ای انجام می شود؛ اما وجود برخی خلاهای قانونی سبب می شود تا برخی همراهان و همیاران زحمتکش آنان در حاشیه قرار گیرند.
دکتر عزیزی با مطرح کردن مجدد خواسته این جانباز در جمع همه مسؤولان، ابراز امیدواری کرد همواره تبصره ها و راه های میان بُری برای خدمت رسانی به همه زحمتکشان و یاری رسانان افتخارآفرینان جامعه از سوی متولیان امر اندیشیده شود.
عملیات توکل در منطقه ماهشهر، به طور مشترک (1359ش)
در 20 دی ماه 1359 عملیات توکل توسط یگان هایی از ارتش ، شماری از نیروهای سپاه و ستاد جنگ های نا منظم آغاز شد.
قوای زرهی از ذو محور و نیروهای پیاده از محور سوم وارد عمل شدند. در سه راهی آبادان و کوی ذوالفقاریه که نیروهای پیاده تک کرده بودند، خط نیروهای عراقی در هم شکست و شماری از آن ها اسیر شدند.
اما به سبب عدم پیشروی در دو محور دیگر، این نیروها نتوانستند موقعیت خود را تثبیت کنند و به ناچار دست به عقب نشینی زدند.
به این ترتیب عملیات توکل که در مرحله نخست موفقیت چندانی در پی نداشت، در مراحل بعدی نیز با توقف حمله رو به رو گردید و ناکامی مرحله نخست سبب شد تا انجام این گونه عملیات های گسترده تا زمان عزل بنی صدر از مقام فرماندهی کل قوای مسلح منتفی شود.
قیام خونین مردم قم در اعتراض به چاپ مقاله ساواک علیه امام خمینی(ره) (1356ش)
نخستین تظاهرات گسترده و شکوهمند مردم مسلمان ایران بر ضد رژیم پهلوی، پس از قیام 15 خرداد 42، در 19 دی 1357 ش در شهر مقدس قم برگزار شد و بدین گونه، پس از 14 سال، مردم انقلابی ایران، بار دیگر با روحیهای انقلابی و عزمی استوار، فریاد درود بر خمینی سر دادند.
واقعه 19 دی 1356، سرآغاز مرحله نوین انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) علیه نظام استبدادی و استکباری پهلوی بود.
این تظاهرات بدین علت روی داد که رژیم منفور شاه در 17 دی ماه (سالروز کشف حجاب) با درج مقالهای در روزنامه اطلاعات، امام خمینی(ره) را که در آن زمان در نجف اشرف در حال تبعید بودند، مورد توهین قرار داد و همین امر موجب اظهار نگرانی و اعتراض دستهجمعی فضلا و طلاب حوزه علمیه قم گردید.
آنان با تعطیل نمودن درسها به منازل مراجع تقلید و مجتهدان نامدار رفته و با آنها اعلام همدردی نمودند.
روز بعد، بازار قم نیز تعطیل شد و افراد کثیری از دانشآموزان، دانشجویان و بازاریان و متدینان شهر با روحانیت همراه شده و به حرکت اعتراضی خویش ادامه دادند.
ایادی رژیم که تحمّل اعتراضات مردمی را نداشتند، صدای آنان را با گلوله پاسخ گفتند. در نتیجه، از سوی مزدوران رژیم پهلوی، تیراندازی به مردم از چهار راه فاطمی (شهداء کنونی) آغاز گشته و تعداد زیادی شهید و زخمی شدند.
آغاز عملیات بزرگ کربلای 5 در شلمچه و شرق بصره (1365 ش)
عملیات بزرگ کربلای 5 با رمز یا زهرا(س) از جبهه جنوب شلمچه و شرق بصره در منطقهای به وسعت 150 کیلومتر مربع، با هدف آزادسازی شلمچه، جزایر و مناطق شرق بصره، انهدام ماشین جنگی عراق، پاسخ دندانشکن به شرارتهای دشمن در بمباران مناطق مسکونی، در سه مرحله، از 19 دی سال 1365 با 22 لشکر از سه قرارگاه آغاز شد و تا 8 اسفند آن سال به مدت پنجاه روز به طول انجامید.
عملیات کربلای 5، در شرایطی انجام گرفت که رژیم صدام قصد داشت با تبلیغات گسترده در میان حامیانش، نسبت به قدرت مقاومت ارتش عراق در برابر تهاجمات برقآسای رزمندگان اسلام، امیدی کاذب ایجاد کند.
در این علمیات، قویترین پدافند دشمن که با کمک مستشاران خارجی ایجاد شده بود تا عمق 9 کیلومتری خاک عراق در هم شکسته شد و دشمن برای مقابله با تهاجم برقآسای رزمندگان اسلام، 140 تیپ را به این منطقه اعزام کرده بود که از این میان 81 تیپ و گردان به طور کامل و 34 تیپ دیگر به میزان 50 درصد آسیب دیدند.
در این عملیات ده درصد از نیروهای هوایی عراق منهدم و سنگینترین تلفات انسانی به ارتش دشمن وارد گردید.
نتایج عملیات بزرگ کربلای 5: تلفات نیروی انسانی دشمن: 2700 اسیر و 40 هزار نفر کشته و زخمی. سایر نتایج: به تصرف درآمدن 150 کیلومتر مربع از جمله پاسگاههای بوبیان، شلمچه، کوت سواری و خین و همچنین جزایر بوارین و امالطویل، کانال پرورش ماهی و چندین روستا در نتیجه استقرار نیروهای اسلام در 10 کیلومتری بصره. تجهیزات و امکانات: تانک و نفربر: 700 دستگاه انهدامی، 220 دستگاه اغتنامی، هواپیما: 80 فروند انهدامی، توپ صحرایی: 250 قبضه انهدامی، 85 قبضه اغتنامی و 400 دستگاه سایر ادوات جنگی، انهدامی، خودرو: 1500 دستگاه انهدامی، 500 دستگاه اغتنامی، وسایل مهندسی: 100 دستگاه اغتنامی، توپ ضدهوایی: 120 قبضه انهدامی، 100 قبضه اغتنامی.
عملیات کوچک ضربت ذوالفقار در میمک، به طور مشترک (1359ش)
عملیات آزادسازی میمک از افتخارات مردم ایلام بویژه ایل بزرگ خزل است که در اوایل جنگ تحمیلی صورت گرفت.
این عملیات در سطح کشور کمتر معرفی شده است و جا دارد نسبت به معرفی چگونگی و ابعاد این عملیات غرور آفرین جهت هموطنان عزیز و نسل جوان اقدامات بیشتری صورت گیرد.
نخستین عملیات غرور آفرین رزمندگان اسلام با بازپس گیری ارتفاعات میمک در سال 1359 توسط سلحشورمردان ایل خزل در ایلام انجام شد.
اولین عملیات پیروزمندانه رزمندگان پس از اشغال ارتفاعات استراتژیک میمک در جنوب ایلام توسط دشمن متجاوز، ایل غیور، شجاع و پایبند به اهداف عالیه امام (ره)، انقلاب و رهبری، به عنوان صف شکنان در یک عملیات تهاجمی این ارتفاعات را آزاد کردند.
حماسه بزرگ فتح میمک که در نوزدهم دی ماه 1359 در راستای دفاع از دستاوردهای انقلاب به وقوع پیوست، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است.
به استناد تاریخ و اعتراف صریح دشمن، عملیات آزادسازی میمک سرنوشت جنگ را تعیین و اولین روزنه پیروزی در جبهه ها را آشکار ساخت.
غیورمردان ایل خزل با کسب این پیروزی، پیروزی های بزرگ و بزرگتر را به رزمندگان اسلام نوید داده و طلسم شکست ناپذیری ارتش عراق را شکستند.
دلیرمردان ایلامی و سلحشورمردان ایل خزل با نیروی انسانی و تجهیزات به مراتب کمتر از دشمن اما با اراده ای پولادین و تنها با توکل بر خداوند، شجاعانه به دشمن یورش برده و این منطقه استراتژیک را آزاد کردند.
میمک شهری در غرب ایران که دلیر مردان زیادی رفتند تا این تکه از موطن ایران ایستاده بماند و یادگاری باشد از روزگار شجاعت و انسانیت.
منطقه میمک به دلیل بر خورداری از موقعیت با اهمیت نظامی، همواره مورد توجه عراقی ها بوده است. آنها از دیرباز با طرح ادعاهای واهی،حاکمیت بر منطقه میمک را خواستار بودند. در زمان رژیم طاغوت نیز این منطقه بارها شاهد درگیری های مرزی بین دو کشور ایران و عراق بوده است؛ دقیقاً به همین دلیل بود که این منطقه جزو اولین مناطقی قرار گرفت که مورد هجوم و اشغال نیروهای ارتش عراق واقع شد.
اولین طرح عملیاتی لشکر 81 زرهی در نهم آذر تهیه و آماده اجرا شد. در این طرح مسئولیت عملیات قسمت جنوبی منطقه لشکر 81 از سد «کنجان چم» در شمال مهران تا جنوب سومار، به تیپ یک زرهی لشکر واگذار شد که شامل منطقه اشغال شده «میمک» هم می شد.
در این منطقه نیروهای متجاوز عراق در ارتفاعات «میمک» و شمال آن تا سومار حدود پانزده کیلومتر در داخل خاک ایران پیشروی کرده و در سلسله ارتفاعات صعب العبور شمال و شرق دشت «لیک» متوقف شده بودند، اما در قسمت جنوبی منطقه قسمتی از ارتفاعات مرزی در حوالی پاسگاه های «کانی سخت»، «شور شیرین» در دست نیروهای ایرانی باقی مانده بود، در قسمت جنوبی نیز نیروهای عراقی، دشت مهران وارتفاعات غربی سد کنجان چم را اشغال کرده بودند.
با توجه به برآوردهایی که توسط فرماندهان صورت گرفت «میمک» به عنوان هدف اصلی تیپ یک لشکر 81 زرهی انتخاب شد. به این ترتیب مرحله طرح ریزی برای اجرای عملیات در منطقه غرب صالح آباد و شمال مهران در 22 آذر59 پایان یافت.
نیروهای تیپ، ضمن اجرای مأموریت پدافندی اقدامات آمادگی را برای اجرای عملیات آغاز کردند از جمله این اقدامات، سازماندهی اجرای تمرینات عملی در مناطق مشابه منطقه حمله بود. این تمرینات به صورت جدی، حدود یک ماه در حوالی آبادی «گنجوان» صورت گرفت تا این که زمان حمله برای ساعت شش و بیست دقیقه 19 دی 59 تعیین شد.
در تاریخ مقرر، عملیات ضربت ذوالفقار با کلمه رمز «یا الله» آغاز شد. در ساعت اولیه حمله، پیشروی نیروهای ایرانی خوب بود و شواهد نشان از غافلگیری دشمن می داد.