آغاز عملیات بزرگ والفجر مقدماتی در فکّه به فرماندهی سپاه (1361 ش)
عملیات والفجر مقدماتی با هدف دستیابی به شهر العماره عراق، از 18 بهمن سال 1361 آغاز شد و به مدت چهارماه به طول انجامید.
عملیات والفجر مقدماتی را باید جنگ موانع نامید. زیرا دشمن بعثی پس از دریافت ضربات متعدد در عملیات گذشته و وحشت از حملات گسترده ایران، به ایجاد بیش از پانزده نوع مانع در مقابل مواضع خود پرداخت.
دشمن در این منطقه نیز با اطلاع از موقعیت عملیات، نزدیک به یک سال برای مستحکم کردن منطقه، فعالیت نمود. با این حال، به رغم دژهای دفاعی بسیار سنگین دشمن، رزمندگان اسلام موفق شدند تعداد زیادی از جنگ افزارهای بعثیان را منهدم و چند پاسگاه عراقی و ایرانی را آزاد سازند.
این علمیات نشان داد که دشمن از عملیات گذشته رزمندگان، تجربهها کسب کرده و به تحکیم مواضع خود از راه ایجاد موانع مختلف پرداخته است.
نتایج عملیات بزرگ والفجر مقدماتی عبارت بودند از: 120 نفر اسیر، 4500 نفر کشته و زخمی؛ تامین بخشی از مرز جمهوری اسلامی ایران در شمال چزابه؛ و انهدام 80 دستگاه تانک و نفربر، 5 فروند هواپیما و 120 دستگاه خودرو.
نقش دانش آموزان در تحقق مفهوم اقتصاد مقاومتی بی بدیل است
فیروزکوه- تهران بزرگ- رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گفت: دانش آموزان با مصرف کالای ایرانی و تحصیل علم، می توانند سهم و نقش بسزایی در تحقق مقوله اقتصاد مقاومتی داشته باشند.
دکتر "خسرو عزیزی" صبح سه شنبه در همایش "اقتصاد مقاومتی" در جمع دانش آموزان دبیرستان "امیرکبیر" فیروزکوه، با تبریک فرا رسیدن سی و چهارمین بهار انقلاب اسلامی اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران انقلابی پردامنه، تاثیرگذار و منحصر بفرد در جهان بود.
وی گفت: این جریان عظیم ملی بر پایه نیروهای اعتقادی و ارزشی مردم بود که توانستند با دستان خالی قد علم کرده و به رهبری امام راحل، در مقابل توطئه های دژخیمان پهلوی بایستند.
دکتر عزیزی افزود: نگاهی به فیلم ها و اسناد بر جای مانده از دوران شکل گیری انقلاب، حاکی از سهم و نقش بسیار پررنگ دانش آموزان در به ثمر رسیدن آن دوشادوش سایر اقشار اجتماع است.
وی بطور نمونه با اشاره به کشور ژاپن که دانش آموزان را از همان اوان نوجوانی با مسؤولیت پذیری اجتماعی آشنا می سازند، تصریح کرد: این مهم یک سرمایه گذاری اجتماعی است که خود جزو پربازده ترین سرمایه گذاری ها است.
معاون اداری- مالی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه اذعان داشت: در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم با بمباران اتمی "هیروشیما" و "ناکازاکی" از سوی آمریکایی ها، دولتمردان و متفکران ژاپنی کار را از صفر (سرمایه گذاری بر روی دانش آموزان) آغاز کردند و این چنین است که امروز ژاپن به سومین اقتصاد برتر جهان تبدیل شد.
وی خاطرنشان کرد: بحمدالله به برکت انقلاب اسلامی، توجه به قشر تاثیرگذار دانش آموز بیشتر شد و قطعا نظام اسلامی در آینده از ثمرات و برکات آن بهره مند خواهد شد.
دکتر عزیزی با اشاره به مفهوم اقتصاد مقاومتی مدّنظر مقام معظم رهبری، ادامه داد: اقتصاد مقاومتی مفهومی ارزشی و به معنای مقاومت و ایستادگی در برابر موانع توسعه اقتصادی کشور است.
وی بیان داشت: موانع موجود خود به دو دسته داخلی (سودجویی و ندانم کاری برخی افراد در درون کشور) و خارجی (تحریم ها و فشارهای اقتصادی) تقسیم می شود که در شرایط کنونی جامعه، عمده موانع خارجی است.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه گفت: اقتصاد مقاومتی بر خلاف عرصه جنگ نظامی و سخت، حد و مرز نمی شناسد و آحاد جامعه درگیر جنگی تمام عیار و مجازی هستند که اگر فضا به دشمن دهند، وارد منازل آنان می شود.
وی افزود: استراتژی مصرف تولیدات داخلی بجای واردات کالاهای خارجی، اصل اصیل عمل به منویات رهبری در این زمینه است و دانش آموزان با تحصیل علم و باز کردن گره های توسعه جامعه می توانند سهمی بسزا در آن داشته باشند.
دکتر عزیزی تصریح کرد: دانش آموزان همچنین با مصرف کالاهای ایرانی می توانند ضمن تقویت تولید داخلی به افزایش اشتغال فرزندان این مرز و بوم کمک کنند.
وی اذعان کرد: دستیابی به خودکفایی و استقلال اقتصادی، بهترین راهکار برای مقابله با دول استکباری است که به هیچ عنوان و در هیچ زمان از تاریخ خیرخواه ما نبوده و نیستند.
رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه با اشاره به فرهنگ وابسته رژیم منحوس پهلوی و نبود خودباوری در افراد که امروز نیز در سطح جامعه دیده می شود، تصریح کرد: این امر یکی از مهمترین معضلات اقتصادی ایران است که بایستی این حصر توسط دانش آموزان امروز و آینده سازان فردای نظام شکسته شود.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد آحاد جامعه با سرلوحه قرار دادن مفهوم اقتصاد مقاومتی و عمل به این روش و منش پسندیده، ایران اسلامی را به جایگاه حقیقی آن در عرصه جهانی برسانند.
این گزارش حاکی است پیش از ظهر امروز نیز این همایش در مدرسه راهنمایی دخترانه "فاطمه زهرا(س)" فیروزکوه با سخنرانی دکتر عزیزی برگزار شد.
تشکیل تیپ 27 محمدرسول الله(ص) (1360ش)
تیپ 27 حضرت محمدرسول الله (ص) در هفدهم بهمن 1360 به فرماندهى حاج "احمد متوسلیان" به جرگه یگان هاى رزمى سپاه پیوست.
تیپ در همان اوایل تاسیس آماده شد تا در عملیات بزرگ فتح المبین نقشى کلیدى ایفا نماید.
این تیپ با 9 گردان ماموریت یافت تا با نفوذ در عمق مواضع دشمن،توپ خانه سنگین آن ها را در ارتفاعات على گره زد از کار بیندازد.
در این عملیات، تیپ 27 طى چهار مرحله توانست ضربات سنگینى را در مناطق تپه چشمه ،شاوریه ،بلتاى بالا و پایین به دشمن بعثى وارد نموده و مناطق وسیعى از سرزمین هاى اشغالى را آزاد کند.
عقبنشینی مفتضحانه نیروهای نظامی آمریکا از خلیج فارس در جریان جنگ تحمیلی (1366 ش) دولت ریگان به دنبال رسوایی ایران گیت، به منظور باز یافتن اعتبار خود در میان کشورهای عرب، با درخواست حکّام منطقه جهت اعزام نیرو به خلیج فارس به بهانه حفاظت از کشتیرانی آزاد موافقت نمود. این اقدام همچنین به خیال تحریک و تحت فشار قرار دادن ایران و منحرف ساختن تمرکز و توجه ایران بر ادامه جنگ تا پیروزی نهایی طرحریزی گردید. علی رغم مخالفتهای وسیع اغلب اعضای کنگره و سایر محافل سیاسی آمریکا با اقدام جنگطلبانه این کشور در خلیج فارس، دولت ریگان با سماجت و تلاشهای گسترده سیاسی - تبلیغاتی و برخورداری از حمایت و همکاری صهیونیستها و عواملشان در آمریکا، پس از مدتی توانست تا حدود زیادی منتقدان را خاموش سازد. رسانههای آمریکایی نیز تا مدتی اغلب، حملات به کشتیرانی منطقه را نادیده گرفته و بیشتر به موفقیت عملیات اسکورت آمریکا و عدم وقوع حمله علیه کشتیهای آمریکایی پرداختند. این رسانهها غالباً آن چه را که حملات قایقهای توپدار ایران به تانکرهای متعلق به عربستان و کویت و تانکرهایی که عازم این منطقه هستند میخوانند با آب و تاب خاص و با هدف معرفی ایران به عنوان یک نیروی تندرو و تهدیدکننده جریان آزاد کشتیرانی در خلیجفارس منعکس میکرد و به ندرت از حملات وسیع عراق علیه تانکرهای نفتی بینالمللی یاد میکردند. نیروهای نظامی آمریکا مانعی بر افزایش حملات به نفتکشها نشد به طوری که رسانههای آمریکا نیز به آن اعتراف کردند. در نهایت وحشت نیروهای آمریکا از حملات انتحاری ایرانیان و مخارج سنگین حضور آنان در خلیج فارس باعث عقب نشینی مفتضحانه آنها در این روز گردید.
راهپیمایی عظیم مردمی در حمایت از دولت موقت (1357 ش)
در پی اعلام تشکیل دولت موقت انقلابی، راهپیماییهای وسیعی از سوی میلیونها نفر از مردم مسلمان و انقلابی ایران برای پشتیبانی و تأیید این تصمیم حضرت امام در شهرهای مختلف برپا شد.
در این روز مردم مسلمان ایران با اجتماع در خیابانها، همه، یک صدا خواستار برکناری دولت سرسپرده بختیار شدند.
در این راهپیمایی، تمام طبقات از جمله روحانیان، اصناف، کارگران، دانشجویان و زنان مشارکت داشتند و شعارهایی در تأیید اقدام امام داده شد. در پایان، طی قطعنامهای به دولت غیرقانونی بختیار هشدار داده شد که هر چه زودتر از رودررویی ملت کنار بروند.
فرار "ژنرال هایزر" مستشار آمریکایی از ایران (1357 ش)
ژنرال هایزر فرستاده ویژه آمریکا، در چهاردهم دی ماه 1357 به منظور کمک به بقای رژیم پهلوی و اعلام حمایت آمریکا از فرماندهان ارتش شاه و زمینهسازی کودتا علیه انقلاب اسلامی به تهران آمده بود.
وی در سفرش به ایران، ارتش را به تحت کنترل گرفتن ایران تشویق نمود و از ارتش خواست تا از دولت بختیار حمایت کرده، نظم را مستقر کند.
هایزر معتقد بود که ارتش قدرت مهار تشنّجات را دارد اما در صورتی که نیروهای مذهبی طرفدار امام خمینی قصد سرنگونی دولت را داشتند او کودتا را به اجرا میگذاشت. اما ژنرال هایزر پس از یک ماه تلاش بیهوده و شکست در مأموریت خود به کشورش بازگشت.
ورود حضرت معصومه(س) به شهر مقدس قم (201 ق)
یک سال پس از سفر تبعید گونهی امام رضا(ع) به شهر مرو، حضرت معصومه، خواهر آن امام، به همراه عدهای از برادران خود برای دیدار برادر و تجدید عهد با امام زمان خویش راهی دیار غربت شد.
در مسیر راه به شهر ساوه رسیدند ولی در آنجا عدهای از مخالفان اهل بیت با مأموران حکومتی همراهی نموده و با همراهان حضرت به نبرد و جنگ پرداختند که عدهای از همراهان حضرت در این حادثه غمانگیز به شهادت رسیدند.
حضرت در حالی که از غم و حُزن این واقعه، بسیار مریض بود با احساس ناامنی در شهر ساوه فرمود: مرا به شهر قم ببرید، زیرا از پدرم شنیدم که فرمود، شهر قم، مرکز شیعیان ما میباشد. سپس به طرف قم حرکت نمود.
بزرگان قم وقتی از این خبر مسرت بخش مطلع شدند به استقبال آن حضرت شتافتند و حضرت معصومه(س) در حالی وارد شهر گردید که شور و احساسات مردم قم، پذیرای وجود شریف آن عزیز بود.
آن بزرگوار هفده روز در شهر ولایت و امامت به سر برد و سپس جان به جان آفرین تسلیم کرد.
انتخاب مهندس "مهدی بازرگان" به عنوان رییس دولت موقت انقلاب اسلامی (1357 ش)
مهمترین واقعه پس از ورود امام خمینی(ره) به ایران، انتخاب مهندس مهدی بازرگان به عنوان رییس دولت موقت بود.
در پی جلسه اعضای شورای انقلاب، به پیشنهاد اعضا و موافقت حضرت امام، مهندس مهدی بازرگان، رهبر ملیگرایان و نهضت آزادی، به ریاست دولت موقت انقلاب اسلامی انتخاب شد و مأمور تشکیل کابینه گردید.
امام در حکم انتصاب مهندس بازرگان، تصریح نمودند که اعضای دولت موقت بدون در نظر گرفتن وابستگی حزبی و بر اساس صلاحیت و کفایت و توانایی برای اداره امور انقلاب انتخاب شوند. ولی بازرگان برخلاف تأکید امام، همه وزرای کابینه را از میان لیبرالها و ملی گرایان برگزید و جملگی از اعضای نهضت آزادی ایران و جبهه ملی بودند.
سیاست هیات دولت موقت در طول نه ماه کار خود، در چندین مسأله از قبیل: تأکید بر کلمه جمهوری اسلامی، مجلس خبرگان قانون اساسی، پاکسازی عناصر فاسد و طاغوتی و جایگزینی افراد صالح و نیز برخورد با ضد انقلاب، سلطنتطلب و تجزیهطلبها و برخی موارد سیاست خارجی، با رهنمودهای حضرت امام خمینی منافات داشت. تا این که دولت موقت در پانزدهم آبان 1358، پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران، به صورت دستهجمعی استعفا دادند و زمینه برای انتخابات ریاست جمهوری مهیا گردید.
حضرت امام مدتها پس از استعفای بازرگان چندین بار در سخنرانیهای خود گفتند: انتخاب بازرگان اشتباه بود و من قلباً راضی به این امر نبودم.
اعتراف سازمان سیا بر ناکامی در پیشبینی مسائل انقلاب اسلامی ایران (1357ش)
در همین روز مسؤولان سازمان سیا اعتراف کردند: این سازمان در رابطه با پیشبینی مسائل ایران ناکام بوده است. چیزی که ما پیشبینی نمیکردیم این بود که یک پیرمرد 78 ساله پس از 14 سال تبعید، مردم ایران را به این شکل به هم پیوند بزند.
اعلان رسانه های گروهی آمریکا بر قطع حمایت از دولت بختیار (1357 ش)
در همین روز امام(ره) در مصاحبه ای با خبرنگاران داخلی و خارجی نظر خودشان را بیان کردند و فرمودند که من سلطنت شاه را قانونی نمی دانم.
در همین روز 35 هزار آمریکایی، خاک ایران را ترک کردند. رسانه های جمعی اعلام کردند دولت آمریکا تماس خود را با شاه قطع کرده است و حتی اردشیر زاهدی، سفیر او را که خود را به آمریکا نزدیک می دانست نپذیرفته اند. شاپور بختیار اعلام کرد که حاضر به همکاری با طرفداران امام خمینی است.
مخالفت بختیار با تشکیل دولت موقت انقلاب (1357 ش)
در حالی که پس از ورود امام به ایران، مبارزات مردم با رژیم شاه با سرعت بیشتری به هدف خود نزدیک میشد، شاپور بختیار، آخرین نخستوزیر این رژیم در مصاحبهای تلاش کرد تا مردم را آرام کند.
وی که با تظاهر به دموکراسی و آزادیخواهی میکوشید مردم را از ادامه انقلاب منصرف کند، در این مصاحبه اعلام کرد که به امام خمینی اجازه نمیدهد دولت موقت تشکیل دهد.
این در حالی بود که به خاطر تشدید تظاهرات و اعتصابهای مردم در شهرهای مختلف، تمرّد و فرار نظامیان از پادگانها و همچنین استعفای پیدرپی مقامات دولتی و نمایندگان مجلس، کنترل کشور عملاً از دست حکومت خارج شده بود.
در این روز همچنین امام خمینی(ره) پیامی مبنی بر ادامه مبارزات و اعتصابات تا پیروزی نهایی صادر کردند.
تشریح مواضع آینده نظام اسلامی توسط حضرت امام خمینی(ره) (1357 ش)
در حالی که جشن و سرور مردم به مناسبت ورود حضرت امام خمینی(ره) به ایران، همچنان در سراسر کشور ادامه داشت، آن حضرت در یک مصاحبه مطبوعاتی که نزدیک به 300 خبرنگار ایرانی و خارجی از کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا، اروپا و کشورهای عربی و آسیا حضور داشتند، به تشریح مواضع آینده نظام اسلامی ایران پرداختند و اعلام کردند که به زودی دولت موقت انقلاب را تشکیل خواهند داد.
ایشان اظهار داشتند که دولت موقت موظف است مقدمات همهپرسی را فراهم کند تا پس از تدوین قانون اساسی، آن را به همهپرسی بگذارد.
امام خمینی همچنین به دولت بختیار، نخستوزیر دست نشانده شاه، هشدار دادند که در صورت ادامه سرکوب مردم، ایشان حکم جهاد خواهند داد.
امام همچنین از ارتش خواست تا به مردم بپیوندند. از طرف دیگر اعلام شد که تا آن زمان، 35 هزار آمریکایی، خاک ایران را ترک کردهاند و دههزار نفر دیگر نیز به زودی از ایران خارج میشوند.
زادروز استاد شهید آیت الله مطهری (1298 شمسی)
استاد شهید، آیتالله العظمی مرتضی مطهری در تاریخ سیزدهم بهمنماه سال 1298 هجری شمسی در شهر فریمان قدم به عرصه حیات گذارد.
معظمله پس از تحصیل مقدمات، راهی حوزه علمیه قم شد و از محضر بزرگانی همچون آیتالله العظمی بروجردی، علامه طباطبایی و حضرت امام خمینی (ره) بهره برد و در همه این سالها ضمن تحصیل علوم مختلف، به تزکیه و تهذیب نفس پرداخت چنانکه به روشنبینی و هوش و ذکاوت و دقت علمی کمنظیری دست یافت.
با شروع نهضت اسلامی ایران از سالهای 1341ش و 1342ش، شهید مطهری نیز فعالانه وارد صفوف نهضت شد و اوج فعالیتهایش در 15 خرداد 1342ش بود که توسط ساواک دستگیر و زندانی شد و پس از آزادی نیز تمام هم و غم خود را مصروف تشکل نیروهای مبارز و مسلمان و حفظ نهضت از آسیبها و انحرافات کرد.
در این سالها، استاد به تبیین فرهنگ اسلامی در جامعه پرداخت و در پایگاههای مختلف مخصوصاً حسینیه ارشاد، مسجد جاوید، مسجد الجواد و... به آگاهی بخشیدن به نسل جوان و دیگر اقشار جامعه ایران پرداخت تا اینکه در سال 1351ش توسط ساواک دستگیر و ممنوع المنبر شد.
با اینهمه استاد فعالیتهای خود را ادامه داد و رابط اصلی امام امت (ره) در کشور با مردم و گروههای مختلف و هدایتکننده خط فکری نهضت بهشمار میرفت و در آستانه انقلاب نیز نقش بسیار مهمی را در شورای انقلاب و... در راستای پیروزی نهایی انقلاب اسلامی ایفا نمود.
سرانجام، این مبارز خستگیناپذیر و دانشمند و فقیه عالیمقام بهوسیله جنایتکاران جاهل گروهک فرقان در شب دوازدهم اردیبهشت 1358ش به شهادت رسید.
شهید مطهری دارای خصوصیات منحصر به فردی بود که مهمترین آنها جامعیت معظمله بود، بهطوریکه در همه صحنههای عملی و نظری حضور فعال داشت.
از استاد شهید آثار گرانقدری در زمینههای مختلف بهجای مانده که همواره تبیینکننده اسلام ناب محمدی (ص) و دارای دقت، ظرافت، روشنبینی و جامعیت کمنظیری بوده و هست.