بمباران کوهدشت، سقز، پل دختر و مهاباد توسط هواپیماهای عراق (1362ش)
همزمان با پیروزیهای رزمندگان اسلام در عملیات غرورآفرین خیبر و شکست ارتش عراق در منطقه جزایر مجنون، رژیم بعثی عراق مبادرت به موشکباران و بمباران مناطق مسکونی شهرهای مختلف ایران نمود.
در این میان شهرهای خرم آباد و بروجرد هدف اصابت چهار موشک قرار گرفت و شهرهای کوهدشت، سقّز، پل دختر و مهاباد نیز توسط هواپیماهای عراقی بمباران شد.
در اثر این بمباران وحشیانه این شهرها، حدود 50 نفر از هموطنان به شهادت رسیده و بیش از 400 نفر دیگر زخمی شدند.
آغاز عملیات متوسط والفجر 9 در استان سلیمانیه توسط سپاه (1364 ش)
در حالی که عملیات بزرگ و پیروزمند والفجر 8 در شبه جزیره فاو ادامه داشت، عملیات والفجر 9 در تاریخ پنجم اسفندماه 1364 ش با رمز یااللَّه در جبهه شمالی چوارتا در منطقهای به وسعت 200 کیلومتر مربع در استان سلیمانیه عراق آغاز شد و تا نهم اسفند به طول انجامید.
هدف این عملیات آزادسازی ارتفاعات مهم این منطقه و پراکنده کردن نیروهای عراقی از جبهههای جنوبی بود. نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سرمای شدید ارتفاعات منطقه، این عملیات دشوار نظامی را با موفقیت به انجام رساندند.
نتایج عملیات متوسط والفجر 9 : تلفات نیروی انسانی دشمن: 250 نفر اسیر و 2500 نفر کشته و زخمی، سایر نتایج: انهدام نیروی دشمن و تصرف بخشی از خاک دشمن و ارتفاعات مهم منطقه. جمهوری اسلامی ایران با اجرای عملیات والفجر 9، علاوه بر آزادسازی ارتفاعات مهم منطقه و تجزیه و پراکنده کردن نیروهای عراقی، آمادگی خود را برای ادامه مقاومت در برابر دشمن متجاوز به تمام دنیا اعلام نمود و قدرت خود را بار دیگر تثبیت کرد.
عملیات کوچک ظفر 6 در استان کرکوک عراق توسط سپاه (1366 ش)
عملیات ظفر 6 ، در 5 اسفند 1366 در استان کرکوک عراق، با هدف آزادسازی ارتفاعات منطقه، در سه محور انجام گرفت. قوای اسلام در این عملیات با تسلط بر جادههای منطقه، ضمن عکس العمل به موقع و شایسته در برابر پاتک دشمن، شکست سنگینی را به مزدوران بعثی تحمیل کردند.
در این عملیات علاوه بر آزادسازی برخی ارتفاعات منطقه و انهدام پایگاههای دشمن، تعدادی ادوات زرهی دشمن منهدم شده، تعداد دیگری به غنیمت سپاه اسلام درآمد.
شهادت شهید محمدرضا کارور (1362شمسی)
شهید محمدرضا کارور در اسفندماه 1336شمسی در روستای درده از توابع فیروزکوه چشم به جهان هستی گشود. در کودکی در کارگاه نجاری پدر به فراگرفتن این حرفه مشغول شد. از آنجا که روستای زادگاهش فاقد امکانات تحصیلی و آموزشی بود، بهاتفاق خانواده به شهر ورامین عزیمت کرد.
او ایام خود را با کار و تحصیل سپری میکرد، اما از اوضاع اجتماعی پیرامون خود نیز غافل نبود. پس از مدتی محمدرضا بهتنهایی به شهر ری هجرت کرد. در آنجا روزها کار میکرد و شبها در پی دستیابی به اعلامیههای روشنگر حضرت امام خمینی (ره) و تکثیر و پخش آنها تا صبح بیدار میماند.
هنگامی که به سن سربازی رسید، عهد بست که به هیچ قیمتی حتی برای یک ساعت به رژیم طاغوت خدمت نکند. بههمین دلیل مجبور به فرار از خانه و کاشانه شد. جرم او علاوه بر فرار از خدمت سربازی، مبارزات سیاسی هم بود. محمدرضا در اغلب صحنههای سرنوشتسازی که سال 1357ش در تهران رخ میداد، حضوری فعال داشت و در عین حال با ادامه تحصیل، موفق به اخذ دیپلم ریاضی شد.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و بهدنبال شروع جنگ تحمیلی، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در جبهه مسؤولیتهای متعددی را عهدهدار شد. از جمله: فرماندهی گردان مقداد، مسؤولیت طرح و برنامه تیپ 27 حضرت محمد رسولالله (ص). عزیمت به لبنان بههمراه شهید همت و حاج احمد متوسلیان و فرماندهی گردان مالک نیز از دیگر فعالیتهای او بود.
سرانجام، محمدرضا کارور پس از رشادتها و حماسهآفرینیهای بسیار در تاریخ چهارم اسفندماه سال 1362 هجری شمسی در سن 26 سالگی، طی عملیات خیبر به شهادت رسید و پیکر پاکش هنوز میهمان جزیره مجنون است.
وفات کریمه ی اهل بیت، حضرت فاطمه ی معصومه(س) در قم (201 ق)
حضرت فاطمهی معصومه(س)، خواهر گرامی امام رضا(ع) در سال 173 قمری در مدینه به دنیا آمد. ایشان بانویى سخنور، معلمی توانا و در زهد و تقوا برجسته بود.
حضرت معصومه(س) یک سال پس از ورود برادرش به خراسان به قصد دیدار وی از مدینه به سمت خراسان حرکت کرد، اما پس از حوادثی که در شهر ساوه برای آن حضرت پیش آمد، بیمار شد.
چون حضرت معصومه در شرافت و فضیلت شهر قم احادیثی را از پدران خود شنیده بود، عزم این شهر کرد و پس از 17 روز توقف در قم، به ملکوت اعلی پیوست.
آن حضرت در قم مدفون است و آرامگاه با شکوه دختر امام موسی کاظم(ع) در قم، محفل و زیارتگاه مردم ودانشمندان با فضیلت است. همچنین حوزهی مهم علمی و دینی قم در کنار حرم ایشان شکل گرفته است.
آغاز عملیات بزرگ خیبر در منطقه هورالهویزه و شمال بصره (1362 ش)
عملیات بزرگ خیبر با رمز "یا رسولاللَّه" در جبهه جنوب، هورالهویزه و شمال بصره در وسعت تقریبی 200 کیلومتر مربع با هدف تصرف و تامین جزایر مجنون و بخشی از هورالهویزه از سوم اسفند 62 آغاز شد و تا بیست و دوم اسفند به طول انجامید.
در این عملیات، رزمندگان اسلام در ابتدا با ورود به جزایر مجنون، از اصل غافلگیری و سرعت بهره گرفته و تعدادی از یگانهای مستقر در جزیره را به هلاکت رساندند. در ادامه با فشار بیامان سپاه توحید، دشمن بعثی کیلومترها به عقب رانده شد و نیروهای اسلام با یک حرکت حماسی و باور نکردنی برای دشمن، رودخانه دجله را پشت سر گذاشتند.
در روزهای بعد، رزمندگان اسلام در حالی که دشمن به شدت از گلوله شیمیایی استفاده میکرد، با وارد ساختن ضربات سنگین، موفق به پیشروی شده و بعثیان را به عقب راندند.
با گذشت دو هفته از شروع عملیات، رزمندگان اسلام موفق شدند تا موقعیت مناطق آزاد شده، از جمله جزایر مجنون را تثبیت کنند و ابتکار عمل را به دست گیرند. این عملیات سرانجام پس از 19 روز نبرد سنگین با نتایج زیر پایان یافت:
تلفات نیروی انسانی دشمن: 1140 نفر اسیر و 15000 نفر کشته و زخمی؛ سایر نتایج: به تصرف درآمدن منطقهای به وسعت بیش از 1180 کیلومتر مربع، از جمله جزایر مجنون؛ تجهیزات و امکانات: تانک و نفربر: 330 دستگاه انهدامی، 42 دستگاه اغتنامی، هواپیما: 6 فروند انهدامی، دستگاه مهندسی: 60 دستگاه اغتنامی، خودرو: 200 دستگاه انهدامی.
عملیات بزرگ خیبر با دستاوردهای ارزشمند، از جمله عملیاتهای موفق رزمندگان اسلام محسوب میشود، به نحوی که عراق را مجبور به استفاده گسترده از سلاحهای ممنوعه شیمیایی کرد. با تصرف جزیره مجنون، یکی از حوزههای مهم نفتی در اختیار رزمندگان اسلام قرار گرفت و دشمن را در باز پسگیری آن ناکام گذاشت.
روز تجلیل از اسرا و مفقودین
پایداری و بردباری، دو ویژگی مهم ایثارگران و به ویژه آزادگان بود.
یکی از آزادگان سرافراز در این زمینه می گوید: "در یکی از شب ها که مشغول نوشتن حدیثی از پیامبر اکرم(ص) بودم، ناگهان نگهبانی عراقی به آسایشگاه ما آمد. با دیدن من کنجکاو شد و به سویم آمد و پرسید چه می نویسی؟ جواب ندادم. خودش کاغذ را گرفت.
نوشته شده بود پیامبر خدا (ص) فرمود: "بدترین مردم کسی است که مردم از ترس او را احترام کنند". با حالت غضبناک مرا نگاه کرد و بعد سیلی محکمی به صورتم نواخت و سوزنی را در زبانم فرو کرد. در حالی که از شدت درد به خود می پیچیدم، در این فکر بودم که این جنایتکاران می توانند شقاوت و بی رحمی را تا حد ممکن برسانند، ولی آنها نمی دانستند که ما زمزمه با دوست بودن را از خود جدا نمی کنیم و صبر و پایداری را پیشه خود قرار می دهیم تا پیروز و سربلند از این آزمایش بیرون بیاییم".
عملیات کوچک والفجر 6 در جنوب دهلران توسط سپاه (1362 ش)
عملیات والفجر 6 در دوم اسفند1362 با رمز مقدس یا زهرا در منطقه عملیاتی چزّابه با هدف انهدام نیروهای دشمن و گمراه کردن آنها از عملیات آتی، انجام گرفت.
قوای اسلام با عبور از رودخانه چیلات و دهلران، دو ارتفاع مهم مشرف به مناطق مسکونی عراق را آزاد کرده و بزرگراه العماره - بغداد را در تیررس خود گرفتند.
در اینحال، دشمنبعثی برای باز پسگیری مناطق از کفداده، اقدام به پاتک نمود که با چند ضد پاتک از سوی قوایاسلام مواجهگردید و در اقدام خود ناکامماند.
در این عملیات، دشمن با بهجای گذاشتن صدها کشتهوزخمی مجبور به عقبنشینی گردید.
عملیات والفجر 6، در نهایت با شروع عملیات خیبر در 3اسفند1362، پایان پذیرفت.
ولادت باسعادت حضرت امام حسن عسکری(ع) در سامرا(232 ق)
دوران امامت امام حسن عسکری(ع) دورانی حساس و متفاوت بود. امام از جوانی تحت نظر خلفای جورِ عباسی قرار داشت تا جایى که از 15 سالگی و در زمان حیات پدر بزرگوار خویش نیز به زندان برده شد.
آن امام همام، به مقتضای زمان، رسالت خویش را به انجام میرساند و کار امامت را به پیش میبرد. همچنین وظیفهی سنگینِ آماده ساختن شیعیان برای امامت و غیبت امام زمان، نیز بر عهده آن حضرت بود.
یکی از مهمترین کارهای امام حسن عسکری، همانند پدر و اجداد طاهرینش، تربیت شاگرد و حفظ فقه تشیّع و اندیشهی ناب اسلام در برابر دشمنان و مخالفان بود تا آن جا که بیش از 260 نفر را از شاگردان آن امام نام بردهاند.
امام حسن عسکری(ع) در کنار کارهای علمی، مجموعهای از تفسیر، روایات، معارف اسلامی و عقاید را نیز تألیف نمود که تفسیر و مواعظ قصار از آن جملهاند.
روز روحانیت و دفاع مقدس
در اول اسفند 1364، حجت الاسلام محلاتی نماینده امام در سپاه، به همراه 8 تن از نمایندگان مجلس و مسؤولین دیگر عازم جبهههای جنگ بودند که هواپیمای حامل آنها مورد حمله دو فروند جنگنده عراقی قرار گرفت و در نزدیکی اهواز سقوط کرد و کلیه سرنشینان آن که نزدیک به 50 نفر بودند به شهادت رسیدند.
از آنجا که این گروه عازم جبهههای نبرد حق علیه باطل بودند و در جمع آنان، تعداد زیادی از علما و روحانیان مبارز به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، این روز به روز روحانیت و دفاع مقدس نامگذاری گردید تا همه ساله از مجاهدت این پاسداران اسلام و انقلاب، قدردانی شود.
قیام مردم مسلمان تبریز به مناسبت چهلمین روز شهدای 19 دی قم (1356ش)
مردم مسلمان تبریز به منظور بزرگداشت یاد شهدای 19 دی ماه مردم قم، به دعوت آیتاللَّه قاضی طباطبایی و دیگر علمای تبریز، در یکی از مساجد بزرگ شهر اجتماع کردند.
اجتماع مردم بر اثر رفتار خشونتبار مأموران رژیم شاه به شورشی عمومی در سراسر شهر تبدیل شد. پس از آن، هنگامی که قیام بزرگ مردم مسلمان تبریز به اوج خود رسیده بود، نیروهای نظامی، با تانکها و نفربرهای نظامی به مردم بیدفاع یورش برده و به سرکوب و کشتار مردم پرداختند.
تبریز در این روز به صورت شهر جنگ زده درآمد. خیابانها از خون جوانان، بازاریان، دانشجویان و مردان و زنان رنگین شد و بدین ترتیب، پس از فاجعه خونین نوزدهم دی ماهِ قم، جنایت دیگری بر جنایات رژیم پهلوی افزوده شد.