در یوم الله 22 بهمن؛ غریو استکبارستیزی در فیروزکوه طنین انداز شد
فیروزکوه- تهران بزرگ- همگام با سراسر ایران عزیز اسلامی و در کنگره باشکوه جشن انقلاب، غریو استبدادستیزی و نفی استکبار در فیروزکوه طنین انداز شد.
در این تجمع عظیم و باشکوه مردمی که از ساعت 10 صبح یکشنبه حد فاصل میدان "امام خمینی(ره)" تا آستان مقدس "امام زاده اسماعیل(ع)" فیروزکوه برگزار شد، اقشار مختلف مردم از زن، مرد، پیر، جوان، کودک، دانش آموز، دانشجو، کسبه، کارمند و . . . همصدا با سر دادن شعارهای "الله اکبر"، "مرگ بر آمریکا"، "مرگ بر اسرائیل"، "مرگ بر انگلیس"، "خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست" و . . . مراتب تعهد و وفاداری خود را به رهبر فرزانه، نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان های بلند امام راحل و انقلاب نشان دادند.
اساتید، دانشجویان و پرسنل دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه نیز همگام و همصدا با راهپیمایان در صفوف بهم فشرده راهپیمایان و این حماسه باشکوه در روز خدایی 22 بهمن حضور یافتند تا در میلاد سترگ انقلاب عزیزشان، درخشان تر باشند.
رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در جمع راهپیمایان اظهار کرد: انقلاب اسلامی میراث ماندگار و برگ زرینی در تاریخ معاصر ایران است.
دکتر "خسرو عزیزی" تصریح کرد: مردمی بودن و حضور آحاد مردم از اقشار مختلف در به ثمر رسیدن انقلاب، یکی از خصیصه ها و ویژگی های مهمی است که آن را از سایر انقلاب های جهان متمایز می سازد.
وی افزود: یکی از علل دوام و بقای نظام اسلامی، نقش حضور مردم است که در عرصه های گوناگون و ایام مختلف سال به صورت خودجوش به منصه ظهور می رسد.
معاون اداری- مالی واحد فیروزکوه خاطرنشان کرد: به روایت تاریخ هر کجا که مردم مشارکت در تصمیم گیری های جامعه نداشته اند، زمینه برای حضور استبداد و استکبار فراهم شده و لذا همه ما با حضور حداکثری خود باید ضمن تحقق اراده ملی در مدیریت اجتماع، دست رد بر سینه دشمنان زده و آنان را در رسیدن به مطامع شومشان دلسرد نماییم.
این راهپیمایی باشکوه که با اضافه شدن مردم کوچه و خیابان ها به مسیر اصلی هر لحظه پر جمعیت تر می شد، با حضور شناسنامه دار ادارات، فرهنگیان، دانش آموزان، دانشجویان، کسبه، اصناف، ورزشکاران، بسیجیان، و . . . با پلاکاردها و شعارهای مخصوص این ایام و همراهی پرسنل خدوم نیروی انتظامی، هلال احمر و اورژانس با نظم و انضباط خاصی در محل آستان مقدس امام زاده اسماعیل(ع) ادامه یافت و در پایان، با قرائت بیانیه و به آتش کشیدن پرچم های آمریکا و اسرائیل پایان پذیرفت.
حرکت نمادین 22 دوچرخه سوار در پیشاپیش راهپیمایان، همراه داشتن 313 بادکنک برای رهاسازی در پایان مسیر، به نمایش درآمدن نقاشی ها و آدمک های برتر طراحی شده توسط دانش آموزان و اجرای همگانی سرود "همسرایان فجر" توسط دانش آموزان، از جمله حاشیه های دیدنی این راهپیمایی بود.
پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و سقوط رژیم 2500 ساله شاهنشاهی (1357ش)
از هفدهم تا 22 بهمن 57، ایران یکی از دورانهای استثنایی تاریخ سیاسی جهان را گذرانید.
در این ایام، دو دولت در یک مرکز و بدون هیچ گونه مرزبندی مواجه بودند. دولتی که پشتوانه و عامل مشروعیت خود را از دست داده و از قدرت نظامی محروم گشته و با انقلابی عظیم روبرو بود و دولتی دیگر متکی به رهبری انقلاب تودههای میلیونی مردم که به جای قدرت نظامی، تنها به ارتش مردم وابستگی داشت.
با وسعت یافتن دامنههای انقلاب، قرار بر این شد که سران ارتش رژیم پهلوی، دست به کودتا زده و با به دست گرفتن قدرت، انقلاب مردمی را سرکوب سازند. از این رو از ساعت چهار بعدازظهر روز 21 بهمن 57، حکومت نظامی اعلام شد. پس از اعلان حکومت نظامی، حضرت امام خمینی(ره) اعلام کرد که مردم به حکومت نظامی اعتنایی نکنند. مردم نیز همچنان به یورش خود به مراکز دولتی و نظامی و انتظامی ادامه دادند و تقریباً تمام این مراکز با اندک درگیری و مقاومت، تسخیر شد و به دست مردم افتاد.
این درگیریها در روز بعد نیز به شدت ادامه یافت و در این روز هزاران زن و مرد و پیر و جوان، هریک به اندازه توان خود برای سرنگونی نهایی رژیم ظلم و جور، کوشش کردند. آنها با سنگربندی در خیابانها، سینه سپرکردن در برابر تانکها و با فداکاری و جانفشانی، انقلاب را به پیروزی رساندند.
نه فقط در تهران، بلکه در تمامی شهرهای ایران، درگیری مردم با بقایای رژیم شاه جریان داشت. هنگامی که خبر حرکت نیروهای نظامی از شهرهای مختلف ایران به سمت تهران برای سرکوب قیام مردم پخش شد، مردم شهرهای مسیر به درگیری با نیروهای نظامی پرداختند و با بستن راه، مانع حرکت آنها به سمت تهران شدند. برخی از فرماندهان رده بالای ارتش در این درگیریها به دست مردم کشته شدند تا سرانجام، ارتش، بیطرفی خود را اعلام کرد.
سرانجام روز سرنوشت فرارسید و در 22 بهمن 1357، نظام پوسیده ستمشاهی فروریخت و ریشههای فاسد دودمان سیاه پهلوی از این کشور اسلامی، کنده شد. مبارزه 15 ساله ملت مسلمان ایران به رهبری امام خمینی(ره) به ثمر رسید و با سرنگونی نظام 2500 شاهنشاهی، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران پیروز گردید.
عملیات کوچک فتح 4 توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (1365ش)
مرحله نخست عملیات پارتیزانی فتح 4 در بامداد بیست و دوم بهمن 1365 با رمز مبارک "یااللَّه" آغاز شد. در این عملیات نیروهای ویژه سپاه پاسداران به همراه تعدادی از کردهای مخالف رژیم بعث، پس از دهها کیلومتر پیادهروی و عبور از کوهستانهای صعبالعبور، خود را به منطقه عملیاتی اربیل عراق رسانده و تاسیسات اقتصادی و نظامی عراق را در این منطقه کوبیدند.
رزمندگان اسلام در ادامه این عملیات علاوه بر انهدام تاسیسات چند شهر اطراف و یک گردان دشمن، موفق شدند خود را به پادگان رواندوز رسانده و آن را با تمام امکانات موجودش به آتش بکشند.
در مرحله دوم عملیات فتح 4، نیروهای اسلام پس از عبور از کوهستانهای مرتفع در عمق 70 کیلومتری خاک عراق، با شلیک بی امان موشکهای آرپیجی، تعداد زیادی از تانکها و نفربرهای دشمن را به آتش کشیدند.
در نهایت، این عملیات با انهدام چندین واحد نظامی، اقتصادی، دولتی، امنیتی و موتوری دشمن و کشته و زخمی شدن بیش از 1100 نفر از نیروهای بعث پایان یافت.
عملیات تحریرالقدس، در منطقه دربندیخان توسط سپاه (1362ش)
عملیات تحریرالقدس در 21 بهمن ماه 1362 با رمز "لبیک یا خمینی" در جنوب غربی مریوان و مناطق کوهستانی دربندیخان عراق و به منظور انهدام ماشین جنگی ارتش عراق، پاسخ قاطع به حملات موشکی دشمن به شهر مظلوم و بیدفاع دزفول، گمراه کردن عراقیها از عملیات خیبر و آزادسازی ارتفاعات مهم منطقه شاخ شمیران به اجرا درآمد.
نبرد تحریرُالقدس در حالی انجام شد که دشمن، جنگ شهرها را شدت بخشیده بود. این نبرد برای نخستین بار به عنوان عملیات مقابله به مثل از سوی جمهوری اسلامی ایران، جواب کوبندهای تلقی شد که با انجام آن، اوضاع جدیدی بر مناطق علمیاتی، حاکم گردید.
در این عملیات علاوه بر تسلط رزمندگان اسلام به ارتفاعات منطقه، حدود 110 کیلومترمربع از خاک عراق به تصرف ایران درآمد و مقادیر زیادی سلاح سبک و وسایل مخابراتی به غنیمت سپاه اسلام افتاد.
خنثی شدن توطئه کودتای بزرگ نظامیان شاهنشاهی علیه انقلاب اسلامی (1357 ش)
در ساعات پایانی عمر حکومت پهلوی، سپهبد رحیمی فرماندار نظامی تهران، طی دستورالعملی به یگانهای تابعه خود، از آنها خواست تا کلیه رهبران نهضت اسلامی را دستگیر و با هواپیما به یکی از جزایر منتقل نمایند.
به همراه این دستورالعمل، اسامی 300 الی 400 نفر که باید بازداشت یا ترور شوند آمده بود که نام حضرت امام خمینی، آیتاللَّه طالقانی و مهندس مهدی بازرگان در رأس آن به چشم میخورد.
همچنین تصرف برخی پادگانهای مستقر در تهران نیز در این دستورالعمل عنوان گردید. اما سنگربندی خیابانها توسط مردم انقلابی، حرکت تانکها را ناممکن ساخت و این کودتا با شکست مواجه گردید.
بعدها فاش شد که در این توطئه، سران ارتش شاه با همکاری بختیار، قصد داشتند تهران را به توپ ببندند و چهار میلیون نفر را قتل عام نمایند.
تصویب لایحه انحلال ساواک و محاکمه وزیران توسط مجلس شورای ملی (1357 ش)
در واپسین روزهای عمر رژیم پهلوی، بختیار آخرین تلاشهای خود را برای بقای رژیم و دولت غیرقانونی خود انجام داد و در 4 بهمن 57 با ارایه لایحههایی به مجلس سنا برای انحلال سازمان امنیتی مخوف شاه به نام ساواک و محاکمه وزیران غارتگر بیتالمال، تلویحاً به وجود حکومت ترس و وحشت و فساد گسترده در رژیم شاه، اعتراف کرد.
هدف بختیار از طرح و ارایه این لایحه، کاستن از خشم مردم نسبت به رژیم در این زمان و عوامفریبی بود که ناکام ماند. این لایحه سرانجام در 21 بهمن به تصویب رسید و به عمر سیاه ساواک در ساعات پایانی حیات رژیم پهلوی پایان داد.
این سازمان مخوف در طول حدود 22 سال فعالیت خود، هزاران زندانی سیاسی را تحت شکنجههای وحشتناک قرار داد و دهها هزار نفر را روانه بازداشتگاهها و تبعیدگاهها نمود.
ساواک به عنوان بازوی امنیتی رژیم پهلوی، نقش مهمی در گسترش جوّ اختناق حاکم بر جامعه داشت و کوچکترین حرکت ضد رژیم را سرکوب میکرد.
شکسته شدن حکومت نظامی به فرمان امام خمینی توسط مردم انقلابی ایران (1357ش)
در آخرین ساعات عمر رژیم پهلوی ژنرالهای رژیم شاه برای به کنترل درآوردن اوضاع، تصمیم گرفتند تا مدت حکومت نظامی را در تهران افزایش دهند.
آنان با این اقدام قصد داشتند ضمن جلوگیری از اجتماع مردم، در صورت امکان، حضرت امام خمینی و جمعی از افراد مؤثر در انقلاب را دستگیر نمایند و یا به قتل برسانند. اما رهبر کبیر انقلاب اسلامی، با تیزبینی و موقعشناسی از مردم خواستند که مقررات حکومت نظامی را نادیده بگیرند.
مردم انقلابی نیز با آگاه شدن از فرمان حضرت امام به خیابانها ریختند و دامنه درگیریها گستردهتر شد و به سایر مراکز نظامی رژیم پوسیده شاه در تهران و دیگر شهرها تعمیم یافت.
این در حالی بود که اغلب نظامیان نیز حاضر به رودررویی با مردم نبودند و بسیاری از آنها به انقلاب پیوستند.
آغاز عملیات بزرگ والفجر 8 در فاو (1364 ش)
عملیات بزرگ والفجر 8 با رمز "یا زهرا(س)" در جبهه جنوب در منطقه فاو و در وسعت 800 کیلومتر مربع از بیستم بهمن ماه 1364 آغاز شد.
در این عملیات هزاران تن از نیروهای ایرانی از رودخانه خروشان اروندرود گذشتند و در اولین روز عملیات، شهر مهم فاو را در جنوب شرقی عراق فتح کردند.
این عملیات به قدری غیرمنتظره و از لحاظ نظامی پیچیده و موفقیتآمیز بود که باعث اعجاب کارشناسان نظامی و سیاسی جهان و غافلگیری رژیم عراق شد.
این عملیات با هدف فشار بر رژیم صدام برای پایان دادن به اشغال خاک ایران و تن دادن به جبران خسارتهای وارد شده بر ایران انجام شد و برتری نظامی ایران بر عراق را در دفع تجاوز نظامی این کشور ثابت کرد.
نتایج این عملیات عبارتند از: تلفات نیروی انسانی دشمن 3000 نفر اسیر، قریب به 50/000 نفر کشته و زخمی؛ سایر نتایج: آزادسازی حدود 800 کیلومتر مربع و تصرف شهر و تأسیسات نفتی فاو و کارخانه نمک؛ تجهیزات و امکانات: تانک و نفربر: 600 دستگاه انهدامی، 120 دستگاه اغتنامی، هواپیما: 45 فروند انهدامی، هلیکوپتر: 10 فروند انهدامی، خودرو: 500 دستگاه انهدامی، 250 دستگاه اغتنامی، توپ: 150 قبضه انهدامی، 20 قبضه اغتنامی و دستگاه مهندسی: 34 دستگاه اغتنامی.
نبرد سرنوشت ساز فاو، به عنوان برجستهترین و پیچیدهترین عملیات جنگی جمهوری اسلامی ایران، سرانجام پس از 75 شبانه روز درگیری، که در طول جنگ بیسابقه بود، با پیروزی کامل رزمندگان اسلام پایان یافت.
از نظر سیاسی، تبعات ناشی از فتح فاو به منزله تغییر در ماهیت سیاسی جنگ بود، به این معنا که اتخاذ استراتژی دفاع متحرک از سوی عراق، پس از فتح خرمشهر، با این هدف بود که جنگ در روند فرسایشی، سرانجام منتهی به پذیرش صلح از سوی ایران شود. اما فتح فاو و ارتقای موقعیت سیاسی و نظامی ایران در شمال خلیج فارس عملاً منجر به پیدایش شرایط جدیدی شد که هیچ گونه مطابقتی با مشخصههای جنگ فرسایشی نداشت.
حمله گارد شاهنشاهی به هُمافران نیروی هوایی در پی بیعت هُمافران با حضرت امام (1357ش)
در پی اعلام همبستگی گروهی از همافران و پرسنل نیروی هوایی با انقلاب اسلامی ایران و بیعت با حضرت امام، مزدوران گارد شاهنشاهی در شامگاه 20 بهمن به یکی از پادگانهای نیروی هوایی در تهران حملهور شدند.
به محض انتشار این خبر، مردم مسلمان از همه نقاط تهران برای یاری رساندن به پرسنل نیروی هوایی که در حال مقاومت بودند، به طرف پادگان نیروی هوایی شتافتند.
مردم انقلابی که سلاحهای ابتدایی و ناچیزی در اختیار داشتند با رشادتهای خود، حمله مزدوران رژیم شاه را با شکست مواجه کردند و به این ترتیب، مرحله نهایی مبارزه مردم برای براندازی رژیم شاهنشاهی در ایران آغاز شد.
اعلام همبستگی همافران با انقلاب اسلامی در حضور حضرت امام خمینی(ره) (1357 ش)
از شکنندهترین ضربات بر پیکر رژیم شاهنشاهی، حرکت شجاعانه پرسنل نیروی هوایی در نوزدهم بهمن ماه 1357 شمسی بود که به حق میتوان آن روز را از ایاماللَّه خواند.
در این روز و به دنبال گسترش انقلاب اسلامی در تمام نقاط کشور و دعوت حضرت امام خمینی(ره) از نظامیان برای پیوستن به ملت، جمع کثیری از همافران و پرسنل نیروی هوایی ارتش، به محل اقامت امام رفته و پس از رژه در مقابل آن حضرت و دیدار تاریخی خود با امام، همبستگی خود را با انقلاب اسلامی ملت ایران به رهبری امام خمینی اعلام کردند.
از آن پس، روز نوزدهم بهمن ماه هر سال به عنوان روز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گرامی داشته میشود.
روز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی
در روز نوزدهم بهمن 1357، نظامیان متعهد نیروی هوایی با حضور در اقامتگاه رهبر بزرگ انقلاب اسلامی در مدرسه رفاه و بیعت با آن حضرت، سندی از افتخار، حماسه، رشادت و ایمان را در برگهای زرین تاریخ انقلاب اسلامی به ثبت رسانیدند.
نقش ارزنده همبستگی باشکوه ارتش و خصوصاً نیروی هوایی در اضمحلال و شکست رژیم، نشان دهنده شعور ایمانی و انقلابی این عزیزان فداکار و عشق ورزیدن به آرمانهای مقدس و آزادیخواهانه ملت در این سرزمین بود که موجب شد تا علیرغم فشارها و اختناق شدید آن روز، این عزیزان، گام در میدان مبارزه با ظلم و جور نظام پهلوی برداشته و یک صدا با ملت دلاور در 19 بهمن 1357، حماسه پرشکوه این بیعت را در صفحات تاریخ انقلاب اسلامی ثبت نمایند.
عظمت رویداد باشکوه 19 بهمن نه تنها در خاطره نسل انقلاب، بلکه در اذهان نسلهای آتی این کشور نیز، همیشه به عنوان یک حماسه جاویدان، متجلّی و منور خواهد ماند. همچنین نیروی هوایی، پس از پیروزی انقلاب و در طول دوران جنگ، با همان روحیه والا ظاهر شد و به عنوان نیرویی پیشتاز در تمامی صحنهها، از دستاوردهای انقلاب اسلامی پاسداری نموده است.
فرار "جعفر شریف امامی" نخست وزیر رژیم پهلوی در پی فراگیر شدن نهضت اسلامی (1357 ش)
شریف امامی در دوران دوم نخست وزیری خود، برای آرام کردن اوضاع، دست به یک سلسله کارهای نمایشی و غیرعادی از نظر رژیم زد.
اولین کار او این بود که گفت با حزب رستاخیز، تنها حزب سیاسی کشور که پارلمان را در اختیار داشت، کاری ندارد و به این ترتیب عملاً موجبات انحلال این حزب را فراهم ساخت.
وی همچنین تاریخ موهوم و مجعول شاهنشاهی را لغو کرد و مجدداً تاریخ هجری شمسی را برقرار نمود. او همچنین قمارخانهها و مراکز فساد را بست ولی هیچ کدام از این اقدامات عوامفریبانه و تسکینی، محبوبیت و موقعیتی برای او نزد مردم به وجود نیاورد.
اقدامات شریف امامی و آزادی عملی که به مخالفان داده شد، بر دامنه تظاهرات و اغتشاشاتِ ضد رژیم افزود به طوری که در چندین شهر بزرگ کشور، حکومت نظامی اعلام شد و فجایع خونینی از قبیل جمعه سیاه تهران در 17 شهریور 1357 و کشتار دانشآموزان تهران در 13 آبان 1357 به وجود آمد.
جعفر شریف امامی، نخست وزیر سرسپرده محمد رضا پهلوی، پس از آن که نتوانست، اوضاع دگرگون مملکت را به نفع رژیم تغییر دهد، پس از 57 روز نخست وزیری، از این سمت استعفا داد و به جمع و جور کردن ثروت خود در ایران پرداخت.
وی به سرعت اموال خود را به خارج منتقل کرد و در نهایت سه روز قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در نوزدهم بهمن 1357، بدون کوچکترین مانع، راه آمریکا را پیش گرفت و دور از غوغا و سروصدا به زندگی ننگین خود ادامه داد.
راهپیمایی عظیم مردم در تایید دولت موقت به فرمان امام خمینی (1357 ش)
به دنبال آغاز به کار دولت موقت، امام خمینی از مردم خواست از طریق تظاهرات آرام، نظر خود را درباره دولت موقت اعلام نمایند.
پس از این درخواست، جامعه روحانیت مبارز تهران، مردم را به یک راهپیمایی بزرگ و همگانی در روز 19 بهمن ماه دعوت نمود. در اعلامیهای که به همین منظور صادر شد خاطر نشان گردید "پس از 75 سال، این نخستین بار است که ملت ایران، تشکیل دولتی را به راستی جشن میگیرند."
در این حال و در شرایطی که آمریکا همچنان از بختیار پشتیبانی میکرد و زمینههای کودتا را در ایران فراهم مینمود و مردم توسط بازماندههای رژیم به آتشسوزی و قتل تهدید میشدند، این راهپیمایی خط بطلانی بر تمامی پندارهای سلطنتطلبان کشید و خوابهای پریشان آنان را بیتعبیر گذاشت.
در این زمان امام خمینی ادامه نهضت را به عنوان یک تکلیف الهی اعلام نمود و راهپیمایی میلیونی مردم به عنوان پشتیبانی از دولت موقت منصوب شده از طرف رهبر انقلاب اسلامی ایران، تهران و شهرستانها را غرق در تظاهرات نمود.
در پایان این راهپیمایی عظیم، قطعنامه هفت مادهای قرائت شد و نخست وزیری بازرگان مورد تایید قرار گرفت.
مزار شهدای گمنام فیروزکوه گلباران شد
در هفتمین روز از ایام الله دهه فجر در آیینی با حضور مسؤولان محلی، مزار شهدای گمنام شهرستان فیروزکوه گلاب شویی، عطرافشانی و گلباران شد.
این مراسم با حضور مسؤولان محلی، خانواده های معزز شهدا، ایثارگران و اساتید، دانشجویان و پرسنل دانشگاه آزاد اسلامی پس از مراسم پرفیض زیارت عاشورا برگزار شد و حاضران با حضور بر سر مزار شهدای گمنام به قرائت فاتحه و تجیدد میثاق با آرمان های شهدا و امام شهدا پرداختند.
این گزارش حاکی است فیروزکوه میزبان دو تن از شهدای گمنام 17 و 23 ساله دفاع مقدس است که در عملیات "والفجر 8" در منطقه عملیاتی "فاو" به درجه رفیع شهادت رسیدند که در خرداد ماه 91 پس از تشییعی باشکوه در شهرستان، در محل محوطه دانشگاه آزاد اسلامی این شهر به خاک سپرده شدند.
روحشان شاد و راهشان همیشه پر رهرو باد.
برگزاری مراسم پرفیض زیارت عاشورا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه
به همت دفتر فرهنگ اسلامی واحد فیروزکوه، مراسم پرفیض و روحانی زیارت عاشورا صبح چهارشنبه با حضور اساتید، دانشجویان و پرسنل واحد با همراهی مسؤولان محلی، خانواده های معزز شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان و آحاد مردم ولایی شهرستان در محل مسجد "سیدالشهداء (ع)" این واحد دانشگاهی برگزار شد.
قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، نوحه خوانی و همنوایی زیارت پرفیض عاشورا از جمله برنامه های این مراسم بود.
این مراسم با پذیرایی و صرف صبحانه خاتمه یافت و پس از آن، حاضران مهیای حضور در مراسم گلاب شویی، عطرافشانی و گلباران مزار شهدای گمنام دانشگاه شدند.