تأسیس حزب جمهوری اسلامی (1357ش)
یک هفته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در 29 بهمن 1357 شمسی، شماری از برجستهترین شخصیتهای علمی، مذهبی و سیاسی ایران که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهمی داشتند و از یاران نزدیک حضرت امام خمینی محسوب میشدند حزب جمهوری اسلامی را تأسیس کردند.
پس از اعلام تأسیس، پرسشنامه و برگه درخواست عضویت به همراه طرح اساسنامه و مرامنامه حزب درسطح وسیع و از طرق گوناگون پخش شد و حزب شروع به عضوگیری کرد.
به گفته رهبران حزب، در روز اول ثبت نام، بیش از 80 هزار نفر برای عضویت، به مراکز حزب در سراسر کشور مراجعه کردند. دکتر باهنر، 100 روز پس از تأسیس حزب، مواضع آن را در مسائل سیاسی، اعتقادی، اقتصادی و فرهنگی بیان داشت و تعداد اعضای حزب را تا آن روز، دو میلیون نفر ذکر کرد.
هدف این حزب، ایجاد یکپارچگی و همکاری هرچه بیشتر نیروهای وفادار به انقلاب اسلامی، سامانبخشیدن به حکومت اسلامی و پایهگذاری دولت جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی بود.
در بین نخستین مؤسسان حزب جمهوری اسلامی، حضرات آیات شهید سید محمد حسینی بهشتی، سید علی خامنهای، اکبر هاشمی رفسنجانی، سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی و محمدجواد باهنر حضور داشتند. آنان با همفکری و همکاری شماری دیگر از نیروهای انقلابی توانستند در دورهای حساس و سرنوشتساز از تاریخ انقلاب اسلامی، در تدوین قانون اساسی و تشکیل ارکان نظام اسلامی، دفاع از مبانی فکری جمهوری اسلامی و تبیین اندیشهها و برنامههای مترقی اسلام برای رشد و کمال جامعه اسلامی و نظام مردم سالاری دینی در برابر اندیشههای مارکسیستی، لیبرالی و ملیگرایی، نقشی مهم ایفا کنند.
از همین رو، احزاب و گروههای منحرف و وابسته به بیگانگان و پشتیبانان خارجی آنان، با حزب جمهوری اسلامی و رهبران آن به مخالفت پرداخته و در دفعات متعدد، افراد مهم و مؤثر حزب و انقلاب را به شهادت رساندند.
این حزب در 11 خرداد سال 1366 شمسی به درخواست اعضای شورای مرکزی آن و موافقت امام خمینی(ره)، فعالیتهای خود را رسماً تعطیل کرد.
آغاز عملیات پیروزی بخش والفجر 5 (1362ش)
عملیات غرورآفرین والفجر 5، ساعت 24 روز بیست و هفتم بهمنماه سال 1366 هجری شمسی با رمز مبارک «یا زهرا (س)» در منطقه کوهستانی چنگوله، حد فاصل شهرهای مهران و دهلران به اجرا درآمد و نیروهای عملکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی دو مرحله با هدف آزادسازی بلندیهای منطقه چنگوله، وارد عمل شدند.
در همان ساعات نخست عملیات، بلندیهای پیزولی، آزادخانکشته، تنگه چنگوله و دهها کیلومتر مربع از خاک جمهوری اسلامی ایران آزاد و جاده بدر- طیب عراق به تسلط نیروهای ایرانی درآمد. همچنین به 4 تیپ از گارد مرزی عراق خساراتی وارد شد.
در مرحله دوم نیز مناطق دیگری از خاک ایران و عراق آزاد شد و نیروهای خودی در آن استقرار یافتند که از جمله آن، استقرار نیروهای ایرانی در 35کیلومتری بزرگراه بغداد - بصره است.
در این مرحله هم 4 تیپ کوهستانی عراق بهطور 100 درصد و تیپ 50 زرهی لشکر 12، بیش از 50 درصد منهدم شد و دشمن با دادن 3770 تن کشته و زخمی و اسیر در طی شش پاتک سنگین عقبنشینی کرد.
در مجموع دو مرحله عملیات، منطقهای به گستردگی 110 کیلومتر مربع شامل بلندیهای پیزولی، تنگه چنگوله، تونل، چغاعسکر، عباسعظیم، پاسگاههای شمالی عینعبد، طارق، الرباغی، شهرکهای یکسایه، آلیاسین و روستای شیخاحمد آزاد گردید و 40 دستگاه تانک و نفربر، مقداری سلاح سبک و نیمهسنگین، 2 فروند چرخبال، دهها دستگاه خودروی نظامی و 10 انبار مهمات دشمن منهدم و دهها دستگاه تانک و نفربر، شماری خودروی نظامی و انواع سلاحهای سبک و نیمهسنگین به غنیمت رزمندگان جانبرکف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد.
رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه: کشتی انقلاب نیازمند حضور مسؤولانی دلسوز و شایسته است
دکتر "خسرو عزیزی" پیش از ظهر پنجشنبه در آیین تودیع و معارفه فرماندار شهرستان فیروزکوه در سالن اجتماعات "شهید آوینی" دانشگاه آزاد اسلامی این شهر، اظهار کرد: امروز شرایط خاص و ویژه ای بر همه کشورهای جهان حاکم است و از ایران اسلامی به عنوان یک کشور مطرح در عرصه بین الملل یاد می شود.
وی گفت: دشمنان این روزها با استفاده از ابزار تحریم، مطامع و مقاصد شوم خود را دنبال می کنند.
رییس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه افزود: مساله تحریم در علم اقتصاد هیچ جایگاهی ندارد و تحریم ها و فشارهای اقتصادی کنونی که با هجمه ای زیاد بر کشور وارد می شود، مساله مهمی است که باید به درستی و بیش از پیش برای آحاد جامعه تبیین شود.
وی ادامه داد: علم اقتصاد در همواره تاریخ به عنوان یکی از اصول ثابت خود، تحریم را موجب تحریف مبادلات داخلی کشورها و کاهش حجم تجارت بین الملل معرفی کرده است که کاهش رفاه جوامع را به همراه داشته و نقض حقوق بشر است.
دکتر عزیزی در ادامه خاطرنشان کرد: دولت ها مادامی که پشتوانه مردمی دارند و از سوی مقام عظمای ولایت مورد تاییدند، باید در خدمت نظام و مردم باشند.
وی تصریح کرد: مشخصه اصلی و اساسی امروز اقتصاد ایران، سرمایه های انسانی آن است که در سرحلقه آن مقام معظم رهبری قرار گرفته و با رهنمودهای خود کشتی اقتصاد، جامعه و انقلاب را با موفقیت به پیش می برند.
معاون اداری- مالی دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه در خاتمه به بیان مشخصه های بارز "سعید افشارنادری" فرماندار پیشین فیروزکوه پرداخت و افزود: توجه خاص به رهنمودهای رهبری از جمله در نامگذاری سال ها، عنایت ویژه به فرهنگ ایثار و شهادت، سرکشی مکرر از خانواده های شاهد و ایثارگر، حضور فعال در اجتماعات مردمی و ارتباط مطلوب با مردم، نگاه منطقی و علمی به مسائل و توجه به توسعه فرهنگ متعالی اسلام در منطقه از جمله ویژگی های ایشان است که امید می رود دیگر مسؤولان منطقه نیز آنها را سرلوحه امور خود قرار دهند.
استاندار، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی، مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری تهران، فرمانداران پیشین و جدید فیروزکوه، بخشدار مرکزی، شهردار و رییش شورای اسلامی شهر فیروزکوه، از جمله مسؤولان حاضر در این مراسم بودند.
در مراسمی با حضور استاندار، معاون سیاسی- امنیتی و انتظامی و مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری تهران، با تقدیر از زحمات سه ساله "سعید افشار نادری" فرماندار پیشین فیروزکوه، "ابوالقاسم مهری" به عنوان فرماندار جدید شهرستان معرفی شد.
این آیین در سالن اجتماعات "شهید آوینی" دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه و با حضور جمعی از مسؤولان محلی، اساتید دانشگاه و خانواده های معظم شهدا و ایثارگران برگزار شد.
صدور حکم تاریخی امام خمینی مبنی بر ارتداد "سلمان رشدی"، نویسنده کتاب آیات شیطانی (1367ش)
سلمان رشدی نویسنده مرتد هندی الاصلِ انگلیسی در رمان خود با نام آیات شیطانی، به اسلام، قرآن و پیامبر اکرم (ص) و بسیاری دیگر از مقدسات مسلمانان به روشی جاهلانه و نابخردانه اهانت کرده است.
تألیف و انتشار کتاب آیات شیطانی در سطح گسترده که با نظر مثبت و مساعد دولتهای غربی انجام شد، حاکی از توطئه فرهنگی جدید غرب علیه مسلمانان، تحت پوشش آزادی بود. اما فتوای صریح امام خمینی علیه نویسنده این کتاب، باعث بیداری مردم جهان به ویژه مسلمانان شد و در واقع از تکرار چنین اهانتهایی به اسلام جلوگیری کرد.
پس از صدور این فتوا، اکثریت علمای جهان اسلام و بسیاری از آزاداندیشان از آن حمایت کردند. این در حالی بود که دولتهای غربی به بهانه دفاع از آزادی قلم به حمایت شدید تبلیغاتی و سیاسی از سلمان رشدی پرداختند.
حضرت امام با صدور حکم شرعی ارتداد نویسنده کتاب آیات شیطانی، نیروی عظیم نیروهای مسلمان را آشکار ساخت و موجی توفنده از تودههای میلیاردی مسلمانان در مصاف با کفر پدید آورد. رشدی مرتد نیز از لحظه صدور حکم، مخفی شد و پلیس اسکاتلند یارد، حفاظت از وی را با صرف هزینههای کلان بر عهده گرفت.
رهبر معظم انقلاب، حضرت آیتاللَّه العظمی خامنهای در این باره فرمود: حکمی را که امام امت بیان فرمودهاند، حکمی است که هر یک از فقهای اسلامی اگر بخواهند بر طبق حکم اسلامی عمل کنند، همین حکم را باید بدهند و این فتوا قطعی است. هزینه حفاظت از سلمان رشدی برای دولت انگلستان در حدود یک میلیون پوند در سال است.
درگیری خونین ساواکیها و عناصر ضدانقلاب با نیروهای انقلابی در تبریز (1357ش)
عناصر ضدانقلاب و ساواکیها که در نقاط مختلف شهر تبریز موضع گرفته بودند، با تیراندازیهای گسترده، عده زیادی از مردم شهر را به خاک و خون کشیدند. نیروهای وفادار به انقلاب در صدد دفع تهاجمات دشمنان برآمدند و با کشتن تعدادی و دستگیری 150 تن و فرار سایر مزدوران، این واقعه به پایان رسید.
در آیینی با حضور معاون پژوهشی صنعت و فناوری ناجا، مسؤولان دانشگاهی و محلی نخستین دوره مسابقات کشوری "رباتیک شهر" به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گشایش یافت.
نخستین دوره مسابقات کشوری "رباتیک شهر" در فیروزکوه گشایش یافت
فیروزکوه، تهران بزرگ- در آیینی با حضور معاون پژوهشی صنعت و فناوری ناجا، مسؤولان دانشگاهی و محلی نخستین دوره مسابقات کشوری "رباتیک شهر" به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گشایش یافت.
در آیین افتتاحیه این مراسم که در سالن "شهید آوینی" دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه برگزار شد، دکتر "علیرضا حسنی" رییس واحد با گرامیداشت حماسه بزرگ ملت عزیز ایران اسلامی در بوم الله 22 بهمن، اظهار کرد: به برکت خون پاک شهیدان و امام راحل، امروز شاهد پیشرفت جامعه اسلامی و برافراشته شدن پرچم مقدس نظام اسلامی توسط جوانان برومند این مرز و بوم در سراسر جهان می باشیم.
وی گفت: به فرموده مقام معظم رهبری "علم اقتدار است و اگر بناست کسی مقتدرانه حرکت کند و امنیت شغلی، رفاهی و اقتصادی داشته باشد، باید اقتدار علمی داشته باشد".
دکتر حسنی با اشاره به آیاتی از کلام الله مجید، اذعان کرد: بلندی انسان ها به قدر علم و ایمانشان است و علم نوری است که خداوند فقط در دل بندگان پاک و پاکیزه خود قرار می دهد.
وی خطاب به دانشجویان تصریح کرد: علم آموزی شما نیز باید سمت و سوی الهی داشته باشد و در این راه مواظب باشید که به آفت غرور مبتلا نشوید.
در ادامه دکتر "هادی شیرزاد" معاون پژوهشی صنعت و فناوری ناجا افزود: مطابق آمارهای منتشره بین المللی و سرعت پیشرفت ملموس دانشگاهیان کشور، دستیابی به قله های علم و فناوری برای ایرانیان دشوار نیست.
وی گفت: امروز ایران اسلامی در رده بندی علمی جهانی رتبه شانزدهم را به خود اختصاص داده و از نظر ضریب افزایش تولید علم در مکان نخست قرار دارد.
دکتر شیرزاد به طرح این پرسش پرداخت که "وقتی نتیجه تحقیقات و تولیدات دانشمندان ایرانی به محصول نهایی تبدیل نشده و استفاده نمی شود، چه فایده ای به دنبال خواهد داشت و اصولا برای صنعتی سازی و تولید انبوه آنها چه کار باید کرد؟".
وی ادامه داد: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از معاونت صنعتی و پژوهشکده صنعتی، به احصای نیازهای ناجا در حوزه محصولات صنعتی می پردازد.
معاون پژوهشی صنعت و فناوری ناجا تصریح کرد: بی اطلاعی اساتید دانشگاه ها از نیازهای حوزه صنعت، دسترسی نداشتن به مراکز صنعتی و دانشگاهی، نبود اعتماد متقابل بین صنعت و دانشگاه و تامین بودجه، از جمله مشکلات موجود در این مسیر است.
وی تضمین در صنعتی سازی و تولید انبوه نتایج تحقیقات، از اهم امور علمی و تحقیقاتی کشور است.
دکتر شیرزاد با اشاره به اینکه 85 درصد محصولات اولیه و نمونه های آزمایشگاهی در جهان به بازار نمی رسند، تاکید کرد: با وجود حمایت های موجود از سوی دولت و سایر دستگاه ها، با برنامه ریزی و پیگیری امور می توان به اهداف طراحی شده دست یافت.
همچنین در ادامه دبیر علمی مسابقات شهررباتیک افزود: سرمایه گذاری و حمایت از نخبگان رباتیک کشور ضعیف است.
دکتر "محمدحسن رمضانی" تصریح کرد: شعار جامعه رباتیک "عزم ملی، تحول ملی و اقتدار ملی" است تا با ایجاد تحول در کشور، به خودکفایی برسیم.
وی با اشاره به لزوم ایجاد یک نظام جامع رباتیک، خاطرنشان کرد: برگزاری لیگ های دوره ای رباتیک در کشور، تلفیق دانش علمی تیم های برتر رقابت ها به منظور تشکیل تیم های قدرتمندتر، بومی سازی قوانین مسابقات و صنعتی سازی تولیدات به منظور استفاده عمومی در کشور، از جمله اهداف مدنظر این مجموعه است.
دکتر رمضانی از راه اندازی نخستین زمین بومی مطابق با شرایط کشور در این حوزه خبر داد و گفت: زمین های مورد استفاده کنونی، محصول کشور ژاپن و متناسب با منازل چوبی ژاپنی ها است که در ایران کاربرد آنچنانی ندارند.
وی خواستار حمایت از جوانان و نخبگان فعال در این حوزه علم و فناوری شد و اذعان کرد: با برنامه ریزی های انجام شده، این رقابت ها همه ساله به صورت گردشی در شهریور ماه برگزار خواهند شد.
در خاتمه این مراسم حضار و مدعوین با حضور بر سر مزار شهدای گمنام دانشگاه، با آرمان های بلند شهدا و امام شهدا تجدید میثاق کردند.
این گزارش حاکی است نخستین دوره رقابت های شهر رباتیک کشور با حضور 400 شرکت کننده از 100 تیم دانش آموزی و دانشجویی ربات های امدادگر، جنگجو، مین یاب، دوبعدی، مسیریاب دانش آموزی و مسیریاب ویژه از امروز (سه شنبه) به مدت چهار روز در فیروزکوه برگزار می شود و آیین اختتامیه رقابت ها نیز پس از انجام بازی های نهایی، روز جمعه برگزار می شود.
معاونان سیاسی- انتظامی، برنامه ریزی و عمرانی فرمانداری، بخشدار مرکزی و رییس جمعیت هلال احمر از جمله مسؤولان شهرستانی حاضر در این مراسم بودند.
حمله موشکی مقابله به مثل ایران علیه شهرهای عراق (1362 ش)
باگذشت نزدیک به 40 ماه از آغاز جنگ تحمیلی و در حالی که مردم و مسؤولان کشور، خود را برای برپایی مراسم سالگرد یوماللَّه 22 بهمن آماده میکردند، رژیم بعث عراق، با بهانهتراشی، زمینه را برای بمباران و موشکباران شهرهای ایران فراهم کرد و برای این مقصود ادعا نمود به خاطر گلوله باران شهرهای مرزی عراق از سوی ایران، هفت شهر ایران مورد حمله موشکی و هوایی قرار خواهند گرفت.
با حملات موشکی عراق به شهرهای ایران دولت جمهوری اسلامی ایران طی پیامی به مردم شهرهای بصره، خانقین و مندلی اعلام داشت که ایران در صدد مقابله به مثل است و اهالی این مناطق، هرچه زودتر آنجا را تخلیه کنند.
سرانجام در 23 بهمن 1362، اولین حمله تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به 118 حمله موشکی و هوایی به شهرهای ایران، با گشوده شدن آتش توپخانههای ایران به روی شهرهای یاد شده انجام گرفت.
تشکیل کمیته انقلاب اسلامی ایران به فرمان امام (1357ش)
با وجود سقوط رژیم شاه و پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، نیروهای مردمی، همچنان درگیر نبرد برای درهم شکستن مقاومت آخرین بقایای این رژیم وابسته بودند. همچنین گروهی دیگر از مردم، پاسداری و حفاظت از مراکز مهم و حساس را در شهرها به عهده گرفتند.
از این رو وجود سازمانی منظم و متشکل برای به عهده گرفتن این مسؤولیت و نیز مبارزه با عناصر وابسته به رژیم شاه، ضروری به نظر میرسید. به همین جهت یک روز پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، به فرمان حضرت امام خمینی(ره)، کمیته انقلاب اسلامی برای کنترل اوضاع و برقراری نظم و امنیت، تشکیل شد.
از آن پس، این نهاد انقلابی به اداره و انتظام امور و حراست از انقلاب اسلامی و حفاظت از جان و مال و ناموس مردم کمر بست. همچنین به فرمان حضرت امام، سلاحهایی که در دست مردم بود توسط این نهاد جمع آوری شد.
از اهمّ وظایف کمیته انقلاب اسلامی میتوان به: مقابله با توطئههای بیگانگان؛ دستگیری وابستگان رژیم پهلوی؛ جلوگیری از قاچاق اسلحه، توقیف اموال مفسدان و فراریان رژیم پهلوی، انتظامات و حفظ امنیت شهرها، روستاها و مرزها؛ مبارزه با فساد و بیبند وباری؛ حراست از اماکن مهم؛ مقابله با منافقان و خرابکاران و... اشاره کرد.
سرانجام در سال 1369، بنا به ضرورتهای تشخیص داده شده و با تصویب مجلس شورای اسلامی، این نهاد انقلابی با شهربانی و ژاندارمری ادغام شد ونیروی انتظامی واحدی با نام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت.
آغاز به کار رسمی دولت موقت انقلاب (1357 ش)
دولت موقت ایران در سال 1357 که با نام دولت موقت انقلاب هم شناخته میشود، دولتی در ایران بود که پس از انقلاب از سال 1357 و به منظور رسیدگی به اوضاع به فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد و تا 1358، پیش از اعلام استعفای مهدی بازرگان به مدت 9 ماه (به طور دقیق 275 روز) بر سر کار بود.